Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe maak je een mooie schutting in je tuin?

Heb jij een tuin, maar nog geen schutting en wil je daarom graag een schutting gaan bouwen, dan moet je weten hoe je dit het beste kunt doen. Een schutting bouwen hoeft niet moeilijk te zijn, mits je weet welke stappen je allemaal moet doorlopen. Om het jou wat gemakkelijker te maken, zullen wij daarom stap voor stap uitleggen welke dingen je moet doen om tot de perfecte schutting voor jouw tuin te komen. Hou je deze stappen aan, dan weet je zeker dat je niet alleen een erfafscheiding in je tuin zult krijgen, maar dat je ook iets gaat bouwen waar je tuin echt mooier van zal worden.

Wat is het doel van je schutting?

Voordat je je schutting gaat maken, moet je weten wat het doel van je schutting is. Wil je slechts een erfafscheiding maken zodat jouw tuin en die van de buren niet in elkaar overlopen? Wil je een plek maken waar je kinderen fijn kunnen spelen of zoek je mogelijkheden om je klimplanten een optie te geven om bij op te groeien? Stel, je wilt een erfafscheiding die ook bijdraagt aan de sfeer in je tuin. Kies dan voor natuurlijke materialen zoals hout. Een houten schutting staat altijd goed in een tuin en als je een duurzame houtsoort kiest zoals bijvoorbeeld hardhout, kun je tot wel vijftien jaar plezier hebben van je schutting. Vergeet hem dan echter niet soms in de beits of olie te zetten zodat het hout ook van hoge kwaliteit blijft.

De schutting plaatsen

Wanneer je een schutting gaat plaatsen, moet je weten wat jouw materialen nodig hebben. Een volledig dichte, houten schutting vraagt namelijk heel wat meer installatiewerk dan houten schuttingen die open zijn. Dichte schuttingen zijn forse windvangers en dus moet je een goede fundering maken. Zorg ervoor dat de palen van je schutting in beton gegoten worden zodat je een sterk fundament maakt. Als je palen voor je schutting besteld is het goed om gelijk genoeg paalkapjes mee te bestellen. Deze kapjes plaats je op de palen zodat het regenwater geen grip kan krijgen op de palen. Hierdoor blijven ze veel langer goed waardoor je dus veel langer plezier zult hebben van je schutting.

Vergeet de openingen niet

Soms zijn mensen zo enthousiast bezig met het plaatsen van hun schutting, dat zij vergeten om deuren toe te voegen. Plan daarom vanaf het begin in waar je je deuren wilt plaatsen in de schutting. Ook wanneer je denkt nooit achterom te zullen gaan, is het goed om een deur in te bouwen. Een geheel gesloten tuin kan gevaarlijk zijn wanneer er ooit brand uitbreekt in je woning. In dat geval is het beter dat je goede vluchtwegen maakt en dat doe je door een deur in je schutting te bouwen. Wil je ooit een schuurtje in de tuin, dan is de deur al aanwezig en wordt het schuurtje bouwen en gebruiken, een fluitje van een cent.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *