Search
Close this search box.

Hoe kom je over je ‘break up’ heen?

Vriendjes, we kunnen niet met en niet zonder ze. Maar zo af en toe moeten we toch zonder ze omdat de relatie toch ten einde loopt door wat voor een reden dan ook. Na het beëindigen van je relatie voel je je vast niet even fijn, daarom heb ik een paar tips voor je zodat je weer snel je gelukkige ik bent!

Geef jezelf de tijd

Een break-up is in feite een rouwproces. Voel alles wat je moet voelen, zoals verdriet en boosheid, maar voel je ook niet schuldig als je juist opluchting of een gevoel van vrijheid ervaart!

Afleiding

Omring jezelf met vrienden, ga samen leuke dingen doen of lekker stappen. Pas op dat je niet te veel drinkt bij een avondje uit, want dan kan je juist heel emotioneel worden. Je kan je natuurlijk ook volledig op je werk storten of op sport. Altijd al die kilo’s kwijt willen raken, maar je had constant een excuus? Ga dan juist nu lekker 2 of 3 keer in de week sporten!

Beauty-therapy

Zoals bij punt 2 genoemd, is dit de perfecte gelegenheid om er voor te zorgen dat je je goed voelt over je eigen uiterlijk! Werk aan dat lichaam wat je voor ogen hebt, doe je nagels, of ga heerlijk shoppen. Een compleet nieuw en ander kapsel kan ook heel goed voelen. Het belangrijkste is dat je jezelf in de spiegel ziet en denkt: ‘Ik mag er zijn!’. Voel je gewoon goed over jezelf!

Hou van jezelf

Zoals hierboven genoemd, is het essentieel om je goed te voelen over jezelf. Gebruik deze tijd om te ontdekken wat je wilt met je leven, wat wil je in een volgende relatie anders en waar wordt jij nou echt gelukkig van?

Rebound-therapy

Niet de geschikte manier voor iedereen, maar zeker het noemen waard. Ga lekker (online) daten. Misschien herken je dan ineens in andere mensen bepaalde eigenschappen die je absoluut miste in je ex-partner. Voor sommige mensen werken one-night-stands juist goed. Ze zeggen wel eens: ‘The best way to get over someone, is to get under someone!’.

Troostvoer

Gun jezelf eens iets lekker, iets wat je jezelf eigenlijk te vaak ontzegd. Heb je behoefte aan een dikke reep chocolade of een grote bak ijs? Gewoon doen! Oké, dit moet natuurlijk wel met mate, maar de eerste 1 à 2 weken heb je dit gewoon verdiend.

Start een nieuwe hobby

Tuinieren, breien, schrijven, koken, bloggen… Je kan het zo gek niet verzinnen maar een nieuwe (of juist oude!) hobby kan voor heel veel afleiding zorgen. Stort je er vol op je bent zo een paar uur verder zonder aan je ex te denken!

Dat waren de tips voor een break up, hoe je er zo snel en goed mogelijk doorheen komt! Hebben jullie wel eens een break up gehad en hoe heb je je er toen doorheen geslagen?

Afbeeldingen: WeHeartIt

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. een hele lastige periode is dat de ene gaat er wat makkelijker doorheen dan een ander maar het is wel fijn dat er mensen zijn die elkaar graag de juiste richting in willen helpen zodat ze er zo snel mogelijk en ook zo goed mogelijk uit komen

 2. Eerlijk? Ik ben blij dat ik op 1 keer na nog nooit een verschrikkelijke break up gehad heb. Inmiddels al weer 6 jaar samen met mijn vriend maar ik kan me voorstellen dat het verschrikkelijk is.
  Ik vind de tips in ieder geval erg goed!

  XoXo Melanie

 3. Ik heb gelukkig nog nooit liefdesverdriet gekend, maar het lijkt mij verschrikkelijk om dit te moeten meemaken. Ik ben al bijna 10 jaar samen met mijn man, maar op het moment dat hij thuis zou komen en zou vertellen dat hij het niet meer ziet zitten. Poeh, ik moet er niet aan denken. Het is de kunst om op den duur het verdriet een plekje te geven en weer positief in het leven te staan en het negatieve achter je te laten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dan realiseer ik mij goed.

  1. Nog nooit luduvudu gekend? Wauw…ik heb zó vaak mijn hoofd gestoten! Het went nooit. Afwijzing doet echt fysiek pijn. Kennelijk viel ik op foute types. Maar nu ben ik al 16 jaar samen met de vader van mijn kinderen, dus het is goed gekomen. :-)

 4. Wat lief dat je deze tips op een rijtje hebt gezet! Ik heb het gelukkig nog maar een keer mee hoeven te maken en ben nu al weer bijna 2,5 jaar samen met m’n vriend!

 5. ‘The best way to get over someone, is to get under someone!’. Haha, leuke tip! Voor mij werkte dat altijd prima. ;-) Online daten kan ook even een goed gevoel geven, maar er zitten een hoop lompe figuren tussen; waar je o zo duidelijk merkt dat er voor jou tien anderen zijn. Het maakt mannen lui…XD Voordeel: er zijn meer mannen online dan vrouwen, dus genoeg keus. :-)

 6. Goed artikel! Ik ben mezelf vaak helemaal verloren in een relatie. Maakte het daardoor uit, voelde me ineens een stuk beter en begon weer van mezelf te houden. Mede door bovengenoemde punten. En ohja, online daten ter afleiding is ook een goed middel. Helemaal als je dan iemand leert kennen waarmee het ontzettend goed klikt!

 7. Fijn dat je hierover een goed artikel geplaatsd hebt nu de feestdagen eraan komen want om dan alleen te zijn en bij de pakken neer te gaan zitten is niet fijn.
  Goede tips.

 8. Ik heb helaas vaak genoeg in dit schuitje gezeten en het wordt er ook gewoon niet makkelijker op. De laatste keer heb ik drastisch mijn haar veranderd en ben ik mijn blog begonnen…. tjah…. dat dus… xxx Lucinda

 9. Fijne tips! Ik ben nu al meer dan drie jaar samen met mijn allereerste vriendje, en heb gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt. Maar mocht het ooit zover komen, dan pak ik dit artikel er even bij! X

 10. Ik ben nu al meer dan 4 jaar samen met mijn vriend, maar vroeger heb ik ook liefdesverdriet gehad en dat kan zo verdomd pijn doen. Zo’n dingen hebben gewoon veel tijd nodig en afleiding helpt natuurlijk ook. Niet bij de pakken blijven zitten maar weggaan met vriendinnen enzo. Dat is heel belangrijk!

 11. Handige tips allemaal! Jammer genoeg heb ik t wel eens meegemaakt, maar dat hoort er ook bij. De beste tips zijn inderdaad gewoon tijd of een nieuw iemand..

 12. Hele goede tips! Gelukkig heb ik ze zelf niet nodig, maar ik denk dat sommige nu heel blij zijn dat je dit hebt gepost. :)

  Xo

 13. Oeh ja een break up is kut! Eentje meegemaakt en was erg echt van van slag!! Ben wel benieuwd naar je eigen verhalen Aranka haha! :P

 14. break ups zuigen big time, zelf ben ik alweer bijna 10 jaar samen met mijn newly wedded husband :3 dus het is al wreed lang geleden dat ik door een break up heen moest XD

 15. Ik heb het meegemaakt na 10 jaar samen zijn, maar ondanks dat ik degene was die uitsprak dat ‘ons’ niet meer werkte en we niet met ruzie uitelkaar zijn gegaan is het 1 van de meeste verschrikkelijke ervaringen die ik heb meegemaakt. Ik heb nog nooit iemand zo gekwetst als toen en dat is iets dat ik altijd bij me draag. Het veranderd je hele leven. Een kleine breakup is misschien op te lossen met comfortfood, deze ben ik na twee jaar geestelijk nog een plekje aan het geven… Daar kan helaas geen chocola tegenop :-(. Het kost tijd, maar daar helpt mijn nieuwe liefde me gelukkig ook bij ;-)

 16. Wat een handige tips. Ik hoop dat ik ze nooit meer nodig ga hebben haha. Ik vind wel dat hoe langer je met iemand bent, hoe pijnlijker het word. Het is gewoon verschrikkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *