Hoe kun je kettingen het mooist dragen?

Ben je dol op kettingen als sieraad? Dan draag je dit sieraad natuurlijk het liefst iedere dag. Maar misschien vraag je je wel af: hoe kun je kettingen het mooist dragen? Van een stukje stijl tot de combinatie met kleding: dít zijn de beste tips.

Passend bij jouw stijl

Kies allereerst een ketting die past bij jouw stijl! Ga je bijvoorbeeld het liefst voor een minimalistische look, of mag het juist wat meer over the top zijn? Hier zit toch wel een groot verschil in. Je kunt genoegen nemen met de basic, zoals een subtiele ketting om de hals. Maar je maakt het sieraad wel persoonlijker met gouden hangers, zoals een kruisje of hartje. Hangers staan vaak symbool voor iets: ga na welke betekenis jou aanspreekt. Zo staat een kruisje voor het geloof en een hartje voor de liefde. Dat is al een mooie insteek!

Goud of zilver

Je hebt de keuze tussen goud en zilver bij sieraden. Voor beide opties valt iets te zeggen. Zilver is wat subtieler en eenvoudig te combineren, maar daarmee ook minder opvallend. Een gouden ketting springt direct in het oog. Dat vormt dan ook de reden dat veel mensen voor goud kiezen. Het is nét een stukje specialer.

Meerdere kettingen combineren

Je kunt een enkele ketting dragen, maar het is net zo goed een idee om meerdere kettingen te combineren. Perfect als je maar moeilijk kunt kiezen! Of als je je look nog wat meer wilt laten opvallen. Het staat goed om kettingen in verschillende lengtes te combineren, zodat er als het ware laagjes ontstaan. Draag dus zowel een korte als een lange ketting. Hoe meer kettingen je combineert, hoe gezelliger je ‘necklace party’ eruit komt te zien!

Combinatie met kleuren

Waar je nog meer op kunt letten qua combinatie? Het kleurgebruik! Een hanger met een steentje heeft bijvoorbeeld vaak een karakteristieke kleur. Deze kleur kun je elders in je outfit ook een rol laten spelen – in een ander sieraad of in je kleding bijvoorbeeld. Dat zorgt voor een fraai effect! Het is trouwens tevens een idee om juist te werken met contrasterende tinten, voor een unieke samenkomst van kleuren.

Ketting verzorgen

Je ketting ziet er het mooist uit als je er goed voor zorgt! Gelukkig hebben kwalitatieve sieraden maar weinig onderhoud nodig. Maar maak je sieraad van tijd tot tijd bijvoorbeeld even schoon, zeker als er vuil zichtbaar is. Make-up resten of etensresten: het kan na verloop van tijd toch blijven hangen. Verder is het verstandig om je ketting af te doen bij douchen, sporten en slapen. Op die manier blijft het sieraad zo lang mogelijk mooi.

Bijpassende top

Let ook op de top die je bij de ketting(en) draagt. Het staat vaak het mooist als je een top met een wat lager decolleté aantrekt, zodat de kettingen boven de top uitkomen. Op die manier komen de kettingen ook niet onder de top terecht, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Hoe diep het decolleté moet zijn, hangt af van de lengte van de ketting. Een choker is immers vrij kort, daar kun je gewoon een regulier T-shirt bij combineren. Maar er zijn ook langere kettingen te vinden. Het is trouwens ook leuk om eens te spelen met een top die wel hoger is, zoals een coltruitje. Draag de ketting hier overheen: dit creëert weer een heel andere look.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    chucky1012
    3 juni 2023 at 08:23

    Prachtig zijn een combinatie van goud en zilver

    Xoxo

  • Laat een reactie achter