Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe maakte ik de keuze voor mijn nieuwe telefoon?

Hoe maakte ik de keuze voor mijn nieuwe telefoon?

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe telefoon, de Samsung Galaxy S20 Plus. Maar zoals jullie misschien wel weten ging daar een hele zoektocht aan vooraf op Instagram. Ik twijfelde om weer terug te gaan naar Apple of een ander Android toestel te kiezen. Uiteindelijk is het deze telefoon geworden en ben er super blij mee!

Automatische concepten

Ik was ontzettend verrast en enthousiast over mijn Huawei P20 Pro, alleen dit was een pers sample van buiten de EU waardoor die geen updates kreeg. Steeds meer apps kon ik niet meer updaten dus besloot een nieuwe telefoon te zoeken. Maar waar ga je dan voor? Weer terug naar het vertrouwde Apple of een andere Android telefoon zoals de Samsung of OPPO telefoons? Want Huawei is voor mij geen optie meer vanwege het niet ondersteunen van Google diensten.

Op Instagram vroeg ik jullie wat ik moest doen, daar kwam ongeveer een 50/50 uitslag uit, terug gaan naar Apple of een Android telefoon kiezen. Ik besloot op verschillende sites de Apple, Samsung, OPPO en OnePlus telefoons met elkaar te vergeleken.

Al snel bleek Apple zóveel duurder te zijn voor mindere specificaties (nam overal het toptoestel van ter vergelijk). Vroeger had de prijs mij niet uitgemaakt, want ik was een Apple fan. Maar tegenwoordig vind ik het echt te duur. Apple viel voor mij af, ook omdat ik geen iPad en MacBook meer gebruik.

Toen bleven de Android toestellen nog over, ging ik voor een Samsung, OPPO of OnePlus? Samsung is natuurlijk een bekend merk en die twee andere wat minder bekend maar super opkomend door verrassende specificaties en prijzen van de toestellen. De OPPO telefoon was waar ik over twijfelde, zeker vanwege de prijs. Deze telefoon heeft een super goede camera en kan hele goede video’s maken. Daarnaast ondersteunt de telefoon ook al 5G en heeft het een goede batterij. Maar toch wilde ik voor ‘de bekende weg’ kiezen en mijn keuze viel op Samsung.

Automatische concepten

Op dat moment had ik de keuze uit de nieuwe S20 serie. Ging ik voor de gewone S20, de S20 Plus of de S20 Ultra? Ik wilde graag een goede camera omdat ik die ook vaak voor mijn foto’s voor Instagram en website gebruik. Ook vind ik een groot scherm hebben erg fijn, aangezien de normale S20 de minste camera had van de drie viel die voor mij af.

De S20 Ultra was natuurlijk het paradepaardje met de 100x zoom. Ik testte het in de winkel uit en vroeg mij af, wanneer ga ik dat nou gebruiken? Juist, nooit. Ik besloot dus voor de stukken goedkopere S20 Plus te gaan, waar ik ontzettend blij mee ben.

Wel moet ik toegeven dat mijn Huawei P20 Pro batterij na 2 jaar nog beter was dan deze nieuwe telefoon. Maar voor de rest ben ik er erg tevreden over. Ook mijn Samsung Galaxy Active Watch 2 werkt veel beter samen met deze telefoon. En hoe tof is mijn leuke telefoonhoesje Happy Case?

Welke telefoon hebben jullie en zijn jullie daar tevreden over?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

 1. Ik heb sinds kort de S20, de “gewone”. Ook goed nagedacht over de S20 Plus, maar voor mij volstond de standaard versie. Nu ik hem heb ben ik zo ontzettend tevreden over de camera dat ik me bijna niet kan voorstellen dat hij in de andere versies nóg beter is.
  Vond de batterij ook snel gaan, maar heb met wat tips and tricks de batterijduur verlengd. Oa bepaalde apps op de donkere modus gezet.
  Moet je maar eens googlen op “verbeteren batterijduur Samsung S20” o.i.d.
  Kom je zat tegen

 2. Ik heb de Samsung note 9…de note 10+ en de note 20 zijn mij te prijzig nog om los te kopen…dus ik heb mijn abo verlengd met een note 9.
  En als deze misschien aankomend jaar afgelost is ,kijk ik wel voor de note 10+ of de 20…

 3. De case is inderdaad enorm cute! verder blijf ik voorlopig nog wel even bij iPhone denk ik.. Mijn iPhone X heb ik nu ruim 2,5 jaar en hij begint nu steeds langzamer te worden… maar zolang die het doet gebruik ik ‘m!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *