Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe gebruik je een shampoo bar voor je haar?

Hoe gebruik je een shampoo bar

Ze worden steeds populairder, shampoo bars! Eerst vond je de haarzepen alleen maar bij LUSH en andere natuurlijk winkels, maar tegenwoordig zijn ze ook gewoon te koop bij de drogisterijen, HEMA, Holland & Barrett en andere winkels. Zelf gebruik ik ze ook regelmatig, maar hoe gebruik je ze nou?

Bron afbeelding: Shutterstock

Zelf gebruik ik ook sinds een tijdje shampoo bars en het gebruik is eigenlijk heel erg simpel, al moest ik er in het begin wel een beetje aan wennen. Ik moet ook toegeven dat de ene shampoo bar fijner is dan het andere. Mijn persoonlijke favorieten zijn die van N.A.E, Nature Box en Ethique. Ik hoor ook altijd hele goede verhalen over de LUSH haarzepen, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Automatische concepten

Hoe gebruik je een shampoo bar?

 • Maak je haar goed nat
 • Masseer de shampoo bar over je natte haar heen (dit vind ik het fijnst werken)
 • Of masseer de shampoo bar tussen je handen en wrijf dit daarna door je haar
 • Leg de shampoo bar weg op een droge plek. Ik heb een bakje buiten de douche kabine staan
 • Masseer het product goed door je haar heen, het hoort te schuimen
 • Spoel je haren grondig uit
 • Breng daarna naar behoefte nog een conditioner aan

Ik merk wel dat mijn haar met het wassen met een shampoo bar vaak wat droger aanvoelt dan met een gewone shampoo. Vaak zitten er geen siliconen in een shampoo bar en dat zorgt er vaak voor dat je haar glad aanvoelt. Ik vind het dus wel fijn nog een conditioner of masker aan te brengen. Ook deze heb je tegenwoordig in een vaste variant van bijvoorbeeld Ethique.

Zorg na het douchen (of tijdens al) dat de shampoo bar op een droge plek ligt waar die weer op kan drogen, zo doe je er het langst mee. Ligt hij op een natte plek dan smelt hij langzaam weg en doe je er natuurlijk ook een stuk minder lang mee.

Gebruiken jullie wel eens een shampoo bar en wat vinden jullie er van? Zijn jullie om of gebruiken jullie liever een shampoo uit een fles. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dagen dat ik haast heb vaak een shampoo uit fles pak en heb ik meer tijd een shampoo bar pak.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik gebruik ook al maanden een shampoo bar, de Nature box. Ik vind het super, heb veel meer krullen nu. En het haar is minder snel vet. Ook heb ik van hetzelfde merk de conditioner.

 2. Wat ook goed helpt is je haar minder vaak wassen. Zelf gebruik ik kappershampoo. Deze is van René Furterer . Is wel duur maar je doet er lang mee. Dames 2 tot 3 keer per week je haar wassen is voldoende. Van vaker je haar wassen krijg je droge punten. Shampoobar maakt je haar juist droger. Dan kan je beter Nature box shampoo in een fles gebruiken, die staan gewoon bij de shampoo in het schap. Ook een goede is lovely beauty and planet. Deze zijn beide siliconenvrij. En zijn goede shampoo’s voor als je minder geld wil besteden of als je niet zoveel geld te besteden hebt. Loving blends is niet allemaal siliconenvrij, daar moet je goed voor op de verpakking kijken.

 3. Ik vind ze dus qua gevoel en effect heel fijn en ze gaan lekker lang mee, maar het “opbergen” vind ik wel onhandig haha! Ik heb meer dan eens zo’n Lush bar halverwege weg moeten gooien omdat hij te nat bleef, haha. Ben wel benieuwd naar de andere merken die nu ook zo’n bar hebben!

  1. Bij de haarzeep die ik besteld had werd geadviseerd om de zeep in bv 6 kleine stukken te snijden. Dan kan er niet veel kapot gaan. Zelf gebruik ik twee verschillende haarzepen door elkaar. En heb dus van beide een klein stukje in mijn zeepbakje liggen. Ik heb zelf de haarzeep van Chagrin Valley en dan kan dus 6 stukken. Maar misschien is dat nog een tip😊

 4. Ik heb een shampoobar van Lush, maar die is helaas te agressief voor mijn hoofdhuid. Ik krijg er extreme jeuk van en ook schilfers.

  Tip; duw een bierdopje in de bar. Hierdoor ligt ‘ie een tikkeltje hoger waardoor deze sneller droogt (aan de onderkant).

 5. Ik had paar geprobeerd van lush, ook van n.a.e, wat maak je mooi en nu heb ik van Ethique. Ideaal 😀 Wel je hoofd moet aan wenen. Eerst vond ik ze allemaal niets en nu kan ik niet zonder 😀

 6. Wat ik als tip kreeg bij de Lush winkel is, mits je een vierkant opbergblikje hebt van Lush o.i.d., dat je de deksel schuin in het bakje kunt leggen en dan de bar erin te doen om te drogen. Je kunt je shampoobar er dan ook heel makkelijk uithalen en in het bakje leggen en dan de deksel erop doen wanneer hij droog is.

 7. Ik gebruik al heel lang aleppozeep als shampoo. Idd zonder sulfaten en zonder siliconen. Dat moet je wel even aan wennen. Maar ik wil nooit meer terug naar shampoo. In plaats van conditioner spoel ik na met (keuken- of appel-)azijn. Grondig uitspoelen en dan is jw haar zijdezacht als het opgedroogd is en wordt het niet makkelijk meer vet. Het ruikt gewoon fris(niet naar azijn) . Ik zou zelfs toekunnen met 1x per 2 weken wassen. Doe ik niet, maar zou wel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *