Hoe gaat het ermee? – privé en zakelijk

Hoe gaat het ermee? – privé en zakelijk

Een half jaar geleden vertelde ik jullie openhartig in een artikel dat het niet zo lekker ging. Mijn moed zakte me ook letterlijk in de schoenen, ik zag het even niet meer zo rooskleurig in. We zijn een half jaar verder en het leek me wel weer eens goed om jullie bij te praten, hoe gaat het ermee zowel zakelijk als privé.

Fotografie: Ilse Stronks Fotografie

Zakelijk

Ik vertelde jullie eerlijk dat het minder goed ging met mijn site door een update van Google. Ik heb met professionals hier achter de schermen hard aan gewerkt maar het mocht niet echt baten. Het hielp mondjesmaat voor Google, maar gelukkig zijn hierbij wel een aantal dingen aangepast waardoor de site een stuk beter werkt zoals een ander thema, snelheid en dergelijke. Maar mijn hoge bezoekers uit Google, die haalde ik niet meer.

Tot twee weken geleden, ik wist niet wat mij overkwam. Ik zat ineens weer op mijn oude Google bezoekers en zelfs daar ver overheen. Wat bleek nou, Google heeft half maart blijkbaar weer een update gehad en heeft mijn site weer goed geïndexeerd. Voor mij een enorme opluchting dat die bezoekers er nu gewoon weer bij zijn. Ik weet dat het maar een cijfertje is, maar het is wel een cijfertje dat voor mijn zakelijk belangrijk is.

Want laten we eerlijk wezen, ik verdien geen geld met YouTube en amper wat met Instagram omdat ik daar gewoon te klein ben en er teveel concurrentie is. Ik moet echt geld verdienen met mijn blog en dan is het fijn dat je goede cijfers kan laten zien. Het was niet slecht, maar het was wel eens beter geweest en nu zit er weer een stijgende lijn in en dat is fijn!

Voor de rest gaat het eigenlijk heel goed met mijn blog. Mijn bezoekersaantallen worden steeds hoger en mijn views ook. Ik merk dat er geen concurrentie meer is in het bloggen, schrijf ik een nieuw artikel topt hij meteen in Google en komen er organisch (vaste bezoekers) en via Google veel mensen op af, mijn artikelen worden ontzettend goed gelezen. Blijkbaar vinden veel mensen het niet meer leuk om te bloggen, blijkbaar is de vraag naar het lezen van blogs en reviews er nog wel. En de views op mijn artikelen de laatste tijd doen me glimlachen, het is nog nooit zo goed geweest.

Het Instagram en YouTube kan me gestolen worden. Ik heb besloten te stoppen met YouTube en post alleen nog als ik écht iets leuks heb om te laten zien, maar ik vraag me af of ik dan nog wel zin heb achter de camera te kruipen. Instagram vind ik leuk voor erbij en vind het vooral leuk om stories te maken, voor de rest staat het me een beetje tegen. Selfies van mijzelf maken gaat mij steeds meer tegenstaan en dan moet je ook nog een onnozel tekstje verzinnen om erbij te zetten, waar ben ik soms mee bezig? En wie vind dat boeiend om te lezen denk ik soms wel niet. Dus ik post gewoon wanneer ik dat wil en zie wel waar het schip strand, het boeit me niet meer of ik nou 100 of 1000 likes op een foto heb.

Natuurlijk is Instagram een deel van mijn werk en moet ik hier geld mee verdienen, maar ik wil het wel leuk blijven houden en doe het lekker op mijn tempo en manier wanneer ik daar zin in heb en nu heb ik dat even niet zo. Misschien straks in de lente en zomer wel weer, we zullen zien!

In ieder geval gaat het een stuk beter dan een half jaar geleden. Ik weet beter wat ik wil, maar ook zeker wat ik niet meer wil. Ik wil bloggen, reviews schrijven en dit iedere dag doen, de rest is bijzaak. Gelukkig gaat het weer ontzettend goed met mijn blog en dat vind ik erg fijn en hoop dat het er ook goed mee blijft gaan.

Privé

In mijn privéleven maak ik niet hele spannende dingen mee, ik zit in redelijk rustig vaarwater en doe lekker mijn ding. We zijn wel heel druk met het huis en het verbouwen daarvan. We doen alles zelf en krijgen de nodige (lees: veel) hulp van mijn ouders. Zo hebben we in een paar maanden tijd op zolder een kantoor voor mij gebouwd en daarbij heel veel andere dingen opgeknapt die gedaan moesten worden op zolder. We zijn nu met twee andere kamers op de eerste verdieping bezig, in de keuken met het slopen van een oude schoorsteen (dachten we even te doen, is nu al weken werk) en nog meer kleine (wat daarna grote klussen blijken te zijn) in huis.

We wisten van te voren dat dit huis veel aandacht nodig had maar dat vonden we niet erg omdat we gelukkig lieve ouders hebben die ons met alles willen helpen. Maar ik moet je wel eerlijk zeggen dat als je dit maanden lang vele avonden en elk weekend (zondag en maandag) doet het je best een beetje opbreekt. We werken er ook allemaal naast en hebben ook nog onze ander verplichtingen. Soms ben ik best wel een beetje op, maar dat hoort erbij. We krijgen er gelukkig wel een mooi huis voor terug.

Het gaat dus goed met mij. Ik ben blij dat mijn cijfers weer goed zijn en dat het huis steeds meer af raakt. We gaan richting de zomer dus heb zin om de tuin weer lekker in te richten met plantjes en dergelijke zodat we daar lekker van kunnen genieten. Over een maandje begint mijn mei vakantie maand al waarin ik een weekje naar Turkije ga en twee weken naar Amerika, ik kijk er enorm naar uit!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  chucky1012
  30 maart 2019 at 06:08

  Wat fijn dat het beter gaat met je blog.
  Maar ook privé…..
  Leuk dat jullie het huis aan het opknappen zijn dmv verbouwingen…..
  Goed en mooi vooruitzicht ….

  Xoxo

 • Reply
  Carolien
  30 maart 2019 at 07:02

  Oeeh je hebt mooie vooruitzichten! Ik wens je veel succes met de verbouwing en ben blij voor je dat sinds de update van google de bezoekers weer terug komen! Fijn weekend

 • Reply
  Sandra
  30 maart 2019 at 07:39

  Ik lees liever een blog dan dat ik een vlog moet kijken. Ik heb niks met vloggers. Ik lees veel blogs van mensen die ik volg maar de blogs van jou daar kijk ik echt naar uit. Precies de goede lengte, leuke onderwerpen, fijn woordgebruik, prettige tekstverdeling. Je kunt wel een leuk centje verdienen met social media maar volgens mij is het allerbelangrijkste dat je het leuk vindt om te doen. Doe wat goed voelt en het beste voor je werkt, wij volgen wel ;)

 • Reply
  Cindy
  30 maart 2019 at 08:38

  Ik ben blij dat je nog blogt. 1 van de weinige blogs die nog leuke content heeft. Hou niet van vlogs, Youtube filmpjes, heb er de tijd en het geduld niet voor. Een blog kan je lezen op je eigen tempo. Instagram is steeds meer fake, gelukkig volg ik dat soort accounts met “perfecte plaatjes” niet, maar toch.
  Wat een heerlijk vooruitzicht heb je qua vakanties.
  Ik zelf ook overigens, ga in mei 2 weken naar Florida, kan niet wachten!

 • Reply
  Romy
  30 maart 2019 at 08:50

  Wat fijn dat je blog ook in Google weer heel goed scoort! Toch een mooie beloning van alle harde werk dat je erin steekt :) Ik vind het ook, zoals Cindy ook zegt, leuk dat je juist je focus op het bloggen legt in plaats van op YouTube en Instagram, zoals heel veel mensen de laatste tijd doen.
  Best pittig, denk ik, om heel veel in huis zelf te moeten doen! Uiteindelijk levert het een mooi huis op inderdaad, maar toch slurpt het aardig wat tijd en energie op. Fijn dat je een paar geweldige vakanties in het vooruitzicht hebt! Heerlijk na deze drukke periode!

 • Reply
  Anne
  30 maart 2019 at 08:55

  Fijn dat het zo goed gaat! En logisch dat je je drukt maakte om Google, ook al is bloggen je passie, er moet toch brood op de plank!

 • Reply
  Gaby
  30 maart 2019 at 08:58

  Lees ook liever een blog dan youtube fijn dat zo goed gaat

 • Reply
  rachel
  30 maart 2019 at 11:01

  fijn om te horen meis. je bent volgens mij nog de enige grote beautyblogger! de rest is gestopt of een andere weg ingeslagen of zijn doorgeslagen op youtube hahah. lekker doen wat je leuk vind en achter staat :D

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  30 maart 2019 at 11:49

  Wat fijn dat je weer zo veel bezoekers krijgt na de nieuwe Google update! Het is toch je werk, dus ik snap heel goed dat dit belangrijk voor je is. Lekker zo doorgaan, want je hebt weer positieve moed!

 • Reply
  Evy
  31 maart 2019 at 08:58

  Ik vind blogs het allerleukste. Ik heb niet zo veel met youtube. Ik ben dan ook heel blij dat jij nog zo actief blogt!
  Dit is dan ook de enige website die ik nog dagelijks bezoek. Mochten mensen nog meer tips hebben voor actieve beautyblogs, dan hoor ik het graag!

 • Reply
  Dana
  31 maart 2019 at 22:37

  Fijn dat het nu allemaal goed gaat! Ik vind blogs lezen ook veel fijner dan vlogs kijken en met name reviews :)

 • Reply
  Amy
  1 april 2019 at 08:58

  Ik heb met mijn blog hetzelfde meegemaakt met Google. Begin oktober echt een gigantische drop gehad in views door Google maar nu zijn ze weer bijna volledig tot op het oude punt gekomen, ook na de recente update. En je moet inderdaad kiezen voor het kanaal waar je hart ligt!

 • Reply
  Marjolein
  1 april 2019 at 09:33

  Oh wat fijn dat je bezoekersaantallen weer in de lift zitten! Stom is dat eigenlijk, dat google er zoveel invloed op kan hebben. En ik vind het ook super goed dat je je niet zo mee laat slepen in de hype rondom YouTube en Instagram. Het is veel belangrijker dat je doet wat bij je past!

 • Reply
  Naomi
  1 april 2019 at 10:28

  Wat fijn dat het nu eindelijk weer begint te stijgen! Het duurde iets langer dan verwacht maar gelukkig pluk je nu de vruchten van je harde werken. :)

  En van YouTube snap ik heel goed. Heel de dag tegen zo’n camera praten vind ik ook niets. Doen waarbij je je goed voelt, dat is het beste. <3

 • Reply
  Marloes
  1 april 2019 at 15:30

  Wat fijn dat het weer goed gaat met je blog. Ik had echt precies hetzelfde!

 • Laat een reactie achter