Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe krijg je zonnebrand uit je zwembadwater?

Je hebt in je tuin een lekker zwembadje staan en wanneer je er in gaat met zonnebrand op krijg je een hele vieze troebele laag op je zwembadwater. Dat wil je eigenlijk niet, maar onbeschermd tegen de zon in het water gaan is ook geen goed idee, zeker niet voor kleine kinderen. Elke keer het zwembadwater verversen is ook zonde, maar hoe kom je dan van die laag zonnebrand van je zwemwater af? Gelukkig is daar een oplossing voor!

Vette zonnebrand laag op het zwembadwater

Zonnebrand is een vettig product en laat daardoor een vette laag achter op je zwembadwater, zeker wanneer het product nog niet helemaal goed in de huid is getrokken. Wist je dat je minimaal 20 minuten moet wachten tot dat de zonnebrand is opgenomen door de huid? Ga dus ook niet eerder het water in wanneer je goed beschermt wilt blijven tegen de zon.

Goed, maar wanneer je dus met zonnebrand het water in gaat krijg je een vieze laag op het water die je niet zomaar weg krijgt. Nadeel is ook dat het vette laagje van de zonnebrand aan de zwembad randen gaat zitten waardoor het glibberig wordt. Tijd om dit schoon te maken! Maar hoe doe je dat?

Absorberende spons voor in je zwembad of jacuzzi

Speciaal om het vet uit het zwembadwater op te nemen zijn er absorberende sponzen voor in het zwembad. Dit is niet zomaar een schuursponsje, nee het is een spons met een vet opnemende werking. De sponzen kunnen meerdere keren hun eigen gewicht aan lichaamsoliën en zonnebrand opnemen. De spons heeft een symmetrisch ontwerp draait rond aan het wateroppervlak. Wanneer de spons helemaal volgezogen is met het vet uit het water kun je hem met heet water schoonmaken en vervolgens weer opnieuw gebruiken.

Zelf heb ik ze ook gekocht voor ons zwembad in de tuin en het werkt echt prima! Verwacht niet meteen een wonder, maar het neemt zeker de vettige laag van de zonnebrand op. Aan het eind van de dag is de laag verdwenen. Ik spoel vervolgens de spons uit in heet water en wanneer ik weer het zwembad in ga met bijvoorbeeld zonnebrand op, gooi ik de absorberende spons er weer in.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *