Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe voorkom je dat je vakantie in het water valt?

Weet je al waar je dit jaar naartoe gaat op vakantie? Misschien ben je van plan om een mooie reis te maken. Het is dan belangrijk om je goed voor te bereiden. Dat houdt niet alleen in dat je op tijd je tickets boekt en je onderkomen regelt, maar ook dat je gelijk een Univé reisverzekering boekt. Er kan tijdens je reis namelijk zo iets misgaan. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je een goed vangnet geregeld hebt. Je reisverzekering is dit vangnet en we leggen je daarom graag uit hoe je deze het beste en snel kunt afsluiten.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat mag je precies van je reisverzekering verwachten?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daardoor kan je vakantie behoorlijk in het water vallen. Het is daarom belangrijk dat je alvast maatregelen treft voor wanneer je reis niet helemaal verloopt zoals je dat had gehoopt. Met een reisverzekering kun je altijd hulp krijgen wanneer je in een noodsituatie verkeert. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en medische hulp nodig hebben. In dat geval kun je met je verzekeraar bellen die je zal vertellen waar je naartoe kunt gaan. Mocht je daar zelf niet kunnen komen, dan kan je verzekeraar het vervoer naar het ziekenhuis regelen. Wanneer je terug naar Nederland moet, kan ook hier je verzekeraar het vervoer regelen. Maar er is meer. Je kunt ook een beroep doen op je verzekering wanneer je vertraging opgelopen hebt en extra reis- en verblijfkosten moet maken. Mocht je slecht nieuws ontvangen en om die reden zo snel mogelijk terug naar huis moeten keren, dan staat je verzekeraar ook voor je klaar om de reis meteen te regelen.

Sluit ook altijd een goede annuleringsverzekering af

Voor je verzekeraar begint je vakantie al op het moment dat je hem boekt. Er kan namelijk ook voorafgaand aan je reis iets gebeuren dat roet in het eten gooit. Om die reden is het verstandig om ook altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze polis kun je gebruiken wanneer je niet meer op reis kunt gaan, maar al wel kosten hebt gemaakt. Je verzekeraar kan er dan voor zorgen dat je deze kosten vergoed krijgt. Dit kan net het verschil betekenen tussen je reis uitstellen of hem helemaal afblazen, omdat je ook geen geld meer hebt. Je hebt zeven dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten nadat je je reis eenmaal geboekt hebt. Neem deze verzekering altijd, want hij kan je veel geld besparen. Net zoals bij de reguliere reisverzekering, kun je ook hier kiezen tussen een eenmalige verzekering, of een doorlopende verzekering. Ga je dus vaak op reis, neem dan een doorlopende polis, ga je eens per jaar op reis, dan is de eenmalige optie beter.

Stel je polis zo goed mogelijk af op jouw plannen en wensen

Als je alles uit je verzekering wilt halen of, anders gezegd, geen enkel risico wil lopen, dan is het verstandig om de aanvullende dekkingen even te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld ook een ongevaldekking nemen. Ga je op wintersport? Dan is de wintersportdekking een must. Tijdens deze activiteiten gebeuren namelijk regelmatig ongelukken, dus zorg dat je daar goed voor verzekerd bent. Je kunt alles op je gemak doornemen op de site van je verzekeraar, hier kun je ook gelijk je premie berekenen. Heb je het ideale pakket gevonden, sluit hem dan gelijk af, dit bespaart je een hoop stress en je zult zien dat je problemen tijdens je vakantie veel beter en sneller kunt oplossen. We wensen je een fijne reis toe!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *