Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe zal mijn leven er over 5 jaar uitzien?

Hoe zal mijn leven er over 5 jaar uitzien?

Ik ben 25 en sta in de bloei van mijn leven, tenminste zo noemen ze dat altijd. Ik vind de twintiger jaren altijd een bijzonder iets, het zijn jaren waarbij er bij de meesten zoveel gebeurt. Je studeert af, krijgt een grote mensen baan, krijgt een relatie, gaat samenwonen, koopt een huis en misschien mag je ook nog kinderen krijgen. In mijn afgelopen vijf jaar heb ik heel wat hoogtepunten mogen afstrepen maar er zijn er ook nog heel wat te gaan. Hoe zou mijn leven er over 5 jaar uitzien?

Bron afbeelding: Shutterstock

Over 5 jaar ben ik 30 en ik merk dat dat voor velen een best heftig getal is. Ik ben de jongste uit onze vriendengroep en zie aan de rest dat 30 toch best een dingetje is. Ik hoef er nu nog niet elke dag aan te denken, maar vandaag kijk ik er wel naar. Hoe zou mijn leven er over 5 jaar uitzien?

Een relatie heb ik en we zijn ook al ‘getrouwd’. We mogen dan wel niet echt getrouwd zijn, maar ik zie geregistreerd partnerschap als hetzelfde. Ik weet dat hier de meningen over verdeeld zijn, maar trouwen is voor mij meer een feestje met alles er op en eraan omdat we van elkaar houden dan dat ik het als nodig beschouw. Omdat als wij als wij zouden willen trouwen het met alles er op en eraan willen doen en daar was op dat moment geen geld voor. Ik verwacht dus ook niet dat ik over 5 jaar getrouwd ben. Niet dat ik het niet zou willen maar ik weet mijn geld wel aan betere dingen uit te geven (nieuwe badkamer, zolder opknappen, een nieuwe keuken of misschien wel een nieuwe auto).

Qua woning ga ik er van uit dat we nog steeds in hetzelfde huis wonen. We hebben dit echt op de groei gekocht en op een plek waar we graag wilde zitten. We wonen in Zwolle (dit is echt een must voor ons omdat al onze familie en vrienden hier wonen) in een wijk waar ik ook opgegroeid ben. We wonen heerlijk groen, centraal en dichtbij alle voorzieningen. Een basisschool zit om de hoek, de middelbare school aan de overkant van de grote weg en het winkelcentrum ook. Altijd handig mochten er ooit kinderen komen. Voor nu is het ook ideaal dat we naast de oprit van de snelweg wonen, zo ben je ook overal lekker snel. Wel hoop ik dat ons huis over 5 jaar af is. We hebben er voor gekozen een huis te kopen waar alles aan gebeuren moet en dat ligt al een tijdje stil qua werkzaamheden. Dat moeten we echt weer gaan oppakken. Dus ik hoop dat de zolder, badkamer en keuken dan gedaan zijn!

En dan natuurlijk kinderen, ik hoop wel dat er over 5 jaar kinderen mogen zijn. Vroeger moest ik niets van kinderen hebben en vond ze ook echt stom. Sinds een paar jaar gaat het steeds meer kriebelen en krijgt mijn omgeving ook kinderen en zie ik dat het ook wel heel erg leuk is. Mocht het hier gaan gebeuren moet ik nog wel eerst goed de zorgverzekering kijken, want nu heb ik een verzekering die amper iets dekt, zou wel handig zijn als kraamzorg en dat soort dingen vergoed worden. Dus ik hoop dat er binnen die 5 jaar wel één of twee kinderen mogen komen, maar dat is natuurlijk afwachten en kijken of dat ons gegeven mag zijn.

Dan hebben we natuurlijk ook nog het werk. Ik werk nu natuurlijk als fulltime blogger en dat bevalt mij heel erg goed. Voor mij is het bloggen absoluut niet dood en groei elke keer nog weer in aantallen. Maar ik vraag me wel af of er over 5 jaar nog wel een boterham mee te verdienen is. Je merkt wel dat de betaalde opdrachten vooral naar YouTube en Instagram trekken. En ik heb er bewust voor gekozen om er daar niet echt voor te gaan. Het past niet bij mij en op die manier word ik niet gelukkig van mijn werk. Het is dus afwachten of het over 5 jaar nog rendabel voor mij zou zijn. Misschien hobbymatig of gewoon nog als fulltime baan. Maar mocht het voorbij zijn ga ik gewoon met opgeheven hoofd werk zoeken en wil graag richting de marketing op.

En mijn bucketlist? Ik hoop toch wel dat ik eindelijk Amerika eens heb gezien en misschien nog wel een ander tof land in een totaal andere cultuur. Dat lijkt me echt super gaaf en hoop ook echt dat dat een keer werkelijkheid mag worden.

Mijn leven over 5 jaar in een notendop? In dezelfde relatie met Danny, wellicht met kinderen in hetzelfde huis dat af is. Ik hoop nog steeds als blogger te kunnen werken maar een andere baan is ook helemaal prima. Hopelijk mag ik nog veel van de wereld zien met dezelfde gezondheid, familie en vrienden die ik nu heb (wellicht met uitbreiding). Hoe hoop jij dat jouw leven er over 5 jaar uitziet?

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. leuk artikel! tja trouwen…. is niet noodzakelijk vind ik, het is maar een papiertje zeg ik dan en ja ik ben al 15 jaar getrouwd hahah. maar tegenwoordig kan men beter zijn geld besteden net wat je zelf zegd, een badkamer en andere dingen in het huis en of ga sparen voor als jullie inderdaad voor de kiddies gaan :D. je bent nog jong en ik zeg alleen maar geniet lekker zolang het kan en ga je reizen maken die je wil doen en dan de kiddies haha

  2. Wat een mooi artikel,het heeft me echt tot nadenken gezet om ook eens te denken hoe mijn leven er over 5 jaar zal gaan uitzien!

  3. Ik vond 30 worden een dingetje. Net of je dan echt meisje af bent en meer mevrouw ben. Ons eerste en enige kind kwam pas na mijn 30e, ons huidige koophuis samen ook (al was ik al op mijn 24e bij hem ingetrokken) etc. Maar echt grote rondreizen heb ik sinds mijn 30e eigenlijk niet meer gedaan. De VS is wel ontzettend tof ;-) Dus ja, ik ben een mevrouw geworden, maar dat is niet erg.

  4. Leuk artikel! Leuk om te lezen hoe jij je leven over 5 jaar ziet. Ik denk zelf ook wel eens na over hoe mijn leven er over 5 jaar uit zal zien, of in ieder geval over hoe ik zou willen dat het eruit ziet :)

    1. Ik werk er niet meer naast, daar ben ik een tijdje geleden weer mee gestopt. Het was er gewoon te veel naast om twee volle werkdagen weg te zijn. Ik ben erachter gekomen dat een blog runnen en een baan daarnaast ‘helaas’ niet gaat.

  5. Ik heb 5 jaar geleden (toen ik 20 was) een brief naar mijn ‘future self’ geschreven. Die mag ik binnenkort openmaken. Om eerlijk te zijn heb ik ook geen flauw idee meer wat daarin staat, maar ik vind het heel grappig (denk ik) om hem binnenkort te kunnen lezen. Grappig om te zien wat je verwachtingen 5 jaar geleden waren en te bekijken of die zijn uitgekomen. Misschien schrijf ik er nog wel een, naar mijn future self op m’n 30e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *