Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe begon jouw make-up avontuur?

Iedereen weet nu vast wel dat ik gek op make-up ben. Waarschijnlijk zijn jullie net zoals mij ook helemaal gek op make-up en hier lekker mee te spelen. Alleen waar komt die liefde nou vandaan en hoe is het zo gekomen. Vandaag vertel ik aan jullie mijn make-up avontuur hoe het is ontstaan, gegroeid en uiteindelijk is geëindigd in een heuze verslaving. Natuurlijk ben ik aan het einde van het verhaal ook benieuwd naar jullie avontuur!

Het begon allemaal in groep 8, ik als meisje van 11 die totaal geen idee had wat make-up was zag ineens een vriendinnetje met prachtige lange wimpers voorbij komen. Ja, van mijn zus geleend! Cool, dat wou ik ook! Maar meteen was daar het eerste probleem, ik was de oudste… Dan denk je natuurlijk, je moeder heeft toch ook make-up? Nee, helaas mijn moeder heeft geen make-up want zij heeft nooit make-up gedragen en om nou een mascara van haar trouwdag te gebruiken leek me toen een beetje raar. Maar toch had ik hem stiekem mee genomen naar mijn kamer om mijn wimpertjes ermee in te kleuren. Ik was helemaal in de wolken, wat leuk! Van mijn zakgeld rende ik naar de Kruidvat en kocht de aller goedkoopste mascara die er maar was. Droeg dit 3x en vond het eigenlijk al niet meer leuk.

Zoals je al las had ik dus eigenlijk geen voorbeeld functie, bij ons in de familie gebruikt eigenlijk niemand make-up. Alleen mijn oma af en toe een beetje lipstick en tantes een beetje mascara en oogpotlood, een voorbeeld had ik dus eigenlijk niet.

De eerste dag naar de middelbare moest ik er natuurlijk wel weer goed uitzien, volgens mij heb ik toen die mascara ergens vandaan gevist die ik ooit had gekocht. Maar na een paar dagen vond ik het alweer leuk geweest. In de eerste klas zijn de meeste meiden ook nog niet echt van het make-up gebruiken (tenmiste in mijn klas niet). In de tweede klas leerde ik mijn beste vriendin goed kennen, zij gebruikte wel wat make-up, zoals foundation en mascara. Helemaal geweldig vond ik dat, spraken we ’s middags af en daar kwamen de foundations en andere potjes en pannetjes te voorschijn. Voor de spiegel maakte zij me op en was ik altijd helemaal blij, dat wou ik ook.

Samen gingen we dan naar de Kruidvat en stonden we lang voor het Essence schap te kijken, ik vond het altijd super leuk en samen kochten we dan een foundation, oogschaduw of lipgloss. Stiekem aan vond ik het steeds leuker worden. En ineens kwam ik op Girlscene.nl terecht.

Girlscene was in die tijd nog zo dat Mascha altijd filmpjes maakte en deze vond ik echt geweldig! Op een zaterdag keek ik al haar filmpjes en wou dit ook, we hebben het nu over een leeftijd dat ik 15 of 16 ben. Na een aantal zaterdagen filmpjes te hebben gekeken viel het me ineens op dat ze een eigen website had en toen begon het, er ging een wereld voor mij open!

Potjes en pannetjes, overal make-up! Ik vond het geweldig. Al snel kwam ik erachter dat het verder gaat dan alleen de Kruidvat en dat Chanel niet persee het beste make-up merk is wat er bestaat. Nee ik kwam in aanraking met OPI, MAC en al die andere prachtige merken. Al snel had ik een voorraad OPI nagellakjes in bezit en kwamen de eerste MAC producten binnen. Dit begon pas echt te lopen toen ik 17 was.

In de zomer van 2010 verveelde ik me, ik heb altijd al een webpagina of website gehad en vond het altijd ontzettend leuk om te doen. Daarom begon ik een blog mij WordPress. Een website waar ik een beetje meiden dingen op zette, niet veel bijzonders ik vond het gewoon leuk om te doen. Maar langzamerhand ging ik steeds meer over make-up schrijven en steeds meer kopen, ik vond het geweldig om over te schrijven om mee te werken en me daarin te verdiepen. Natuurlijk ben ik geen expert maar vind het wel leuk om iets van het product af te weten.

Ik kreeg steeds meer bezoekers en vond het ontzettend leuk om daar voor te schrijven, we hebben het hier over nog minder dan 100 bezoekers per dag maar ik was er ontzettend blij mee. Door mijn eigen website leerde ik steeds meer andere merken en blogs kennen zodat ik nog meer verslaafd werd aan de make-up tot een zekere hoogte die ik nu heb bereikt.

Al moet ik zeggen dat ik nu een stuk minder verslaafd ben aan make-up dan eerst. Maar misschien heeft dat met mijn ‘succes’ te maken (eigenlijk wil ik het niet zo noemen) dat ik nu dingen toegestuurd krijg en het niet meer zelf hoef te kopen. Want ik heb een periode gehad dat bijna al mijn geld op ging aan de make-up en dat is nu niet meer zo, want ik ben genoeg en elke kleur die ik wil. Voor mij is het nu genoeg. Maar dat betekend niet dat de liefde over is, maar de liefde van kopen, kopen, kopen en hebben, hebben, hebben wel. Ik denk nu eerst even goed na of ik het nodig heb en of ik niet al een vergelijkbaar product in mijn bezit heb.

Mijn make-up avontuur bestaat nu uit dingen kopen die ik écht wil of leuk zijn voor de website en met een big smile soms pakketjes te mogen ontvangen!

Hoe is jouw make-up avontuur begonnen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Leuk om jou verhaal te lezen! Mijn storyy? Long long longgg.
  Het begon eigenlijk eind groep 8, toen begon iemand mascara te dragen en toen dacht ik: dat wil ik ook!
  Dus toen droeg ik gewoon mascara, van Essence geloof ik. In ieder geval: cheap. Toen zag ik Miss Lipgloss in de Girlz! en toen keek ik daar op, maar ik bleef het niet volgen. Later ging ik weer in die tijdschriften kijken en toen dacht ik weer van: hey, leuk! Dus begon ik Miss Lipgloss te volgen, en later steeds meer beauty blogs. Toen begon ik ’t te dragen, van alles wat. Toen begon ik mijn blog en vond ik het nog leuker om te experimenteren om daar een leuk artikel van te maken en ik vond het heerlijk om te doen! En nu ben ik nog steeds dol op make – up. Ook al krijg ik ook wel ’s pakketjes, toch blijft kopen van make – up ook heerlijk <3
  En dat was 't eigenlijk wel . Ik heb hem even helemaal verkort!

 2. Ik begon in groep 8 met mascara, en in de eerste klas echt make-up te dragen (lees; oogschaduw, mascara, foundation, eyeliner, oogpotlood, lipgloss/stick, enz.). Dat was bij ons heel normaal, eigenlijk waren er minder meisjes die weinig of geen make-up gebruiken, dan dat er meisjes zijn die wel make-up gebruiken in onze klas.

  Eigenlijk geen idee hoe ik opeens zo geobsedeerd raakte met make-up (en ja, ik ben een addict). Van de een op de andere dag vond ik het helemaal geweldig…

 3. Wat leuk om te lezen! Eigenlijk lijkt mijn verhaal best wel op de jouwe. Ook ik ben de oudste, en enigst meisje thuis. Mijn moeder droeg ook bijna geen make-up, maar had wel een mascara die ze niet gebruikte. Die stopte ik stiekem in mijn kast en probeerde het af en toe eens uit. Later kocht ik zelf een mascara, oogpotlood en een oogschaduw met een vriendin en haar zus, die er wel wat meer van wist. In de 2e klas ben ik elke dag mascara gaan dragen.

  Het volgen van beautyblogs is begonnen bij een filmpje van Mascha, een marbe-nails filmpje die ik vond op een nagellak hyves. Ik ontdekte meer filmpjes van haar, en ook andere meiden die dit deden. Later zag ik dat die meiden ook een site hadden, en ik begon het allemaal steeds leuker te vinden. Zo is het eigenlijk een beetje begonnen met mijn liefde voor make-up!

 4. Mijn make-up verhaal is nog niet heel lang bezig. Mijn moeder droeg nooit make-up, maar ze had wel wat liggen in het badkamerkastje. Ik vond het in groep 8 al heerlijk om daarin te snuffelen, maar ik gebruikte nooit iets. Toen ik in de 1e kwam was er een meisje dat veel van nagellak hield. Ik ging toen naar de HEMA en kocht een paar lakjes. Ik vond het geweldig, lekker prutsen met mijn nagels. Ik ging toen ook op het internet zoeken naar swatches en andere info over nagellak. Ik belandde ook op Girlscene en daar keek ik ook de filmpjes van Mascha. Ik vond ze heel leuk en ik kwam op haar blog terecht. Ik kwam nog meer blogs tegen en uiteindelijk vroeg ik of ik mijn moeders mascara mocht hebben die zij toch nooit gebruikte. Het was ook zo’n budgetmascara, ik dacht van Pierre René. Ik droeg hem niet zo heel vaak maar ik begon wel steeds regelmatiger de Kruidvat te bezoeken. Ik keek mijn ogen uit daar! Door alle blogs die ik volgde wist ik best wat over make-up en ik kocht als eerst een roze lipstick van Catrice die mij helemaal niet stond. Ik gebruikte ook nog veel van mijn moeders ongebruikte make-up. Een paar maanden later zakte mijn make-up verslaving maar sinds een paar maanden geleden ben ik er weer helemaal mee bezig. Ik ging mijn gezicht verzorgen, kocht een foundation en poeder (die gebruik ik gedeeltelijk), blush, oogschaduw… Nu ben ik nog steeds wel een beetje in de uitprobeer fase. Make-up vind ik heerlijk en ook al ben ik nog maar 14 gebruik ik soms best veel (wel allemaal subtiel, mensen zien het vaak niet).

 5. Wat leuk om te lezen! Hoe ik begon? Mmm… ook stiekem wat van mama ‘stelen’ haha. Ook zij droeg toen geen make-up en het zag er volgens mij ook niet uit toen. XD

 6. Wat leuk ik herken er wel wat in moet ik zeggen. Ik begon ook met mascara & oogpotlood en ik kwam op een gegeven moment ook op girlscene terecht en daar kwam ik de video’s van Mascha tegen en ik ontdekte haar beautyblog. Door Mascha ondekte ik naar een maand ontdekte ik dat Cynthia ook een blog heeft. En zo ontdekte ik steeds meer blogs. En dat leek mij zelf ook wel wat. Erg leuk om zo je verhaal te lezen en grappig dat ik er zelf ook dingen in herken;D

 7. Je bent een toppertje:) en je doet het hartstikke goed, en ik vind het stiekem toch wel erg leuk dat we als het ware samen begonnen met make-up! liefde <3

 8. Vroeger vond ik een klein make-upje zo leuk, een lipstickje, een leuk kleurtje nagellak.. Dit was toen ik 8 was! Van mijn moeder, mocht het verder nog niet allemaal.. Helaas, maar de nageltjes mochten dus wel gekleurd worden! Mijn liefde begon dan ook met nagellak.. Nu is dit niet meer zo, het is naar de make-up toe gegroeid.. In groep 8 had ik 2 vaste vriendinnetjes, één van hun was echt een popje. Ze droeg altijd heel veel make-up.. Haha – wist ze hoe ze der helemaal mee om moest gaan? Nee. Ik kan hier nu om lachen, maar ik wou het ook! Op een gegeven moment begon ik ook met mascara! Van Catrice was mijn eerste mascara volgens mij. Alleen hoe kreeg je je wimpers zo mooi gekruld? Dit had de stagiaire altijd zo mooi in de klas! Ik ging het vragen met lieve oogjes, hoe ze haar ogen zo onwijs mooi kreeg! Ye, ik kreeg advies & vondt het te gek. Toen ik thuis kwam, wou ik een wimpelkruller en die kreeg ik! Vanaf die tijd kwam er van alles bij kijken.. Crème, oogpotlood, mascara, oogschaduw.. Pf echt van alles! Haha, wat een tijd! Later werdt ik een internet freak en ging blog’s volgen. Zo in eens! Eerst begon ik weer met nagellak, nail-art. Die liefde was zo gegroeid, maar ging steeds weer verder naar de make-up! Toen wou ik zelf met een blog beginnen & dat lukte, het ging goed & wauw, I’m a happy girl! Make-up make me happy! Hihi! Long story, maar zo ging het! :d

 9. Ik ben pas met make-up begonnen in de 4e a 5e klas. pas nu in de 6e begint het groter te worden.
  Ik houd vooral van lip producten, maar dan geen lipgloss, meer lippenstift of een gekleurde lip balsem.

 10. Echt grappig om te lezen dat bijna iedereen door beautyblogs met make up begon. Dat was bij mij ook. Wat ben ik blij dat er beautyblogs zijn, wat moest ik toch zonder. ;) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *