Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kies je kleding die goed bij je past?

Het is hartstikke fijn en belangrijk om je lekker te voelen in de kleding die je draagt! Daarbij is het noodzakelijk dat de kleding goed bij je past. Maar hoe bepaal je dit nu eigenlijk? Van stijl tot lichaamstype: dit zijn mijn tips.

Bron afbeelding: Shutterstock

Belangrijke basis

Bepaalde kledingstukken horen in iedere garderobe thuis. Je kunt deze items altijd aantrekken, wat ze tot ware must-haves maakt. Denk aan het T-shirt en de minimalistische spijkerbroek! Wil je een wat sierlijkere look? Dan is een jurk een perfecte optie, zoals een wrap dress of little black dress. Je kunt eens bekijken wat er allemaal thuishoort in een zogenoemde capsule wardrobe: hierin vind je alle basisitems voor dagelijks gebruik.

Je stijl ontdekken

Ga op zoek naar jouw unieke stijl. Dit is natuurlijk een hele persoonlijke zoektocht. En onthoud: er is geen goed of fout. Stijlen liggen ver uiteen – dat maakt mode juist zo leuk en interessant. Waar de een het liefst in een kleurrijke bikini rondloopt, gaat de ander graag voor een basic badpak. Om maar iets te noemen! Het helpt om allereerst vast te stellen of je graag opvalt met je kleding, of dat je dit helemaal niet zo nodig vindt. Verder is het slim om gewoon heel veel te proberen. Pas eens een broek of rok die je normaal gezien niet zo snel zou kiezen. Het kan sowieso geen kwaad. En leer over de stijlen die er bestaan. Van boho tot casual, van formeel tot urban. Waar voel jij je het meest in thuis?

Trends? Niet altijd nodig

Ga niet altijd direct mee met nieuwe trends. Als een trend je aanstaat, kan dit natuurlijk wel. Maar als je al direct twijfelt of het bij je past, kun je een trend prima overslaan. Houd je liever aan je eigen voorkeuren – op die manier voel je je extra goed in je looks. Het maakt ook dat je unieker voor de dag komt. En dat is alleen maar leuk!

Mooiste kleuren

Per huidtype zijn er kleuren te vinden die mooi staan. Dit noemen we kleurtype, en delen we onder in vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. We raden je aan om jouw kleurtype vast te stellen, zodat je je kleding in deze tinten kunt dragen. Dit laat bijvoorbeeld je huid extra stralen of zorgt dat je ogen eruit springen. Het heeft te maken met je ondertoon, van je huid en je aderen. Op basis hiervan bepaal je welke kleuren je het beste staan. Hartstikke interessant!

Accentueren maar

Kleding staat fraai als het je lichaam op de juiste punten accentueert. Dit ziet er voor iedereen weer anders uit. Heb je lange benen? Dan wil je dat je benen lekker opvallen, in een broek met wijde pijpen bijvoorbeeld. Heb je een wespentaille? Dan kun je hier juist weer de aandacht op richten, met een riem om je middel. Per figuur zijn er pasvormen van kleding die goed aansluiten. Het is slim om dit een keertje uit te zoeken. Zo voel je je alleen maar mooier in de items die je draagt! En dit kan bij iedereen lukken: of je nu heel slank of curvy bent, of er tussenin zit. Let er verder op dat je kleding in de juiste maat draagt, want ook dit maakt verschil. Al kun je hier natuurlijk mee spelen. Zo is het mooi om een keer een oversized kledingstuk aan te trekken, mocht je dit een toffe stijl vinden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *