Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Automatische concepten

We willen allemaal mooie gekrulde wimpers hebben, ik wel in ieder geval. Gelukkig zijn daar heel wat handige manieren voor. Je gebruikt of een mascara, gaat voor wimperextensions of een lash lift, gebruikt nep wimpers of krult gewoon je wimpers. Dat laatste was ik eigenlijk alweer een beetje vergeten, terwijl dat een hele makkelijke en effectieve manier is om je wimpers voller te krijgen!

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Koop een ‘goede’ wimperkruller

Ik heb al heel wat wimperkrullers gehad, van goedkoop tot duur. Een goede wimperkruller hoeft niet duur te zijn. Maar let wel goed op dat hij stevig is en een soepel rubbertje heeft. Zo druk je gemakkelijk je wimpers in het rubbertje zodat er een krul ontstaat. Zelf vind ik de Tweezerman wimperkruller erg fijn.

2. Zorg dat je wimpers goed schoon zijn

Een fout die heel vaak gemaakt wordt is eerst de mascara aanbrengen en daarna pas je wimpers krullen. Dit moet je echt niet doen. Zorg dat je wimpers goed schoon en vetvrij zijn voordat je ze gaat krullen.

3. Warm je wimperkruller op

Je kunt deze stap ook overslaan, maar het zorgt er wel voor dat de krul langer in je wimpers blijft (net zoals een krultang voor je haar ook altijd warm is). Opwarmen kan heel gemakkelijk met bijvoorbeeld een föhn. Let wel goed op met een warme wimperkruller op de huid die kan verbranden. Je kunt trouwens tegenwoordig ook elektrische wimperkrullers kopen die verwarmd zijn.

4. Breng je wimpers aan tussen de wimperkruller

Wanneer je wimpers goed schoon zijn is het tijd om je wimpers te krullen met de (opgewarmde) wimperkruller. Zorg ervoor dat alle wimpers tussen het ijzer zitten en breng de wimperkruller aan met de holle kant naar je oog toe.

5. Knijp de wimperkruller samen, maar druk niet te hard

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om zo hard mogelijk de wimperkruller zicht te drukken, maar dit hoeft echt niet. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je wimpers waardoor ze eventueel afbreken.

6. Schuif steeds een stukje op

Wanneer je wimpers hebt gekruld en je toch nog wat meer krul wilt hebben kun je je wimperkruller een paar millimeter opschuiven en weer samenknijpen voor een intensere krul.

7. Breng je mascara aan

Omdat je wimpers vaak wel weer inzakken is het wenselijk er meteen mascara overheen aan te brengen. Zo blijven je wimpers langer gekruld en haal je nog meer effect uit je mascara. Prachtige gekrulde wimpers met volume gegarandeerd!

Gebruiken jullie wel eens een wimperkruller?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Ik heb zulke stugge, eigenwijze wimpers die zelfs na het gebruik met een wimperkruller alweer snel inzakken, ook al heb ik gelijk daarna mascara opgedaan….
    Ik heb ook een tijdje waterproof mascara gebruikt maar dan gaan mijn wimpers meer uitvallen dus daar word ik ook niet vrolijk van….

  2. Ik gebruik naar alle tevredenheid de Dior maximizer primer , kost wel wat maar dat is het enige wat mijn wimpers krult en heel de dag goed blijft zitten en goed verlengd..😀

  3. Ik gebruik zelfs bijna nooit mascara. Wel grappig om dit eens uitgelegd te zien, maar ik snap nog steeds niet wat er zo aantrekkelijk aan is. Of misschien krullen mijn wimpers al genoeg van nature :D :P
    Eerlijk gezegd zou ik best bang zijn dat hier mijn wimpers van zouden uitvallen. Zo onhandig zou ik ook wel zijn. En dat gaat me dan ook weer te ver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *