Zoeken
Sluit dit zoekvak.

HG ECO – duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

Iedereen maakt schoon met schoonmaakmiddelen, maar sta je er wel eens bij stil dat dit niet zo goed voor het milieu kan zijn? Ik persoonlijk stond daar nooit echt bij stil, maar als je er zo over nadenkt is het heel logisch. Steeds meer merken gaan op de ecologische tour en dat is alleen maar positief. Het welbekende schoonmaakmerk HG ook, want HG komt namelijk met een hele ECO lijn!

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

Ik gebruik echt al jaren schoonmaakmiddel van HG. Standaard hebben wij een fles HG ontstopper in de kast staan en wij ontkalken altijd onze apparaten met de HG ontkalker. Daarnaast maak ik mijn Airfryer altijd schoon met de HG Airfryer reiniger. Maar nu komen bijna alle hardlopers van HG in een ECO variant. Maar wat wil dat nou eigenlijk zeggen?

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

De nieuwe HG ECO-producten zijn minder belastend voor het milieu. Dat wil zeggen dat ze minder schadelijk zijn dan de normale schoonmaakmiddelen. Ingrediënten zijn vaak vervangen door andere betere ingrediënten op het gebied van belastendheid voor het milieu. Maar natuurlijk heeft HG de belofte dat de producten net zo goed werken. De HG ECO producten zijn onder andere vrij van:

  • Conserveringsmiddelen
  • Fosfaten & fosfonaten
  • Kleurstoffen
  • Microplastics
  • Allergenen & parabenen
  • Chloor
  • Glycerine

Daarnaast bestaat de verpakking uit 100% recyclebare materialen. Hiermee zet HG zeker een stap in de goede richting op het gebied van duurzaamheid. De gehele HG ECO collectie bestaat uit totaal 12 ecologische schoonmaakmiddelen en is exclusief te koop bij de Jumbo, maar ik hoop dat snel meer verkooppunten volgen.

Natuurlijk heb ik de producten uitgetest en ik vertel jullie er graag meer over.

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO kookplaatreiniger 500 ml – € 4,59

Wij hebben een keramische kookplaat en daar wil nog wel eens vuil aan vast koeken of kringen van kookvocht ontstaan. Na het eten koken is het daarom een must de kookplaat goed schoon te maken. De HG ECO kookplaatreiniger is er om de dagelijkse vervuiling zoals kookvocht, vet en (lichte) kalkaanslag te verwijderen op een makkelijke manier.

Ik gebruik dit product nu al een tijdje en ik moet zeggen dat ik mijn kookplaat er goed schoon mee krijg zonder strepen, ideaal!

HG ECO Ovenreiniger 500 ml – € 7,49

HG ECO ovenreiniger is geschikt voor het schoonmaken van de oven, (combi) magnetron, roestvrijstalen kookplaten, grills en barbecues. Bij ons is de combi magnetron best wel eens aan een poetsbeurt toe. Door het vaak opwarmen van soep of andere dingen wil er nog wel eens wat rond spetteren wat daarna aankoekt. Met deze spray haal je het zo weg als het een tijdje ingetrokken is.

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO keukenreiniger 500 ml – € 4,59

De keukenreiniger die multifunctioneel is en kan worden gebruikt op verschillende ondergronden, zoals roestvrijstaal, aluminium, kunststof, natuursteen en keramiek. Het is speciaal ontwikkeld om uw keuken weer hygiënisch schoon en super vetvrij te maken. Na het koken spray ik deze overal op, haal er een doekje overheen en alles is schoon, ideaal.

HG ECO koffiemachine ontkalker 500 ml – € 4,59

Zoals ik net al vertelde gebruiken wij altijd de normale HG ontkalker voor ons koffieapparaat en de waterkoker. De ecologische ontkalker met citroenzuur is de duurzame en milieuvriendelijk ontkalker in het assortiment. De HG ECO koffiemachine ontkalker is vrij van grondstoffen die belastend kunnen zijn voor het milieu en is daardoor ook een bewuste keuze. 

Dit moest natuurlijk even getest worden en inderdaad, de waterkoker was na behandeling met de ontkalker weer helemaal kalk vrij. En deze ontkalker ruikt ook niet zo chemisch, dat vind ik ook een pluspunt.

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO kalkverwijderaar 500 ml – € 4,59

Kalk verwijderen met een milieubewust en duurzaam product? HG ECO kalkverwijderaar is de ideale ontkalker voor allerlei soorten ondergronden. Het resultaat is een stralende glans! In Zwolle hebben we hard water en wij hebben helaas geen waterontharder. De douche moet dus regelmatig schoongemaakt worden met een ontkalker.

Ontkalkers zijn vaak agressief en bevatten chloor, deze ontkalker niet. Het moest wel even iets langer intrekken, maar ik had alsnog weer schone kalkvrije kranen en rekjes in de douche!

HG ECO badkamerreiniger 500 ml – € 5,99

HG ECO badkamerreiniger is ideaal om effectief, veilig en snel zeepresten, huidvetten, badolieranden en lichte kalkaanslag van al het sanitair te verwijderen. Dit product bevat geen schuurmiddelen of agressieve bestanddelen en is daarom veilig voor alle glazuur, chroom, email, kunststof en verfwerk. Een stralend, streeploze glans is het resultaat! En dat is waar, mijn tegels zagen er weer super schoon uit! Ook de wat oranje geworden voegen door de zeepresten waren snel weer wit, top.

HG ECO duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO toiletruimtereiniger 500 ml – € 3,59

Voor een heerlijk fris ruikende toiletruimte is HG ECO toiletruimtereiniger de beste oplossing. HG ECO toiletruimtereiniger is een duurzaam product dat dagelijks gebruikt kan worden voor het reinigen van de toiletruimte. De toiletbril, de buitenkant van de toiletpot, de stortbak, het fonteintje, de kraan en zelfs de deurkruk kan dagelijks gereinigd worden met de HG ECO toiletruimtereiniger.

Heel eerlijk gezegd vind ik dit product een beetje onnodig. Zelf gebruik ik altijd vochtige schoonmaakdoekjes voor de toiletbril en toiletpot. En de echte aanslag haal ik weg met toiletgel en de borstel. Maar het werk wel prima, alleen mijn eigen manier vind ik handiger.

HG ECO toiletgel 500 ml – € 3,19

Hier was ik erg benieuwd naar. Ik gebruik op dit moment altijd Dasty omdat ik die goed vind werken en lekker vind ruiken. De HG ECO toiletgel is ideaal om vuil en kalkaanslag effectief te verwijderen uit de toiletpot. Na het gebruik van HG ECO toiletgel is de toiletpot weer blinkend schoon met een heerlijke frisse geur!

De HG toiletgel doet goed zijn werk en kan inderdaad makkelijk vlekken en kalk verwijderen. Maar toch heb ik liever een bloemengeurtje, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO vloerreiniger 1000 ml – € 4,49

HG ECO vloerreiniger is geschikt voor alle soorten harde vloeren. Het resultaat is gegarandeerd schoon en streeploos. Het product is gemaakt van grondstoffen die minder belastend zijn voor het milieu. Ideaal dit product. Doe een scheut in mijn emmer en dweil de vloer. Na het opdrogen heb ik een mooie schone vloer zonder vlekken en strepen.

HG ECO glasreiniger 500 ml – € 3,19

De ecologische glasreiniger is het ideale product om grondig en op een gemakkelijke manier vuil te verwijderen van alle soorten glas en spiegels. Dit product is heel simpel in gebruik. Spray het op een ruit of spiegel, neem af met een droge doek en klaar is kees. Ideaal voor de badkamer of ramen.

HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen

HG ECO ontstopper 1000 ml – € 6,49

Ik denk dat de meeste mensen wel bekend zijn met de HG ontstopper. Wij hebben zelf al heel wat flessen versleten. Maar nu is er dus ook een HG ECO ontstopper. Deze is een duurzaam en milieubewust product dat gebruikt kan worden bij verschillende verstoppingen. Het product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden, waardoor de kans op spatten minder is.

Aangezien ons doucheputje wel eens verstopt zit leek mij dit een goed moment om hem eens uit te testen. Zou deze net zo goed werken als de normale? Want volgens mij zit de normale vol met chemische middelen waardoor alles opgelost wordt.

Ik heb geen idee wat hierbij de werkzame stoffen zijn, maar ik moet zeggen, het werkt wel! Of het langzamer werkt dan de normale ontstopper weet ik niet, want wij gooien het er altijd voor het slapen gaan in en de volgende dag spoelen we het pas na, maar het werkt wel!

Automatische concepten

HG ECO wasmiddeltoevoeging tegen stinkend wasgoed 500 gr – € 5,99

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad, stinkend wasgoed, tenminste is wel regelmatig. Je merkt het wel tijdens het ophangen van de was of als de handdoeken worden gebruikt. Het beste is natuurlijk de wasmachine goed te reinigen, maar soms heb je daar geen zin of tijd voor. Doe een schepje van dit poeder in het zeepbakje en je was ruikt heerlijk fris, aanrader!

Ik vind het goed en tof dat een groot schoonmaakmiddelen merk zoals HG stilstaat bij het milieu en komt met een ecologische lijn. De HG ECO producten zijn vanaf nu te koop bij de Jumbo. Houden jullie rekening met ecologische schoonmaakmiddelen?

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Eerlijk gezegd heb ik er nooit op gelet, ik heb altijd mijn vaste producten die ik gebruik maar als ik vd week naar Jumbo ga dan zal ik het een en ander aanschaffen van HG want nu ben ik wel nieuwschierig geworden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *