Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe je een gezellige vintage hoek creëert in je huis

Het inrichten van de zithoek bij jou in huis is een taak die zeker de nodige tijd en aandacht verdient. Want heb je de zithoek eenmaal een keer goed aangepakt in een vintage stijl? Dan kan dit zomaar de nieuwe en favoriete plek bij jou in huis worden. Je komt er bijvoorbeeld erg makkelijk tot rust na iedere werkdag. Maar ook in je welverdiende vrije weekend is dit de perfecte plek om lekker te relaxen. Het is dus een goed idee om snel een keer alle mogelijke ontwerpopties voor jezelf op een rijtje te zetten.

Bron afbeelding: Shutterstock

Een absolute must in de zithoek: een heerlijke en comfortabele bank

Een van de beste elementen die je terug kunt laten komen in je eigen vintage zithoek, is een fijne zitbank. Je kunt er heerlijk in neerploffen, maar ook meteen een groot gezelschap uitnodigen. Verdiep je dus altijd een keer goed in de mogelijke opstellingen, kleuren en materialen waar je uit kunt kiezen. Dit maakt het maken van de beste keuze voor je eigen interieur meteen weer wat makkelijker.

Combineer de bank met een paar fijne stoelen in de zithoek

De volgende stap als je eenmaal een bank voor de vintage zithoek uit hebt gekozen? Dat is het uitzoeken van een of meerdere fijne stoelen, zoals een Eames lounge chair. Je zorgt hierdoor meteen voor een erg gezellig hoekje in huis, waar je bijvoorbeeld met je partner of met het hele gezin lekker in kunt ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde soort kleurstelling of dezelfde soort materialen en ga voor een consistent en mooi totaalplaatje. Misschien weet je op dit moment al erg goed wat voor soort stijl je het liefste terug wilt laten komen.

Breng goed in kaart wat voor materialen en kleuren je in de zithoek terug kunt laten komen

En breng je voor het opdoen van de nodige inspiratie voor je eigen vintage zithoek een keer een bezoek aan een woonwinkel? Dan krijg je meteen een erg goed beeld van de mogelijke materialen en kleuren waar je zoal uit kunt kiezen, bijvoorbeeld voor een Vitra Eames. En één ding is zeker, er is vandaag de dag enorm veel in mogelijk. En doordat er erg veel aanbod in de woonwinkel is, kun je meteen veel gerichter een juiste keuze maken voor je eigen woning in een vintage stijl. Wel zo fijn om te weten, toch?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *