Hoe begon jouw liefde voor make-up?

 photo MUA-vs-W74_zps4b57c02f.png

Geloof het of niet, maar ik denk dat ik het laatste meisje in de klas was die zich bezig hield met make-up. Vanuit huis heb ik het nooit meegekregen make-up, mijn moeder droeg namelijk nooit make-up en had het ook niet in huis. Ze had een mascara van haar trouwen en wat lipsticks van de Yves Rocher die je gratis kreeg bij een bestelling. En moet je kijken waar ik nu zit, in een kamer vol met beauty en make-up, hoe is mijn liefde begonnen?

 photo MACHeirloom4_zps39804144.png

Het begon allemaal op de basisschool waarbij vriendinnetjes stiekem mascara van hun oudere zus of moeder ‘leende’. Ik was heftig onder de indruk, maakte dat je wimpers zoveel langer? En naar mijn idee zag je er ook meteen al een stuk volwassener uit! Eenmaal thuis zette ik de badkamer op zijn kop op zoek naar een mascara. Uiteindelijk vond ik een uitgedroogde mascara van mijn moeder die ze had gekocht voor haar trouwen – mijn ouders zijn een paar jaar voor mijn geboorte getrouwd, dus kan je nagaan hoe oud die was -. Ik testte dit stiekem en tsja, het was toch niet helemaal het effect zoals een vriendinnetje. Ik legde al mijn gespaarde geld bij elkaar en wat zakgeld en ging naar de Kruidvat om de aller goedkoopste mascara van € 1,50 te scoren, samen met mijn moeder. Ik dol gelukkig en mijn moeder snapte echt niet wat ik daar nou mee moest. Na twee dagen mascara dragen vond ik en mijn vriendinnetjes het wel weer mooi, spelen en andere dingen waren veel boeiender. Nee, make-up was geen vroegere passie.

 photo NYCShowtimeMascara3_zpsc7cad8a9.png

Ik hield van uitslapen en ging het liefst zo laat mogelijk uit bed, een uitgebreide make-up routine paste daar niet in thuis. Volgens mij heb ik echt tot mijn 15e (met uitzondering van af en toe een beetje mascara) zonder make-up rondgelopen. Als ik schoolfoto’s dan ook terug zie, zie ik geen make-up. Maar hoe kan dat dan zo ineens dat ik het nu wel allemaal heb en draag? Heel simpel, mijn vriendinnen vonden het wel leuk en ik had er echt de ballen verstand van. Na schooltijd spraken we af en vaak was ik het ‘haasje’ om op te maken, maar dat vond ik niet erg ik vond het allemaal reuze interessant. Ik kende het niet en vond het wel stoer. Mijn vriendinnen maakte me op met prachtige oogschaduw, mousse foundation, lipgloss en mascara. Dit moest ik ook hebben! Vaak sloten we de middag dan ook af bij de Kruidvat voor het Essence of Catrice schap.

 photo Oriflame-The-One1_zps421e1f6f.png

Ik begon het steeds leuker te vinden, maar eerlijk gezegd bakte ik er niet heel veel van, hoe moet je dat nou leren? Ik volgde site’s zoals Girlscene heel graag en zag daar ineens de filmpjes van Mascha voorbij komen en die deed gewoon alles voor wat ik niet wist en wilde weten. Na alles van haar gezien te hebben kwam ik erachter dat ze ook een eigen site had. Er ging serieus een wereld voor mij open. Merken zoals MAC, OPI, China Glaze en ga zo maar door werden mijn dagbesteding. Ik vond het heerlijk om erover te lezen en steeds meer kocht ik make-up. Ik begon heel subtiel met nagellak in alle kleuren van de regenboog, dit was safe en kon ik redelijk goed. Omdat ik geen geld had voor OPI en dat soort merken kocht ik make-up op Marktplaats en forums, zo waren de dure merken toch nog een beetje betaalbaar. Vol enthousiasme stortte ik me op de beautywereld, want wat was en is dat leuk zeg!

 photo MACMatteLipstick_zpsf2999905.png

Vroeger heb ik altijd een eigen profiel op Kindertent gehad waar ik toen vrij populair was, maar na een tijdje vond ik het niet meer leuk en waren al mijn vaste ‘vriendinnen’ daar ook weg. Omdat het bloggen populair was en ik het maken van mijn eigen stukje internet toch erg miste begon ik ook een blog, deze blog. Ik vertelde over wat je moest doen in de regen en veel meer dingen, maar ook beauty. Ik merkte dat mijn beauty artikelen het meeste werden gelezen en daar werd ik als beginnend blogger heel erg blij van. Ik ging daarom met een big smile weer snel naar de Kruidvat, Douglas of Etos om weer iets nieuws te kopen om over te schrijven en te testen. Ik vond het steeds leuker en leuker worden en zo groeide mijn liefde voor het bloggen en beauty.

 photo Yves-Rocher-Lipstick3_zpsd6bec01c.png

We zijn nu op het punt aangekomen dat ik twee winkels kan vullen met make-up, nooit meer make-up hoef te kopen en ik een zeer uit de hand gelopen hobby heb waar ik heel erg blij mee ben. Ik vind het heerlijk elke ochtend mij op te maken en de nieuwste producten te testen en daar mijn mening over te geven. Een geboren make-up freak ben ik dus niet, maar de omgeving heeft mij dit wel gemaakt en ik ben daar heel erg blij mee! Anders stond ik nu niet waar ik nu sta en doe ik nu niet wat ik nu doe.

 photo LOreal-Infallible-Nail1_zps42c3cbe5.png

Nu ben ik wel eens benieuwd hoe het bij jullie begon, brand los in de comments! Ik vind het echt leuk verhalen van anderen te lezen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reply
  Iris Visser
  26 oktober 2014 at 15:21

  Bij mij begon het allemaal met nagellak. Door mijn vriendinnen maakte ik kennis met Cutepolish. Nail-art werd een vast iets dat ik in het weekend deed! Natuurlijk droeg ik wel eens mascara meer niet. Op een bepaald moment kwam ik achter het bestaan van concealer. Een totaal nieuwe wereld. Mijn vervelende puistjes zag je niet meer! En toen werd het ook tijd voor foundation, oogschaduw, blush, etc.! Liefs’Iris

 • Reply
  Vanessa
  26 oktober 2014 at 15:24

  Heel leuk om te lezen! Net als jou was ik één van de laatste meisjes van de klas die zich bezig hield met make-up. Oogschaduw en mascara zijn rond mijn 15 jaar begonnen. Foundation pas rond mijn 20ste! Toen ben ik ook beautyblogs beginnen lezen en daardoor is mijn interesse in make-up alleen maar groter geworden. Ondertussen zou ik al die mooie make-up echt niet meer kunnen missen. Ik vind het heerlijk om me elke ochtend op te maken!

 • Reply
  Bo
  26 oktober 2014 at 15:27

  Door blogs te lezen begon het allemaal..

 • Reply
  Tess Evea
  26 oktober 2014 at 15:28

  Grappig om te lezen hoe zoiets kan veranderen! Ik was zelf ook erg laat, ik kwam in contact met forums en ik vond het prachtig hoe creatief anderen waren met ooglooks.Hierdoor begon ik zelf ook dingen aan te schaffen, het begon bij Essence sn later werd dit’L’Oréal en zo kwamen we aan bij MAC.. super om te realiserem hoe je daar in kan groeien en veranderen!

 • Reply
  lucindainwonderland
  26 oktober 2014 at 15:28

  Bij mij is het begonnen toen ik op mijn 13e ineens mijn haar zwart verfde en besloot dat ik eigenlijk toch wel ‘alternatief’ was. Daar hoorde natuurlijk ook de donkere lipstick, eyeliner en al het andere bij. Ik vond het fantastisch om mee te klieren. Van ongeveer 17 tot 21 heb ik make-up weer links laten liggen, maar toch is het weer terug gekomen en geniet ik er nu weer volop van. xxx Lucinda

 • Reply
  mylifeasguf
  26 oktober 2014 at 15:29

  Ik herken me heel erg in jouw verhaal! Ik droeg eigenlijk alleen wat mascara vroeger, toen ik eenmaal een blog begon, begon ik ook andere blogs te volgen en de beauty dingen trokken me heel erg. Al die mooie spulletjes, ik vind en vond het echt geweldig! Nu heb ik geen (beauty)blog meer, en ik heb ook niet ENORM veel, maar van mijn vriendinnen ben ik degene die echt wel de meeste make up draagt en er ook helemaal lyrisch van kan worden haha.

 • Reply
  femketje
  26 oktober 2014 at 15:37

  vroeger toen ik speelde met mijn moeders oogschaduw palettes :D maar ik droeg pas mascara vanaf mijn 18e/19e.. laatbloeier wat dat betreft XD

 • Reply
  Shaz
  26 oktober 2014 at 15:37

  Erg leuk om te lezen. Pas vanaf mijn 16e begon ik eerst met het dragen van lipgloss en eyeliner. Ik had geen flauw idee hoe je oogschaduw moest zetten of blush en ik begon online te zoeken naar tutorials. Ik kwam ook uit op de site van Mascha en toen begon ik meer en meer make-up te dragen. Later zag ik nog leukere tutorials op YouTube en sindsdien draag ik make-up.

 • Reply
  MySimplySpecial
  26 oktober 2014 at 15:38

  Wat leuk om te lezen! Ik kan eigenlijk niet zo goed herinneren hoe het bij mij begon, maar beautyblogs hebben er zeker een rol in gespeeld.

 • Reply
  xkusdenisee
  26 oktober 2014 at 15:39

  Wat super leuk!

  Ik vond make-up eerst ook niet zo. Ik weet nog dat sommige klasgenoten in groep 8 heel veel make-up droegen en ik dat echt heel lelijk vond. Het had een heel nep effect en was gewoon niet mooi. Op feestjes mocht ik wel eens mascara op van mijn moeder, dat vond ik dan wel echt geweldig.
  Op de middelbare school begon ik langzaam aan steeds meer mascara te dragen. Maar ik kon ook prima zonder. Als ik foto’s van die tijd terugzie, zie ik dat ik toen met Essence mousse potjes poseerde dus toen begon ik me daar ook een beetje mee bezig te houden. Ik begon ook wat oogschaduw te dragen, met name fel blauw. Wat mij achteraf helemaal niet stond, maargoed haha. Foundation etc durfde ik nooit. Ik had nog steeds dat beeld voor me van die meisjes op de basisschool die dat zo lelijk op hadden gedaan bij zichzelf. Wel begon ik te oefenen met poeder en later met bb-cream. Dat vond ik wel heel leuk.

  Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste L’oreal mascara bij de Douglas. Ik weet nog hoe trots ik daar op was. In mijn ogen was dat echt super duur! Toen ik bijna 16 was begon ik met werken bij de HEMA. Mensen vroegen mij wel eens om advies bij de make-up en ik vond het reuze interessant. Toen ik de wereld van de bloggers ontdekte ging er een wereld voor mij open. Ik leerde hoe je het beste make-up kan aanbrengen en durfde eindelijk wat meer. Nu vul ik mijn vrije tijd met bloggen, blogs doorlezen en youtubefilmpjes bekijken. De drogisterij en parfumerie zijn mijn favoriete winkels en opmaken vind ik geweldig. Lang leve beautyblogs!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  26 oktober 2014 at 15:39

  Oh, wat een leuk artikel, mooi geschreven!

 • Reply
  Rosa
  26 oktober 2014 at 15:45

  Hahah! Die mascara was dan wel heeel oud! Ik heb ooit een mega oud oogpotloodje van mijn moeder gevonden, dat was echt het enige dat zij aan make-up in huis had. En nu heb ik genoeg make-up voor een heel weeshuis.. grappig hoe dat kan lopen :)

 • Reply
  Lotte
  26 oktober 2014 at 16:02

  Ik heb het ook totaal niet van thuis! Eigenlijk is mijn verhaal bijna hetzelfde als dat van jou :)

 • Reply
  Beautyjuf
  26 oktober 2014 at 16:26

  Wat leuk om te lezen hoe jouw liefde voor beauty en make-up begon! Bij mij begon deze al zéér vroeg. Op jonge leeftijd, ik denk een jaartje of zes, droeg ik soms al nagellak op mijn teennagels. Naarmate ik iets ouder werd, droeg ik dat soms ook op mijn handen. Rond mijn tiende mocht ik wel eens wat lipstick op van mijn moeder als we een verjaardag/feestje hadden. Ook had ik ‘kinder-make-up’. Zo’n palette met verschrikkelijke kleuren blush, oogschaduw, etc. Ik kon me daar urenlang mee vermaken. In de puberteit had ik een bijbaantje bij Etos. Toen ben ik ‘losgegaan’. Mijn liefde voor beauty, make-up en nagellak werd alleen maar groter en groter. Uiteindelijk, vele jaren later, ben ik een blog begonnen om mijn liefde te delen met de buitenwereld.

 • Reply
  klaartje
  26 oktober 2014 at 16:31

  De vader van mijn beste vriendinnetje verkocht cosmetica en zo kocht ik mijn eerste oogschaduw doosje. In bruintinten. Mascara kreeg ik van mijn oma, een blauwe. Ik kreeg positieve reacties van andere meiden en jongens. Zo begon het. Leuk artikel! x

 • Reply
  Sarah
  26 oktober 2014 at 16:46

  Wat super leuk om te lezen! Bij mij kwam het eigenlijk door mijn moeder, ik vond haar oogschaduw etc fantastisch dus ik was daar als kind helemaal door gefascineerd. Het begon met ‘kindermake-up’, en daarna kwam nagellak en lipgloss. Toen in groep 7 kwam oogpotlood en mascara en dat was dan mijn dagelijkse look. In de brugklas kwam er ook foundation bij en toen ging het eigenlijk heel snel en kwam de hele mikmak. Ik denk dat in die jaren mijn verzameling héél erg is gegroeid. Ik begon er nogal vroeg mee, maar ik vind dat persoonlijk niet erg. Er zijn genoeg mensen die pas op hun zestiende met make-up beginnen maar ik was dat nu eenmaal niet. Het is nooit een masker geworden zegmaar. Ook in de brugklas ging ik youtube tutorials ontdekken en dat heeft ook zeker wel geholpen. En hier ben ik nu met een grote liefde voor make-up. Toch blijf ik nog nieuwe producten ontdekken en nieuwe dingen leren, I love it!

 • Reply
  marjolein
  26 oktober 2014 at 17:19

  Wat leuk dat je dit met ons deeld! Bij mij begon het wel al vroeg, ik vond kappoppen al geweldig als heel klein meisje en ik was een van de weinige kinderen die het leuk vond om naar de kapper te gaan. Kindermakeup setjes gebruikte ik tot de laatste kruimel:p tot ik groot genoeg was om bij mama’s makeupjes te kunnen hihi. Als ik dan ging douchen ging ik eerst stiekem even rommelen in het laatje en smeerde ik alles op wat ik maar kon vinden. Geweldig vond ik het! Mama had het ook wel in de gaten dus in groep 7 kreeg ik mijn eigen doorzichtige lipgloss van de hema. Ik voelde me zo ontzettend cool! Hahaha. In groep acht hadden we wel eens van die disco feestjes en voor het aller eerste feestje was ik toevallig een middag wezen winkelen met mama en had ze besloten dat ik ook wel een mascara en een oogschaduwtje mocht hebben. Mijn moeder droeg altijd blauwe mascara vroeger dus ik kreeg ook een blauwe en 2 oogschaduws van bourjois. Een lichtroze en een blauwe. Apetrots kon ik daar uren mee bezig zijn. Ook al was het maar weinig. Later kocht ik zelf een zwarte mascara want dat hadden de meisjes in mijn klas ook. En in de brugklas kocht ik een oogpotlood. Voor kerst en verjaardagen kreeg ik heel vaak make-up spulletjes en dan zat ik de volgende dag rustig de hele dag van alles uit te proberen. Ook ik leerde trucjes van masha maar meer nog van de amerikaanse gurus. Ik was altijd al erg goed in engels maar dat had ik niet eens per se nodig. Gewoon kijken en na doen. Na een poosje kocht ik steeds meer make-upjes en begon ook ik een blog. En die heb ik nogsteeds maar ik ben nog niet zo lang geleden pas echt serieus aan de slag gegaan. Hopelijk kan ik er ooit mijn werk van maken!:)

 • Reply
  Yvon
  26 oktober 2014 at 17:30

  Ook ik maakte me pas op toen ik een jaar of 16 was. Ik kreeg toen een baantje bij de drogist. Daar zag ik eigenlijk pas wat er allemaal te koop was. Nu ga ik niet meer zonder make-up de deur uit.

 • Reply
  BeautyReviewsNL
  26 oktober 2014 at 17:58

  Heel leuk om te lezen hoe jij begon met make up!

 • Reply
  daphneterbruggen
  26 oktober 2014 at 17:59

  WAt een super leuk artikel

 • Reply
  Mariëlle
  26 oktober 2014 at 18:23

  Heel leuk om te lezen hoe het begonnen is! Ik vond makeup juist wel altijd heel leuk,maar ik wist niet altijd goed wat ik er mee moest doen. Ik had bijvoorbeeld in de eerste klas knalroze oogschaduw op en meer niet haha… Daarna is het echt mijn passie geworden, ik kan echt niet meer zonder. Ik word zo vrolijk van alle nieuwe makeupjes en het rommelen in mijn kleine stashje. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik heeeel benieuwd ben naar je stash als ik dit zo lees!

 • Reply
  Marjoleinee
  26 oktober 2014 at 19:38

  Heel leuk om te lezen! Bij mij is het begonnen met het lezen van beautyblogs, toen wilde ik elk product kopen. Mijn eigen blog toen ik producten ging gebruiken en dacht: hier moeten meer mensen over weten!

 • Reply
  sabrina
  26 oktober 2014 at 19:42

  Wat een ontzettend leuke post! Ik kan me er best in herkennen. Alleen heeft het bij mij nog langer geduurd. En zoals bij meer: de blogs zijn een grote inspiratie! Bedankt voor dit leuke kijkje in jouw leven!

 • Reply
  Esmée
  26 oktober 2014 at 21:09

  Leuk artikel Aranka! Ik denk dat ik rond de 15/16 was toen ik begon met wat meer makeup dragen. Ik raakte toen geïnteresseerd in de scene-wereld, en daar hoorde natuurlijk ook best wat oogmakeup Bij meestal! Na een tijdje was ik dat wel weer ontgroeid en ging ik terug naar bijna geen makeup, en sinds een jaar draag ik juist weer meer oogmakeup. Door de wereld van de beautyblogs ben ik ook geïnteresseerd geraakt in gezichtsmakeup en vooral lipstick! Grappig he, hoe je zo vaak switcht van routine :) x

 • Reply
  Mariska
  26 oktober 2014 at 21:59

  Heel leuk artikel! Mijn liefde voor make-up en girly stuff begon al vroeg. Mijn tante had een fantastische beautyverzameling. Ik herinner me haar kaptafel nog. Alle potjes van Oriflame, van klein naar groot en tientallen lipsticks. Een paradijs. Ik weet nog goed dat ik een rode lipstick van haar opdeed en ze mij betrapte. Ze vroeg of ik haar lipstick op had gedaan en ik schudde met mijn hoofd nee terwijl ik mijn lippen naar binnen vouwde. Haha. Ik was vier of vijf geloof ik. Vanaf mijn 13e begon ik met make-up dragen denk ik en werden er vele euro´s besteed. Met name bij de HEMA. Sinds een jaar lees ik beautyblogs en er is een wereld voor mij open gegaan qua merken. Had nog nooit van NARS en Urban Decay gehoord. Kwam zelfs nooit bij Sephora. En nu heb ik het ontdekt en is de Sephora weg! No! Sinds ik blogs lees, besteed ik nog meer aan make-up, maar meestal nadat ik er uitvoerig reviews over heb gelezen. Ik koop nu liever iets duurders van betere kwaliteit dan veel voor weinig. Liever een MAC lipstick dan een van de drogisterij (m.u.v. Catrice uiteraard). Nu nog de oogschaduw technieken verbeteren en de perfecte foundation vinden, want dat blijft een zoektocht.

 • Reply
  martinablushmeup
  27 oktober 2014 at 11:06

  bij mij begon het door mijn puistjes. ik vroeg mama of ik foundation kon halen om ze te verbergen en toen ontdekte ik dat er nog veel andere leuke spulletjes waren. gevolgd door mascara, dan oogschaduw en dan super veel lipglosjes :D
  Martina
  blushmeup.bogspot.be

 • Reply
  Milou
  27 oktober 2014 at 11:14

  Leuk om te zien zo. Ik had eigenlijk niks met make-up tot ik begon te bloggen. Ik zag iedereen mooie looks maken en dacht: dat wil ik ook!

 • Reply
  Nicolish
  27 oktober 2014 at 15:44

  Leuk om te lezen! Ik begon met make-up in de zomervakantie van groep 8 naar de middelbare school. Ik was ervan overtuigd dat iedereen op de middelbare make-up droeg en dat dat dus niet echt een keuze was. Ik begon in de vakantie een beetje te oefenen. Een tijdje later deed m’n zus een keer van die bruine casuelle oogschaduw bij me op, het zag er niet uit maar toch kreeg ik complimentjes. Daarna begon ik het steeds interessanter te vinden. En nu zit ik hier, met een kast vol make-up, en een oogschaduw verslaving haha.

 • Reply
  happinessplash
  28 oktober 2014 at 17:35

  Ik begon vroeger (nouja een paar jaar geleden) ook met nagellak kopen in alle kleuren van de regenboog, geel, groen, roze en het allerliefst lakte ik ook nog elke vinger in een andere kleur, toen die tijd een beetje voorbij was droeg ik gewoon 1 kleur nagellak en droeg een doorzichtige of lichtroze lipgloss. Daarna begon ik stiekem de mascara van mijn moeder naar school te dragen totdat ik met een feestje mijn eigen mascara kreeg die droeg ik toen met veel liefde. Een paar maanden later was ik bij mijn moeder in haar make- up tasje aan het rommelen en vond een zilveren eyeliner die ze nooit droeg. Ik begon dus zilveren eyeliner met mascara te dragen totdat er een keer een vriendinnetje langskwam en zwarte eyeliner had, ik dacht altijd dat het veel te heftig was maar dat viel reuze mee. Dus ben ik die dag nog naar de Kruidvat gegaan en had mijn zwarte eyeliner gekocht. Toen begon ik ook een beetje beautyblogs te lezen, ik kocht toen mijn eerste oogschaduws maar als ik er zo op terug kijk waren ze wel echt slecht. En nu een paar jaar later heb ik een grote liefde voor make- up, niet zoveel dat ik mijn eigenwinkel kan gaan beginnen maar het is al een aardig begin.

 • Reply
  isabelle
  28 oktober 2014 at 21:26

  Ik ben nu 15 jaar en heb zo veel make-up dat je een alle meisjes op school kan voorzien.
  Het begon denk ik ongeveer op mijn twaalfde, ik was altijd al van de lipgloss en sinds de middelbare school begon ik ook echt met oogmake-up.
  Sinds eind tweede klas (zit nu in de 4e) draag ik elke dag een full face look naar school waar ik gerust wat eerder voor opsta.
  Ik vind het fijn om mezelf op te maken (of is dat aan elkaar?), veel make-up te verzamelen en alles uit te testen.
  wat meisjes van mijn leeftijd met nagellak hebben heb ik dus met make-up.
  kusjesss x

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  28 oktober 2014 at 22:36

  Ik ben begonnen omdat wat vriendinnen mascara droegen en ze er mij een gaven voor sinterklaas, dat moest ik bijna van ze. Ik vond het tof, maar het gaf geen wauw effect. Toen ben ik zelf op zoek gegaan naar een werkende mascara. Dat vond ik leuk en interessant. Het begon pas echt met wat oogpotlood en veel zwart. In de tweede had ik bijles wiskunde van een man die ik echt verschrikkelijk vond. Ik wilde er niet te vroeg zijn en ging daarom altijd die laatste minuten langs de Kruidvat om tijd de doden. Daar zag ik de poeders, concealers en vooral lipgloss. Langzaam werd het meer en omdat ik een baantje kreeg kon ik ook wat duurders kopen. Pas in de derde ontdekte ik beautyblogs, Cynthia, Mascha, YouTube, ik ontdekte allemaal nieuwe merken. Ik ging meer dragen, experimenteren en nu zou ik niet meer weten wat ik zonder makeup zou moeten!

 • Reply
  chucky1012
  2 november 2014 at 12:58

  Leuk artikel. Ik begon met make-up toen een tante van me consulente van avon was.
  Dus mijn nicht en ik mochten alles uitproberen toen we heel jong waren.

 • Reply
  Floor Daasvand
  7 november 2014 at 19:00

  Leuk om te lezen hoe het bij jou begon! Mijn oudste zus is 16 jaar ouder dan ik en ik ben vooral met haar opgegroeid. Als klein meisje van een jaar of 5 ging ik altijd samen met haar tutten als ze een feestje had of als ze uit ging. En later heb ik kindermake-up van haar gekregen en daarna kwamen de afdankertjes. Natuurlijk mocht ik het eerst niet op naar school, maar in groep 7/8 begon ik het toch wel regelmatig naar school te dragen :)

 • Reply
  Liesbeth Vincken
  26 december 2014 at 17:33

  Ik was zeker 25 ofzo…:P Mijjn moeder droeg nooit make up. Mijn op mijn werk waren er collega’s die zich wel opmaakten en ik vond dat wel mooi. Plus dat ik regelmatig in de lift stond op het werk en ik vond mezelf er altijd erg bleekjes uitzien. Denk dat het toen ergens was begonnen. Ik ben niet erg licht, maar het licht in de lift gaf me wel dat beeld. Maarja, niemand rond mij kende er iets van dus ik vroeg het aan zo’n styliste en ondertussen heb ik via blogs en internet al veel bijgeleerd. Ben nog steeds geen expert, heb maar sinds vorige week het nut van een “blendingkwast” geleerd.:P

 • Laat een reactie achter