Search
Close this search box.

Hoe gebruik je een zilvershampoo? Nou, zo!

shutterstock 1503785564

Wanneer je geblondeerd haart hebt of haar hebt met een koele ondertoon, dan wil je dat graag zo koel mogelijk van kleur houden. Blondines willen geen gelig haar en brunettes zoals ik willen liever geen warme rode gloed over hun haar heen. De oplossing hiervoor is een zilvershampoo, maar hoe gebruik je een zilvershampoo? In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe je het beste een zilvershampoo kunt gebruiken.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat doet een zilvershampoo voor je haar?

Als je blond of bruin haar hebt met een koele ondertoon of highlights dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk van die kleur genieten. Je wilt niet dat het een gele of warme kleur krijgt. Door het gebruik van een zilvershampoo zorg je ervoor dat je haar een koele kleur blijft behouden en geen warme gloed krijgt. Dus een echte must wil je zo lang mogelijk van je mooie kleur genieten.

1. Kies de juiste zilvershampoo

Tegenwoordig zijn zilvershampoo’s populair! Je kunt ze voor minder geld bij de drogisterij kopen, maar ook duurdere varianten van luxere merken. Mijn favoriete zilvershampoo is de Olaplex zilvershampoo. Deze is heel erg geconcentreerd en heeft super veel kleurpigmenten, mijn haar wordt hier meteen een stuk koeler van. Mocht je een goedkopere budget variant zoeken die bij de drogisterij te koop is? Dan is de L’Oréal Elvive zilvershampoo ook een aanrader. Mocht je echt een budgetvariant zoeken, dan is de Schwartzkopf zilverschampoo een goed alternatief.

2. Was je haren met de zilvershampoo

Wanneer je haar wel een opfrisser kan gebruiken was je je haar zoals je gewend bent zoals met een gewone shampoo. Maak je haar nat en wring het uit zodat het niet drijfnat is. Breng je zilvershampoo aan op je haar en masseer het goed in, zorg ook dat er genoeg zilvershampoo in de lengtes zit omdat je hier vaak blonder bent. Wanneer je een kleine opfrisser nodig hebt laat je de shampoo tot ongeveer 2 minuten intrekken. Mocht je echt een flinke boost nodig hebben, laat het dan rond de 5 minuten intrekken en spoel grondig uit.

3. Breng zilvershampoo aan met een masker

Als je echt even een opfrisser nodig hebt kun je je zilvershampoo mengen met een haarmasker. Maak je haar vochtig en knijp het goed uit. Meng de zilvershampoo met je favoriete masker en breng dit aan op je haar. Zelf vind ik het fijn om de zilvershampoo te mengen met een dik masker omdat dat beter blijft zitten. Laat het masker zo’n 5 tot 10 minuten zitten en spoel het goed uit.

4. Verzorg je haar met een conditioner of masker

Na het wassen van je haar met een zilvershampoo is het fijn ook even een conditioner of masker te gebruiken. Ik doe dit met een normaal product (dus zonder paarse pigmenten) maar je kunt ook speciale conditioners kopen met wat paarse pigmenten. Persoonlijk vind ik dat onzin, want het voegt eigenlijk niets meer toe.

5. Herhaal het gebruik van de zilvershampoo

Je hoeft echt niet iedere dag een zilvershampoo te gebruiken, maar blijf het wel gebruiken voor het beste resultaat. Zo hou je het langst je mooie koele haarkleur. Ik was mijn haar elke dag tot om de dag, één keer per week gebruik ik een zilvershampoo om mijn bruine haar een koele ondertoon te geven en dit werkt perfect. Was je je haar minder vaak? Gebruik dan één keer in de twee weken een zilvershampoo.

Je kunt zilvershampoo trouwens ook op niet geverfd haar gebruiken. Heb je van jezelf heel blond of grijs haar en wil je een koele ondertoon in je haar hebben? Dan kun je ook gebruik maken van een zilvershampoo. Sommige mensen gebruiken zilvershampoo ook in droog haar, maar dat zal ik niet aanraden. Gebruik je een product (als Olaplex) met heel veel pigmenten? Dan zal je haar ook echt paars worden en dat wil je natuurlijk niet.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *