Search
Close this search box.

Hoe ik ben begonnen met crypto kopen

shutterstock 1181708167 1

Sinds iets meer dan een jaar koop ik elke maand wat crypto. Het is eigenlijk ooit begonnen als een grapje, ik hoorde meerdere vrienden dat de markt vorig jaar een behoorlijke dip maakte en er fanatiek bijgekocht werd. Volgens mij had ik een beetje last van FOMO wat betreft crypto en besloot ook wat te investeren met geld wat ik wel per maand kon missen. Sinds dien koop ik voor een klein bedrag per maand bij.

Wat is cryptocurrency?

Ik denk dat iedereen wel eens van de Bitcoin gehoord heeft. Toen ik met crypto begon kende ik alleen de Bitcoin en het enige wat ik wist was dat deze munt behoorlijk veel geld waard was. Mensen die de Bitcoin ooit goedkoop hadden gekocht waren nu rijk. Goed, deze boot heb ik behoorlijk gemist, maar toch was mijn interesse gewekt. Als je meer informatie wilt hebben over cypto kun je deze handige pagina van de KVK lezen.

Hoe koop je crypto?

Je kunt het jezelf zo moeilijk en makkelijk mogelijk maken wat betreft het kopen van crypto. Ik ben zo iemand die er niet echt heel erg veel verstand van heeft en het gewoon makkelijk en overzichtelijk wil houden. Je het heel veel handige platformen waar je crypto kunt kopen, populaire platformen zijn Bitvavo, Coinbase of Litebit. Je kunt hier je wallet aanvullen met geld (om crypto te kopen) en dit doe je gemakkelijk via iDeal. Het nadeel is wel dat je een fee betaald aan het platform, maar als je daar handig mee omgaat is het mij het wel waard.

In welke crypto moet ik investeren?

In het begin koos ik voor de grote en bekende namen zoals de Bitcoin en Ethereum. Daarna zag ik dat de Cardano koers heel erg steeg dus besloot ik daar ook wat in te investeren, resultaat? Binnen een paar maand heb ik een leuke winstmarge opgebouwd.

Ik besloot na een paar maanden een bedrag in de wat stabielere crypto te investeren zoals bijvoorbeeld de Bitcoin en daarnaast ook wat geld te investeren in de wat kleinere en onbekende munten. Hier zit wel meer risco aan, maar ik vind het wel een leuk spelletje. Zo maakte ik ontzettend veel winst met de Shiba munt een paar maanden geleden en ging het ook erg lekker met de Ripple koers. Maar ik verloor ook weer veel geld aan andere munten. Onder aan de streep heb ik dus een kleine winst, maar ik vind het leuk om iets te verkopen met winst, iets te kopen wat dalend is en er steeds meer geld uit te halen zonder er extra in te investeren.

Helaas kan ik je geen advies geven waar je in moet investeren. Maar ik lees af en toe artikelen op internet en volg verschillende Instagram kanalen zoals jenscryptodagboek. Daarnaast hou ik ook gewoon de koersen bij van verschillende munten en soms krijg je er dan wel een beetje feeling mee wat juist vaak stijgt, daalt of gelijk blijft.

Tips wanneer je in crypto wilt investeren

 • Doe het alleen met geld wat je kunt missen. Ik heb mooie winsten gehad, maar dat was afgelopen weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Je kunt dus ook je geld verliezen.
 • Verdiep je een beetje in de munten en hou de koersen in de gaten.
 • Beveilig je account goed. Gebruik een uniek wachtwoord en tweestapsverificatie.
 • Check wat de fee is bij elke bedragen, ik speel altijd met de grenzen zodat je in verhouding het minst afdraagt.
 • Ga niet te hard van stapel, koop niet maximaal bij met een dipje. Wellicht zakt hij nog verder (been there, done that).
 • Koop laag, verkoop hoog. Het beste kun je kopen wanneer een munt een flinke dip heeft en verkopen doe je natuurlijk met een piek (wanneer die hoger is dan je inleg).
 • Winst op je munt? Haal je inleg eruit en investeer dit weer ergens anders in.
 • Op sommige platformen kun je crypto verdienen door vragenlijsten in te vullen, dit is een leuke manier om aan gratis crypto te komen.
 • Dit zijn mijn tips, ik ben geen expert dus til er niet te zwaar aan.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd, hebben jullie geïnvesteerd in crypto of niet? Ik had het idee dat ik een jaar geleden de enige was die dat niet deed. Volgens mij hebben heel veel mensen tegenwoordig wel wat crypto in zijn of haar bezit.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

 1. Tof om jouw ervaring (en tips) met crypto te lezen! Ik ben sinds 1,5 jaar er redelijk actief mee bezig en investeer ook in wat groene munten en swing trade met kleinere. Soms met een klapper, soms met een lange herstelperiode in zicht, haha.

 2. Super leuk om jouw ervaring hierin te lezen! Hier investeren we al een aantal jaar erin. Met alle emoties die erbij horen, haha. Wel voor de lange termijn, want krijg altijd enorme FOMO als het op korte termijn zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *