Search
Close this search box.

Hoe hou je perfecte puntjes?

Als ik ergens een hekel aan heb zijn het gespleten of dode haarpuntjes. Het is hetzelfde maar ik vind het verschrikkelijk om droge, gespleten en touw aanvoelende haarpuntjes te hebben. Het ziet er niet mooi uit en het is ook nog eens ontzettend irritant omdat het snel klit en het ’s ochtends echt een werk is om het netjes te krijgen. Helaas heb ik snel last van gespleten haarpunten, maar sinds ik ze goed en intensief verzorg heb ik na een half jaar nog steeds perfect haar zonder gespleten puntjes, benieuwd hoe lees dan verder!

Als je graag je haar lang wilt laten groeien ga je altijd met pijn in je haar – eumh hart – naar de kapper toe. Want je wilt het graag lang houden en weet stiekem dat er een ontzettend stuk af moet om het weer gezond uit te laten zien. Dit is bij mij ook het geval, ik wil graag lang haar maar normaal moest ik echt om de 2 maanden naar de kapper omdat mijn haar dan weer zo dood was dat het er niet meer mooi uitzag, ik zag mijn haar met de 2 maanden gewoon korter worden in plaats van langer. Tot dat ik naar een andere kapper ging (Jade Hairstyle aan de van Karnebeekstraat in Zwolle) en me een serum aanraadde, die er eigenlijk voor gezorgd heeft dat mijn haar er geweldig gezond uitziet en nu – een half jaar later – mijn haar nog kern gezond is zonder maar 1 gespleten haarpuntje.

Naast dat ene wondermiddeltje waar ik het zometeen met jullie over ga hebben zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere middeltjes die me helpen tot dit resultaat.

Een anti-klit spray werkt heel erg fijn, die op de foto is van de Action – die trouwens niet echt aan te raden is – maar je hebt ze ook van veel andere merken. Een echte aanrader is die van Gliss Kur voor beschadigd haar met snel gespleten haarpunten maar die is helaas op dus kon ik niet op de foto zetten. Die werkt ook ontzettend goed om gespleten haar tegen te gaan. Het zorgt er ook nog eens voor dat je haar super zacht word, makkelijk doorkambaar is als je het net gewassen hebt.

Haarmaskers zijn ook geweldig goed voor je haar, die voeden het haar ontzettend goed. Dus je puntjes worden ontzettend goed verzorgd. Ik raad je aan om 1 tot 2 keer per week je haren te behandelen met een masker zodat je haar net die wat extra voeding krijgt die het nodig heeft en dus ook je puntjes om ze langer mooi te houden, zeker een aanrader dus een masker als je langer van je puntjes wilt genieten.

Dit is die trouwens van Dove, het is de fijnste die ik tot nu toe heb gebruikt. Hij is voor beschadigd haar en dus extra goed voor de beschadigde puntjes ;)

En dan nu mijn heilige product, de olie van KMS California, een prijzig goedje met een geweldige werking. De kapster raadde me dit aan omdat ik niet over 2 maanden weer bij de kapper wou zitten. Eerst dacht ik dat het om een slimme verkoop truc ging maar het werkt echt ontzettend goed en ben er echt ontzettend gelukkig mee.

Dit is wat ze me erover vertelde: Het is een olie die je haar voed en gelijk word opgenomen door je haar omdat hij het nodig heeft. Als je het net gaat gebruiken, gebruik het dan elke dag en je zult merken dat je haar het langzamer op neemt dan heb je het nog maar af en toe nodig zo 1 á 2 keer per week omdat je haar dan voldoende gevoed is. De voeding die je haar krijgt door de olie is ook ontzettend goed voor de puntjes en zorgt ervoor dat ik na een half jaar nog helemaal géén dode puntjes hebt, echt thanks! :D

Natuurlijk heb je ook nog veel lijnen in de winkel liggen voor de beschadigde puntjes en gewoon beschadigd haar. Een speciale lijn voor je haar punten is die Herbal Essences, ik ben over die lijn niet heel erg tevreden maar ze ruiken wel ontzettend fijn, maar andere merken hebben natuurlijk ook van die speciale lijnen in hun assortiment.

En natuurlijk kan je niet je haar genezen en blijft vaak de enige optie waar geen middeltje tegenop kan – behalve tijdelijk een haar serum die je haar eventjes voor een paar uur aan elkaar kan plakken – de kapper. Niet altijd even leuk maar soms is het gewoon echt nodig.  Zeg dan wel dat echt alles eraf moet en niet een inimini stukje omdat je dan over een maand weer bij de kapper zit met hetzelfde probleem.

Hoe verzorg jij je haarpunten en blijven ze lang ‘heel’ bij jou?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Ik gebruik om de twee weken monoï-olie als masker en dan ziet mijn hier er super glanzend en gezond uit. Normaal heb ik ook snel last van droge puntjes, maar nu ziet mijn haar er al ruim 3 maand goed uit :) En ik heb ook een soort tic tijdens saaie lessen: op zoek gaan naar gespleten punten en die weg knippen :p

 2. Superinteressant om te lezen. Ik heb er de laatste tijd zoveel last van, maar ik vrees dat ik op een zogenaamde “eindlengte” zit waardoor je haren sneller splijten dan dat ze groeien. Af en toe, meestal voor de computer, zoek ik dode puntjes op en knip ze één voor één met een kapperschaartje uit de Hema, maar pas op want dat is oh zo verslavend. Waar heb je die KMS California Olie gekocht? Ben er in elk geval wel benieuwd naar!

 3. Zo, die olie klinkt erg veelbelovend! Mijn tips voor gezond haar zijn niet te vaak wassen, kammen of staartjes dragen, elke week een lekker maskertje en geregeld een hennakuur erover.

 4. Ik heb een creaclip waardoor ik tussen kappersbezoeken door heel gemakkelijk zelf de dode punten kan knippen op het moment dat ik ze zie, dan hoeft er nog niet zo veel af en kan het weer een tijdje verder groeien. Veel last van gespleten punten heb ik sowieso niet meer sinds ik Tsubaki shampoo gebruik :)

 5. Ik heb er enorm last van, maar dat komt omdat ik mijn haar dringend moet knippen. Ik kan me er verschrikkelijk aan ergeren aan die gespleten puntjes momenteel! Leuk dat je erover schrijft!

 6. Ik laat mijn haar blond verven, dus errug slecht voor je haar! Een tijd terug hadden ze een nieuwe lijn bij mijn kapper, macadamia natural oil.. SUPERSPUL! Zoooooo fijn om te gebruiken, ruikt lekker… Echt een wondermiddel!

  Sinds ik dat gebruik ziet mijn haar er zo mooi en gezond uit! Ondanks het verven.

  En verder inderdaad glisskur antiklit spray voor ik m’n haren borstel.

 7. Ik heb eigenlijk nooit last van gespleten haarpunten, ik heb kort haar en daarbij heb je het bijna nooit. maar ik verzorg mijn haar wel met dat potje van Dove wat jij ook hebt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *