Search
Close this search box.

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Vorig jaar was ik samen met Danny een paar dagen in de Belgische Ardennen, wat voor mij de eerste keer was. Ik was er wel eens doorheen gereden als we naar Frankrijk gingen maar we zijn er nooit echt uitgegaan om de omgeving te ontdekken. Vorig jaar kwamen we hier onverwachts terecht via srprs.me en ik moet zeggen dat we hier echt een verrassend leuke tijd hebben gehad want wat is de omgeving mooi en wat kun je hier leuke dingen doen!

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Durbuy

We verbleven vlakbij het bijzondere plaatsje Durbuy die echt zeker het bezoeken waard is. Het is een heel klein middeleeuwsstadje (wat aanvoelt als een heel klein dorpje) dat allemaal grijze huisjes heeft en een hele bijzondere sfeer. Het is erg leuk hier even rond te lopen en bij verschillende ambachtswinkeltjes naar binnen te gaan of gewoon lekker wat te eten of drinken op de ‘boulevard’ want het is hier echt heel erg leuk! Mocht je met kinderen zijn is hier ook een groot survivalpark waar je je de hele dag kunt uitleven alleen die hebben wij overgeslagen.

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Bed & Breakfast – Chic at the Closerie

Vlakbij het plaatsje Durbuy verbleven we in een super leuk Bed & Breakfast Chic at the Closerie waar ze super vriendelijk onthaald werden. Het is echt een feestje hier te zijn en de inrichting is echt heel erg tof en authentiek. Mocht je een uitvalsbasis zoeken midden in de natuur van de Ardennen en van een klassieke sfeer houden met heel goed eten, dan zit je hier zeker goed!

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Grotten van Hotton

De beroemde grotten van Han sloegen we over omdat dat een stuk verder rijden was en ook een stuk duurder was. Onze gastheer raadde ons de groten van Hotton aan en dat was ook zeker een aanrader! Je gaat hier diep onder de grond en ziet de grotten in volle glorie, heel bijzonder en mooi om te zien. Je loopt ongeveer 70 meter naar beneden en dan kom je bij een ondergronds riviertje uit. Neem zeker je camera mee, het is echt indrukwekkend!

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Spa

We kennen natuurlijk allemaal het watermerk Spa, dit is vernoemd naar de gelijknamige plaats Spa waar het Spa water dus ook vandaan komt. Het natuurlijk bronwater wordt hier gebruikt voor vele spa mogelijkheden maar dus ook om te drinken. Ga dus een dagje naar het kuuroord of bezoek de vennen of de Spa fabriek om te kijken hoe het hele proces gaat. Hier stroomt het pure Spa water wat je zo op kan drinken. Heel bijzonder is dat het heel erg naar ijzer smaakt. Als je hier bent moet je echt even proeven!

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

La Roche

Dit stadje schijnt één van de meest bezochte plekjes van de Ardennen te zijn en dat komt waarschijnlijk door de grote burcht die op de heuvel gelegen is boven het centrum. Alleen toen wij er waren hadden we pech en was die gesloten. In het stadje vind je allemaal leuke winkeltjes en horecagelegenheden om lekker te eten en te ontspannen. Rij trouwens ook wat verder door als je vlakbij La Roche bent, de uitgestrekte weilanden en bloemenvelden zijn echt prachtig hier!

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Watervallen van Coo

Als je bij mij het woord waterval noemt heb je de volle aandacht, ik vind dat altijd zo bijzonder om te zien. We lazen dat de het plaatsje Coo grote watervallen had en daar wilde ik natuurlijk wel eens kijken. Ook hier rondom de watervallen is een tal aan horecagelegenheden en kun je lekker zitten. Maar mocht je met de kinderen zijn kun je ook naar Plopsaland wat er letterlijk naast ligt. Zeker de moeite waard hier een paar uur door te brengen en een hapje en een drankje te doen.

De leukste plekken van de Belgische Ardennen

Oorlogsmuseum in Bastogne

Hier hoor je altijd veel goede verhalen over, het oorlogsmuseum in Bastogne. Je kunt hier vrij naar dit grote monument maar je kunt ook tegen betaling het museum in en dat hadden wij ook gedaan. We waren hier behoorlijk wat uurtjes zoet maar het is zeker de moeite waard om hier te kijken, we vonden het heel bijzonder, mooi aangekleed en interessant! Het dorpje Bastogne vonden we wat minder boeiend en niet echt de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen of misschien waren we gewoon verkeerd.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de Ardennen want het is echt een prachtig gebied dat je ook goed met de auto, motor of fiets kunt ontdekken. Of ga wandelen of kanoën op meerdere plekken, ook heel erg tof! Zijn jullie wel eens in de Ardennen geweest en wat waren jullie aanraders en tips? Als ik dit zo zie wil ik wel weer een lang weekend terug.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *