Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kun je een hypotheek kiezen die past bij jouw persoonlijke financiële situatie?

shutterstock 2111186438

Een fijne plek om te wonen is belangrijk voor je mentale gezondheid. Het moet een plek zijn waar je je vanaf het eerste moment thuis voelt, waar je je veilig voelt en natuurlijk op je gemak voelt. Maar het moet ook een plek zijn waarvan je weet dat je de lasten iedere maand kunt dragen, nu én in de toekomst. Maar hoe kun je nu het beste een hypotheek kiezen die die bij je persoonlijke financiële situatie past? En waar moet je op letten als dit in de toekomst verandert? Je leest het in dit artikel.

Bron afbeelding: Shutterstock

Let altijd op de maandlasten die je kwijt gaat zijn

Het is altijd belangrijk om erg goed te bekijken wat de vaste lasten zijn die je iedere maand hebt. Wat ben je nu precies kwijt aan je hypotheek op maandelijkse basis en wat zijn de kosten voor gas en/of stroom? Door de huizenprijzen met elkaar te vergelijken, kun je meteen berekenen wat deze lasten zijn of schakel hiervoor de kennis en de expertise in van een specialist. Hierdoor kom je dus ook nooit voor gekke verrassingen te staan als je je hypotheek iedere maand moet betalen. Dit is natuurlijk wel zo fijn.

Calculeer eventuele wijzigingen in je financiële situatie goed in

Hoeveel kan ik lenen, is een vraag die je jezelf waarschijnlijk al snel stelt. En om wat voor soort bedrag dit bedrag gaat, hangt van een aantal factoren af. Denk daarbij aan of je bepaalde schulden open hebt staat, of je samen met je partner een inkomen hebt of alleen en om wat voor bedrag dat dan gaat. En kunnen er eventueel wijzigingen plaatsvinden in jullie leven, waardoor de financiële situatie kan gaan veranderen? Denk hierbij aan het moment dat iemand minder gaat werken of als jij of je partner ziek wordt. Het is dan altijd een goed idee om een financiële buffer achter de hand te hebben.

Je hypotheekvorm veranderen? Neem altijd een keer contact met een specialist op

Wil je graag in de loop van de tijd je hypotheekvorm aanpassen? Bijvoorbeeld omdat er een kleintje op komst is of omdat je graag een groot deel sneller wilt aflossen? Het is dan altijd een goed idee om even contact met een specialist op te nemen. Zo weet je meteen wat er wel en niet toe is gestaan, zodat je dus ook niet voor gekke verrassingen komt te staan.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *