Search
Close this search box.

Hier kun je menstruatie ondergoed voor gebruiken

image 15

Als je aan menstruatie ondergoed denkt, dan denk je aan onderbroeken die je tijdens je menstruatie kan gebruiken. Dat klopt, maar wist je dat je menstruatie ondergoed nog voor veel meer doeleinden kan gebruiken? Ik heb sinds een jaartje of twee menstruatie ondergoed en ben er heel blij mee. Niet als hoofddoel om mijn menstruatie op te vangen, maar wel als hulp middel. Het scheelt mij veel geld, ik vind het prettig en duurzaam! Ik vertel je graag waar je menstruatie ondergoed allemaal voor kan gebruiken.

Mijn ervaring met menstruatie ondergoed

Sinds een aantal jaar is het helemaal ‘in’ het menstruatie ondergoed. In het begin was er lastig aan te komen, maar tegenwoordig hebben steeds meer merken menstruatie ondergoed, zelfs de HEMA bijvoorbeeld. Ik schreef al eerder een review over de HEMA lekvrije onderbroeken, maar daar was ik niet heel enthousiast over. Sinds een paar maanden heb ik ook de Snuggs onderbroeken en die vind ik wel fijn. Alleen ik gebruik mijn menstruatie ondergoed niet om mijn menstruatie op te vangen, dat vind ik zelf niet prettig. Maar ik gebruik het zeker wel als hulpmiddel naast mijn menstruatie cup of tampon. Ideaal! Hier kun je menstruatie ondergoed voor gebruiken:

1. Opvangen van het bloed tijdens je menstruatie

Iedereen weet dat je menstruatie ondergoed kunt gebruiken om het bloed tijdens je menstruatie op te vangen. Ik hoor vaak lovende verhalen hierover en ook mijn vriendinnen zijn enthousiast. Hierdoor wilde ik het zelf ook proberen. Ik bloed vrij veel, waardoor alleen menstruatie ondergoed niet helemaal mijn match is. Maar heb je een lichte menstruatie of bloed je niet veel meer, dan is het ideaal!

2. Back-up met tampon of menstruatie cup

Hier gebruik ik mijn Snuggs voor, ik gebruik ze als back-up met een tampon of menstruatie cup. Ik ben altijd bang om door te lekken als ik een tampon of menstruatie cup gebruik, daarom heb ik eigenlijk altijd een extra maandverbandje erbij in. Maar eigenlijk worden deze amper vies en gooi ik de ‘ongebruikt’ weg. Zonde! Daarom gebruik ik sinds dien altijd menstruatie ondergoed. Lek ik toch wat door, dan is er niets aan de hand en ’s avonds gaat de onderbroek gewoon weer in de was. Ik heb niets verspild en ik ben de hele dag safe.

image 15

3. Voor je menstruatie

Wanneer je ongesteld moet worden begon ik altijd al met het dragen van maandverband, want ja, dat zo in je onderbroek krijgen is geen pretje. Tegenwoordig draag ik van te voren al menstruatie ondergoed voor lichte dagen (die pad is wat kleiner). Mocht ik gaan bloeden, dan vangt het menstruatie ondergoed dit gemakkelijk op en kan ik daarna over op de tampon of cup.

4. Bij veel afscheiding

Heb je last van veel afscheiding en vind je het zonde elke keer een inlegkruisje in te moeten doen? Zoals ik net al aangaf kun je ook menstruatie ondergoed kopen die niet zoveel vocht absorbeert. Sinds kort heeft Snuggs daar ook een speciaal soort onderbroek voor, de Panty Liners. Deze zitten vaak net iets lekkerder (al vind ik de grote variant ook niet vervelend zitten) en zijn er ook voor gemaakt om je afscheiding op te vangen.

image 16

5. Tijdens urineverlies

Last van urineverlies? Je kunt hiervoor natuurlijk speciaal verband kopen, maar mocht je het niet heel erg hebben dan kun je dit ook prima opvangen met menstruatie ondergoed. Bepaal zelf hoeveel absorptie je nodig hebt en pas hier je onderbroek op aan.

6. Als kraamverband na de bevalling

Wanneer je net bevallen bent, draag je vaak kraamverband. In het begin heb je echt je kraamverband nodig, maar wanneer het iets rustiger wordt kun je het bloed prima opvangen met menstruatie ondergoed, denk hierbij aan de Hugger of het Night model. In de heftige periode kun je ook menstruatie ondergoed gebruiken, maar dan moet je wel meerdere malen per dag je onderbroek vervangen. Ik ben nog nooit bevallen, maar het lijkt mij fijner zitten dan kraamverband.

Hebben jullie menstruatie ondergoed en hoe gebruik jij het?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *