Hoe je lipstick langer blijft zitten

Je kent het wel, net mooi je lippen gestift en je moet al meteen aan een drankje of een broodje naar binnen werken, resultaat? Je mooie gestifte lipjes are gone! Je kan natuurlijk wel een lipstick zoeken die een geweldige hold heeft maar dat zijn er vaak niet veel en vaak ook niet in de kleur die je nou echt mooi vind. Ik ben fan van de MAC lipsticks alleen die blijven niet geweldig zitten. Wil je toch zo lang mogelijk met je lippenstift doen, dan heb je wellicht iets aan deze tips!

Primer hier primer daar, maar wist je ook dat er lippen primers zijn? En dan heb ik het niet over de primers die je over je gezicht moet uitsmeren maar echt over speciale lippen primers. Je kan ze bijvoorbeeld van MAC kopen, maar Gosh heeft er ook eentje in het assortiment zitten. Alleen volgens mij zijn ze behoorlijk prijzig, maar dat moet je er dan maar voor over hebben.

In plaats van een primer kan je ook een andere basis op je lippen smeren, zoals een lip erase van MAC. Ik gebruik hem sinds kort altijd als ik lipstick op doe, ik merk wel dat het iets langer blijft zitten alleen niet optimaal. Wel het voordeel is van de lip erase is dat de kleur veel intenser word, omdat je je lippen gewoon een nude kleur geeft.

Lipliners doen ook wonderen, alleen dan moet je wel je hele lip hiermee inkleuren. Lipliner blijft sowieso langer zitten dan een lipstick en zo creëer je een mooie basiskleur waar je dus later weer je lipstick over aanbrengt. Zorg er wel voor dat je kleur van je lipliner overeen komt met je lipstick. Heb je geen lipliner in de kleur van je lipstick, geen ramp. Er zijn ook genoeg merken die een doorzichtige lipliner verkopen, zo zit je altijd goed!

En dan hebben we ook nog het bekende zakdoekjes trucje. Mensen zweren erbij dat het werkt. Even een tissue dubbel vouwen en er dan eventjes in happen. Op deze manier haal je het overtollige van je lippen af en schijnt het beter te blijven zitten. Alleen ik geloof hier in zo heilig in. Als ik in mijn broodje hap is ook al mijn lipstick verdwenen, maar je kan het natuurlijk altijd proberen, misschien werkt het wel bij jou en dat zou natuurlijk erg fijn zijn.

Naast primers en al dat soort dingen heb je ook speciale lipglossen die je lipstick op een of andere manier uitdrogen en dat het daardoor ontzettend lang blijft zitten! Je kent ze wel van Maybelline die duo lipsticks of glosses. Aan de ene kant heb je een kleurtje en aan de andere kant heb je een doorzichtige substantie waardoor je lipstick echt ontzettend lang blijft zitten. Als je zo een product thuis hebt kan je hem ook prima over je lipstick aanbrengen, hallo langhoudende lipstick! Bij The Body Shop kun je trouwens ook van deze glossjes kopen!

En dan hebben we ook nog het trucje om je lipstick af te poederen. Let dan wel alleen op dat je een matte lipstick creëert! Hou er wel rekening mee dat je een transperantie poeder neemt, sinds kort heeft Essence volgens mij in het assortiment. En als ik dat verkeerd heb begrepen zat die ook nog in de 50’s collectie. Maar vast veel andere merken hebben ook een doorzichte setting powder.

En mocht dit allemaal niet werken kan je natuurlijk voor een goede en dure longlasting lipstick gaan! Of natuurlijk meteen weer naar de wc rennen om de lippen netjes bij te stiften!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  yak man
  1 oktober 2011 at 08:00

  oe erg handige tips, ik wis niet dat er lip primers waren:O

 • Reply
  Chantal
  1 oktober 2011 at 08:38

  Heel handige tips!

 • Reply
  charile
  1 oktober 2011 at 09:05

  Hele handige tips :D

 • Reply
  The Beauty Gem
  1 oktober 2011 at 09:58

  Handige tips, ga ik eens proberen! :)

 • Reply
  Kim
  1 oktober 2011 at 10:03

  Wat een leuke tips!

 • Reply
  Shelley
  1 oktober 2011 at 11:41

  Handig artikel ! (:

 • Reply
  LottedeJ
  1 oktober 2011 at 13:16

  Fijne tips! Ik poeder mijn lippen soms ook af met een losse translucent poeder, ik vind dat matte effect ook wel mooi!

 • Reply
  Charlotte
  1 oktober 2011 at 16:37

  Handige tips!
  x

 • Reply
  Miranda
  1 oktober 2011 at 16:47

  Leuke en handige tips;D

 • Reply
  roos
  1 oktober 2011 at 18:24

  handig artikel, ik gebruik alleen vrijwel nooit lipstick.

 • Reply
  Pauline
  1 oktober 2011 at 20:35

  Goede tip van de transparante poeder, nooit aan gedacht! :)

 • Reply
  Cynthiiaa
  2 oktober 2011 at 20:53

  Oh, handig! Ik heb er nog wel eens last van dat het na een aantal minuten is vervaagd, heel vervelend.

 • Reply
  Nannick
  2 oktober 2011 at 22:33

  Leuk artikel! Ik draag bijna nooit lipstick, en als ik een lipstick draag dan is het nude (:

 • Reply
  Evelien
  6 oktober 2011 at 13:41

  Wat een handig en leuk artikel!

 • Reply
  Mississhedevil
  7 mei 2012 at 22:23

  Tisseu happen werkt er goed als je je liptick aan brengt in een tisseu hapt en vervolgens nog een laagje aanbrengt door t tisseu happen tussen door wordt de vocht uit de eerste laag gehaald waardoor de kleur beter houd en de tweede laag een betere grip op je lippen heeft

 • Laat een reactie achter