Review: HG Airfryer Reiniger – werkt het?

HG Airfryer Reiniger

Een tijdje geleden kwam ik in de Blokker folder een Airfryer Reiniger van HG tegen. Ik zelf gebruik mijn Airfryer bijna iedere dag en maak hem ook trouw schoon, maar op een geven moment is hij gewoon niet meer zo goed schoon te krijgen. Ik maakte hem vaak schoon met schuurmiddel en dat soort dingen, maar merkte dat dat toch niet altijd even goed was. Toen ik dit zag staan was ik erg benieuwd of dit zou helpen!

HG Airfryer Reiniger

Volgen jullie mij al op Instagram?

Over het algemeen ben ik heel erg te spreken over de schoonmaakmiddelen van HG, er zitten echt een aantal dingen tussen die lifesavers zijn op het gebied van schoonmaken. Ik was dus ook heel erg benieuwd naar deze reiniger. De reiniger is trouwens bedoeld voor de bak en het mandje, niet voor het verwarmingselement.

De gebruiksaanwijzing is simpel. Zet de bak en het mandje in de gootsteen en verdeel 1/5 van het flesje over het mandje en de bak. Laat dit minimaal een uur intrekken en boen daarna schoon met warm water.

HG Airfryer Reiniger

Goed daar gaan we dan. De bak en het mandje staan in de gootsteen en ik doe er 1/5 van het flesje bij. Ik had een substantie zo dun als water verwacht, maar het heeft een soort lobbig gel structuurtje. Het ruikt voor de rest niet chemisch en dat vind ik een pluspunt.

HG Airfryer Reiniger

Bijgeleverd zit ook dit handige kwastje zodat je alles goed uit kan smeren. Fijn dat er aan zulke details gedacht is. Zo kan ik ook makkelijk de binnenkant van het mandje insmeren.

Review: HG Airfryer Reiniger

Alles ingesmeerd en weken maar! Ik heb het denk ik twee uur laten staan. Laten we gaan kijken naar de voor- en na foto’s! Even voor de duidelijkheid, mijn mandje en bak was hier ‘schoon’ na het afwassen.

HG Airfryer Reiniger
Voor
Review: HG Airfryer Reiniger
Na
HG Airfryer Reiniger
Voor
Review: HG Airfryer Reiniger
Na

Ik moet zeggen, ik ben verrast hoe veel schoner mijn mandje is geworden. Die zwarte aangebrande vetresten kreeg ik er anders amper tot niet af en nu na het inweken en daarna zachtjes afspoelen en afschuren met een schuursponsje is alles weg!

Het roostertje van mijn mandje is niet veel schoner geworden maar ik merk wel dat alle zwarte stukjes los zitten. Zelf heb ik het geprobeerd met een afwasborstel en schuurspons eraf te krijgen maar dat lukte niet helemaal. Maar nu ik dit zo typ denk ik dat het met een oude tandenborstel wel eens zou lukken!

Review: HG Airfryer Reiniger

Wordt mijn Airfryer er brandschoon van? Nee, dat niet. Wordt hij een stuk schoner, ja dat wel! Ik vind het een fijn product en ga het zeker vaker gebruiken. De HG Airfryer Reiniger kost € 8,95 en kun je dus vijf keer gebruiken. Let wel op dat je hem alleen in de grote schappen van HG kunt kopen zoals de Blokker of speciaalzaken. Bij supermarkten ben ik hem nog nooit tegengekomen. Hoe maken jullie je Airfryer schoon?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Edith-Sofia
  5 mei 2019 at 09:26

  Ziet er goed uit, toch net wat schoner dan met de hand. HG heeft inderdaad altijd fijne producten die vaak ook goed werken.

 • Reply
  rachel
  5 mei 2019 at 12:02

  hier gaat hij lekker de vaatwasser in en spray met eerst in met dasty :D

  • Reply
   André jr.
   22 oktober 2020 at 10:18

   lekker goed voor je vaatwasser al die troep ma :D

 • Reply
  Anny van veghel
  5 mei 2019 at 15:59

  Ik heb nog nooit iets van Hg gehad dat werkt.duur en waardeloos

  • Reply
   Miranda Senden
   6 december 2021 at 02:54

   Als je het nog nooit gekocht hebt, kan je ook geen mening hebben.

 • Reply
  EA
  5 mei 2019 at 16:30

  Een staalwol spons! Werkt echt perfect.

 • Reply
  Lianne
  5 mei 2019 at 20:20

  Verschrikkelijk spul. Werkt echt niet

 • Reply
  Corry
  5 mei 2019 at 22:34

  Ovenreiniger van Mylene, na 10 min schoon en kost maar €4,40 voor 500ml.

 • Reply
  klein
  6 mei 2019 at 03:02

  normaal mee werken ..
  maar veel met bakpapier m..
  magneetjes aan de zijkant.veel schoner ..houd de pan schoon

 • Reply
  Hannie
  6 mei 2019 at 19:05

  Hoe maken jullie het verwarmingselement schoon.? De bak en het mandje lukt wel.

 • Reply
  E. Sepp
  23 juli 2020 at 16:12

  Ook ik heb de airfryerreiniger van HG gebruikt.
  Ik raak er niet erg opgewonden van helaas en zou dit product ook zeker niet aanbevelen.
  Aangekoekt vet gaat er lang niet allemaalvaaf namelijk.

 • Reply
  Jan
  3 september 2020 at 17:32

  Als er volgens de gebruiksaanwijzing gewerkt wordt op een tamelijk nieuwe airfryer werkt het NIET goed.
  Sterker nog, de anti aanbaklaag, die de tester van dit artikel er al afgeschuurd had, wordt door dit spul dof en vlekkerig. Zelfs het plastic maatbekertje om 50 cc af te meten blijkt dof geworden, dat zegt toch wel iets over de agressiviteit van dit spul. Kortom, vernield de airfryer en maakt nauwelijks schoon.
  NIET GEBRUIKEN DUS!!!!

 • Reply
  HG ECO - duurzaam en milieubewuste schoonmaakmiddelen | byAranka.nl
  11 november 2020 at 06:00

  […] altijd onze apparaten met de HG ontkalker. Daarnaast maak ik mijn Airfryer altijd schoon met de HG Airfryer reiniger. Maar nu komen bijna alle hardlopers van HG in een ECO variant. Maar wat wil dat nou eigenlijk […]

 • Reply
  Liset
  25 januari 2021 at 17:37

  Nou, dit spul van HG werkt voor geen malle moer. Ik heb m’n airfryer nog niet zo lang, maar wat ik ook doe, dat plakkerige spul blijft erop zitten. Enige dat echt helpt is het wondersponsje van Kruidvat.

 • Laat een reactie achter