Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kom ik van mijn ingegroeide haar af?

shutterstock 672785641

Ik heb er helaas best vaak last van, een ingegroeide haar. Onder mijn oksels zitten ze wel eens, maar vooral bij mijn bikinilijn. Vaak komen ze uiteindelijk wel weer boven de huid ook, maar soms ook niet. Dan wordt het een grote onderhuidse bult die ook vaak ontsteekt waardoor het een grote puist lijkt. Komt je ingegroeide haar niet door de huid heen? Dan kun je hem op de volgende manier verwijderen.

Bron afbeelding: Shutterstock


Het verwijderen van een ingegroeide haar kan soms lastig zijn, maar er zijn een paar stappen die je kunt volgen om het probleem aan te pakken:

Desinfecteer het gebied

Voordat je begint, zorg ervoor dat je je handen grondig wast en het gebied rondom de ingegroeide haar desinfecteert met een mild antisepticum om het risico op infectie te verminderen.

Warm kompres op de huid

Plaats een warm kompres op het gebied waar de ingegroeide haar zich bevindt. Dit helpt om de poriën te openen en verzacht de huid, waardoor het gemakkelijker wordt om de haar te verwijderen.

Gebruik een pincet

Zorg ervoor dat je een schone pincet gebruikt. Trek de huid voorzichtig strak en probeer de punt van de ingegroeide haar voorzichtig omhoog te halen. Trek echter niet te hard, om te voorkomen dat je de haar afbreekt en het probleem verergert.

Snijd de haar voorzichtig vrij

Als je de haar niet kunt verwijderen met een pincet, kun je voorzichtig een steriel naaldje of een fijne pincet gebruiken om de huid boven de ingegroeide haar te doorboren en de haar vrij te snijden. Doe dit met zorg en probeer de huid niet te beschadigen.

Reinig en verzorg het gebied

Nadat je de ingegroeide haar hebt verwijderd, reinig het gebied opnieuw met een antisepticum en breng een zalf aan om de genezing te bevorderen. Vermijd strakke kleding die het gebied kan irriteren.

Als de ingegroeide haar ontstoken raakt, ernstige pijn veroorzaakt of niet reageert op thuisbehandeling, is het raadzaam om medische hulp te zoeken. Een arts kan indien nodig verdere behandelingen aanbevelen, zoals het gebruik van antibiotica of het laten verwijderen van de haar door bijvoorbeeld de huisarts.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *