Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe zorg je dat je niet oververzekerd bent?

shutterstock 305567459

Je kunt tegenwoordig voor bijna alles een verzekering afsluiten. Dat kan veel mensen rust geven, maar het leidt ook tot het risico dat je oververzekerd bent. In dat geval heb je een verzekering die niet aansluit bij jouw situatie. Je betaalt dan voor iets wat je waarschijnlijk helemaal niet kunt gebruiken. Tijd dus om te kijken welke verzekering jij nodig hebt zodat je wel zoveel mogelijk risico’s kunt uitsluiten, maar zonder dat je iedere maand geld weggooit. Wij laten je graag zien welke autoverzekering je het beste kunt nemen en hoe je kunt profiteren van een mooie korting.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat heeft jouw auto nodig?

Sommige mensen worden licht zenuwachtig wanneer zij denken aan alle risico’s die een auto met zich mee kan brengen. Vervolgens sluiten zij een verzekering af die pretendeert alle risico’s te dekken. Het is echter afhankelijk van je wagen of echt alles gedekt wordt. Heb je namelijk een oude auto, dan is de kans groot dat je verzekering niet alle schade uitkeert. Kijk daarom goed naar de leeftijd van je wagen bij het kiezen van een verzekering voor je auto. Heb je een auto van negen jaar of ouder, dan heb je genoeg aan een WA-basisverzekering. Deze verzekering stelt je in staat om schade die jij aan anderen toegebracht hebt te vergoeden. Aangezien de kosten van de schade aan jouw eigen auto vaak hoger zijn dan de dagwaarde van je wagen, loont het niet om ook deze schade uit te keren.

Nieuwe auto, volledig verzekerd

Heb je een nieuwe wagen gekocht, of heb je een wagen die minder dan drie jaar oud is, dan is het verstandig om een allriskverzekering af te sluiten. Je kunt je auto verzekeren tegen bijna alle denkbare schade. Niet alleen dekt deze verzekering de kosten die jij maakt wanneer je schade toebrengt, maar ook is de schade aan je eigen wagen gedekt. Is je auto niet meer te herstellen, dan kun je de dagwaarde uitgekeerd krijgen. Zo weet je zeker dat je niet in de financiële problemen komt wanneer je een ongeluk hebt gehad. Kijk goed naar de voorwaarden van je verzekering. Het kan nodig zijn om nog aanvullende pakketten te kiezen. Hierdoor kun je een verzekering afsluiten die geheel op maat gemaakt is voor jouw wagen.

Profiteer van mooie kortingen

Omdat mensen vaak meer dan een verzekering hebben, kan het interessant zijn om te kijken of je verzekeringsmaatschappij pakketkortingen aanbiedt. Door al je verzekeringen bij een en dezelfde partij te nemen, kun je soms tot wel tien procent korting krijgen. Zo’n voordeel niet meepakken, is zonde dus bekijk de mogelijkheden. Vergeet ook niet om aan het eind van het jaar de polissen van diverse verzekeringsmaatschappijen even te vergelijken. Zo kun je vaak weer extra kortingen pakken. Het leven is tenslotte al duur genoeg.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *