Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het roer gaat om, tenminste ik ga het proberen

Zie je dat meisje vooraan met een bruine tas? Dat ben ik twee jaar geleden, een slank meisje dat trots mocht zijn op haar lichaam. Helaas ben ik dat nu niet meer, ik ben niet te dik en voel me er ook niet onprettig bij, maar wel als ik in de spiegel kijk van bijvoorbeeld het pashokje als ik kleren aan het kopen ben. Nee, dit is niet het lichaam wat bij me hoort en daar moet nu echt eens iets aan gedaan worden, tijd dus om te gaan afvallen!

Ik krijg de laatste tijd wel veel vervelende reacties op Instagram en dat soort dingen dat ik dik ben. Ik vind mezelf helemaal niet te dik maar er mag wel iets af, daar ben ik het zelf ook mee eens. Om eventjes lekker open en bloot te zijn, cijfers boeien me eigenlijk niet zoveel ik ben 1.90 meter en weeg op dit moment 86 kilo en heb daarbij een BMI van 24, wat prima is. Maar toch wil ik er wel 10 kilo vanaf hebben zodat ik me weer mezelf kan voelen en een BMI van 22 heb.

Ik heb mijn hele leven nog nooit gesport omdat mijn grove motoriek onder ontwikkeld is, dat betekend dat ik in sporten zoals voetbal, hockey en dat soort dingen heel lomp ben. Ik kan wel naar de sportschool maar dat leek me niks aan in mijn eentje (misschien is het even een drempel die ik over moet). Sinds eergisteren heb ik me dan ingeschreven bij de sportschool samen met een vriendin en een vriend sport er al en gisteren gingen we dan ook gezellig met z’n drieën sporten.

Het is voor mij nu dus de bedoeling om 3 keer in de week te gaan sporten en op mijn voeding te letten. Ik ben echt gek op ongezond eten, een burger van de mcdonalds gaat er altijd in en voor andere ongezonde dingen ben ik ook helemaal niet vies. Ik denk als ik dat achterwege laat en me lekker uitleef in de sportschool dat het me wel eens kan gaan lukken!

Dit uiterlijk is prima hoor als het bedekt is, maar in de spiegel wil ik me ook gewoon weer wat vrolijker aan kunnen kijken en daar ga ik voor, duimen jullie voor me mee?

Edit: Ik wil niet terug naar dat oude lichaam, daar was ik amper 60 kilo, maar gewoon een mooie middenweg tussen beide lichamen ;)

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

 1. Wat knap van je dat je aan je gezond wilt gaan werken! Je flink uitleven in de sportschool is voor iedereen goed, ik weet zeker dat je je lekkerder gaat voelen daarvan :) Heeel veel succes met deze uitdaging! Het lijkt me leuk om er ook over te lezen op je site. :)

 2. Wat knap je dat dit met ons deelt Aranka!
  Heel veel succes ermee en weet dat wanneer je even een dipje hebt, wij als bezoeksters jou er wel even doorheen willen slepen!
  Liefs x.

 3. Eerlijk gezegd.. ik vind je voller vrouwelijker als 2 jaar geleden. Je gewicht is prima, gezond geen echt overgewicht maar als jij je niet goed voelt moedig ik je alleen maar aan. Veel succes Aranka, en ik weet zeker dat het lukt!

  1. Mee eens, vind je nu ook veel vrouwelijker! Maar je moet doen waar je je goed bij voelt en door te sporten val je misschien niet veel af maar is wel goed voor je lijf. Ik vind je kleding en make-up echt super op die laatste foto! En ben jaloers op je lengte :-).

 4. Wat dapper dat je dit deelt op je blog! Heel tof dat je lekker gaat sporten en gezond gaat eten. Maar bedenk wel dat je het altijd voor jezelf moet doen en nooit voor anderen. En wat die nare reacties betreft, niets van aantrekken!!!

 5. Ik vind je figuur nu wel mooier, als ik eerlijk ben, het is wat vrouwelijker. Maar je moet een lichaam hebben waar je je goed bij voelt, en ik vind het heel knap dat je gaat sporten. Maar trek je niks aan van anderen :)

 6. Gelukkig dat je niet weer zo mager wilt worden als op die middelste foto… Daar vind ik je een beetje eng. Maar zo ontzettend chubby ben je ook weer niet hoor, op die onderste foto. Wat ik zelf altijd als maatstaf neem om te kijken of ik “te dik” ben, is de vraag “pas ik nog in mijn favoriete broek of pas ik daar niet in?” die broek is maat 38 en dus perfect gemiddeld ;-)

 7. Ik wist niet dat je zo groot was.

  Maar bij je outfit post gister zei ik juist dat ik je lichaam mooi vond!
  Ik vond je wat dunner ook mooi, maar zoals je er nu uit ziet ook, maar goed dat je het gewoon lekker voor jezelf doet!

  Prima dan toch. Hoe dik of dun iemand oook is, als diegene er zelf maar blij mee is!

  1. In kleding voel ik me ook prettig maar als ik dan voor de spiegel kijk of een korte broek aan heb voel ik me gewoon niet zo prettig, ik wil gewoon een paar kilo afvallen en wat gezonder en fitter gaan leven, hopelijk gaat dat me lukken!

 8. ik doe mee! Niet echt met het afvallen, maar wel met het gezonder leven enzo :D
  Succes Arank!

  Oh, ik ben het eens met bovenstaand commentaar. Je bent inderdaad niet te dik (geef je zelf ook al aan), maar ik snap best als je je onzeker daar over voelt.. waarom niet? Gewoon gezonder eten en fitter worden is ook al goed :D

 9. Oeh ik schrok even, ik dacht wat een dun meisje. Maar een tussenweg is een beter idee. Ik vind je overigens niet te dik, je ziet er prachtig uit. Ik vond je wel een beetje dun, maar ik weet ook dat jonge meisjes er zo uit kunnen zien. Dus ik ben het helemaal eens met de comment boven me! Waar jij je goed bij voelt, maar gezond eten en bewegen is natuurlijk altijd goed!

 10. Trek je niets aan van wat anderen je zo nodig moeten meedelen als reactie op je foto’s, haters zul je altijd blijven houden. Als jij er wat af wilt hebben prima maar doe het rustig aan en verval niet in een “ik moet er zo snel mogelijk 10 kilo af hebben” reactie. Succes.

  1. Dat zal ook helemaal niets voor me zijn, maar ik wil gewoon in de spiegel kijken en niet weer zo een nare uitscheuring zijn op mijn heup en putjes in mijn benen. Gewoon wat gezonder en fitter en als ik daarbij iets kan afvallen zou dat erg prettig zijn :)

 11. Het is altijd goed om op je eten te letten enzo als je gezonder wilt leven! Dus goed van je dat je daaraan wilt werken. En ook goed dat je niet terug wilt naar je oude figuur, want je was toen natuurlijk een meisje en nu een jonge vrouw. Vind de sport die wel bij je past (in de sportschool kun je van alles doen, lessen volgen of lekker cardio doen, en krachttraining is goed om snel spieren op te bouwen en strakker te worden, vraag het aan de trainer id sportschool) en zorg dat je meer verbrand dan dat je eet, dan gaat het misschien niet snel, maar wel vanzelf en verantwoord =) Ik ben vergeleken met vorig jaar 8 kilo afgevallen. Dat was wel nodig bij mij (was echt beetje dikkig geworden). Nu ben ik al redelijk tevreden, maar ik moet nog 5 kilo kwijt en dan kan ik mooi op de 65 blijven hangen. Dan heb ik een bufferzone tussen 65 en 67 kilo om daar voortaan op te blijven. Ik ben een jojo-er, maar val gelukkig makkelijk af omdat ik altijd naar een gezond streefgewicht ga als doel =) Heel veel succes en hou je ons op de hoogte? Groetjes!

 12. Ik vind ook dat je een mooi figuur hebt nu! Maar je moet doen waar je je goed bij voelt. :) En streven naar gezondheid is nooit slecht natuurlijk.

 13. Hoi,
  Ik heb een beetje hetzelfde figuur als jou, en volgens mij ligt het echt aan de spiegels in de paskamer, die zijn nou eenmaal niet flatteus.
  Je heb een mooi lichaam en mensen die meestal van die rot opmerkingen maken zijn jaloers.
  Ik ben 3keer in de week gaan hardlopen, niet voor het afvallen maar om beter in mijn vel te zitten.

  Ik hoop dat het voor je werkt!

  Groeten,
  Linda

 14. Ik vind het erg naar om te lezen dat je nare reacties krijgt op Instagram. Ik vind je een prachtige vrouw die trots op zichzelf mag zijn! Gelukkig word je er niet onzeker van! Heel veel succes met het op je eetpatroon letten en sporten en laat je niet op je kop zitten door mensen die iets over je gewicht te vertellen hebben!

 15. Ik heb die idiote berichten op istagram gezien. En serieus, ik vind het echt zielig als mensen hun zwakke punten op anderen projecteren! Ik vind je een mooie jonge vrouw! Als het goed voor je voelt, lekker wat gezonder doen. Maar niet omdat mensen jou een rotgevoel aanpraten!

 16. Je bent inderdaad helemaal niet dik, maar ik snap wel heel goed wat je bedoelt! Toen ik 70 kilo was voelde ik me echt dik, terwijl ik absoluut geen overgewicht had (niet te vergelijken trouwens, ik ben veel kleiner dan jij!)

  Dat lichaam paste niet bij me, zoals jij ook al zegt! Ik hoop dat het je gaat lukken om een paar kilo’s kwijt te raken!

 17. Wat dapper van je dat je dat durft te delen op je site! Persoonlijk vind ik niet dat er kilo’s af moeten, als er maar niet te veel bij komen ;-) Maar als jij je prettiger voelt met een paar kilotjes eraf zal ik zeggen: Ik hoop dat het je lukt :D

 18. Je hebt al een mooi figuur vind ik zelf! Maar ik kan me voorstellen dat je je bijv. ook gewoon wat fitter en prettiger wilt voelen. Sporten is echt leuk :) Ik wens je heel veel succes!

 19. Je bent inderdaad absoluut niet dik, maar als jij jezelf graag wat fitter en gezonder wil voelen moet je daar gewoon lekker aan gaan werken! Het gaat erom dat JIJ je lekker voelt! Zet ‘m op, meid!

 20. Heel veel succes Aranka! Het gaat je zeker lukken… ik hoop dat je je niet laat beinvloeden door comments online, achter de pc is alles zo makkelijk!

 21. Je hebt juist een prachtig figuur! Die mensen op Instagram moeten echt een bril kopen hoor.
  Ik heb een beetje het zelfde figuur als jij en ook ik heb altijd strijd ermee, het is het gewoon net niet!
  Gezond leven kan nooit kwaad!

  Heel veel succes, je kunt het, maar wordt aub niet mager, dat zou zonde zijn!

  Liefs

 22. Ik doe met je mee! Knap dat je hier zo open over durft te zijn op je blog. Ik ben ook niet te dik, maar voel me niet fijn in mijn lichaam. Ik snap dus precies wat je bedoeld. Heel erg veel succes!

 23. Volgens mij is dat wel normaal als je ‘volwassen’ wordt, tussen m’n 17e en 20-22e jaar zat ook best wat verschil! Nu (24) is het er wel weer af en daar ben ik blij om, ik hoop dat het jou ook lukt!!

 24. Ik herken je verhaal wel. Ik ben iets aangekomen de afgelopen jaren en heb een buikje. Het is niet veel, het zal anderen niet erg opvallen, maar het maakt me wel onzeker! Vooral toen m’n broeken wel erg krap werden schrok ik wel.

  Ik denk dat voor jou (en voor mij hihi) zal helpen om gewoon gezonder te eten en wat meer te bewegen. Simpel: gezonder worden. That’s it! Nu het plan nog uitvoeren…

  Succes! En als het bij jou heel goed gaat zal dat mij ook motiveren, dus gogo! ;)

 25. wow, wat was je vroeger dun zeg :o. Maar meid, je bent nu ook heel erg mooi hoor! Ik vind het niet normaal dat mensen je dik noemen, dat ben je niet eens… Ik snap wel dat je nu even niet goed in je vel zit, maar ik duim voor je!

 26. Ik vind het heel goed dat je actie onderneemt als jij je er niet prettig bij voelt, maar ik vind je op de laatste foto wel wat meer mooie vrouwelijke vormen hebben (maarja je was natuurlijk ook jonger op die middelste foto). Een gezonde levensstijl kan nooit kwaad, om je fitter te voelen of om af te vallen. Ik denk dat je dan al snel wat kilootjes afvalt. Succes!

 27. Ik vind eerlijk gezegd echt dat jij nu een prachtig lichaam hebt waar je trots op mag zijn. Maar het is het belangrijkst dat jij je er goed in voelt, ik vind het knap dat je dit deelt op je blog.

 28. 1,90 meter? Meid, je bent een model! Lang en mooi…
  Trek je niks aan van negatieve reacties, want het is leven is daar veel te kort voor.
  Doe waar je je goed bij voelt, wat dat ook is. Succes. :-)
  Trouwens, die kleur rood op de laatste foto staat je echt prachtig!

 29. Heel veel succes! Je hebt het niet nodig, maar ik snap dat je jezelf zelfverzekerder voelt met een paar kilo eraf. Bij mij zouden er ook wel een paar kilootjes afmogen!

 30. Succes meid!.En over dat sporten: de stap nemen is idd het moeilijkste! Ik ben helemaal alleen naar een dansschool gestapt en heb me ingeschreven onlangs. Vond het ook heel eng maar ben er nu zoooo blij mee! doen dus :)

 31. Heel veel succes! Ik ga sinds kort ook 2 – 3 keer per week naar de sportschool, vooral voor mijn slechte conditie (haha) maar daarnaast is het natuurlijk ook helemaal niet erg om er ook nog wat bij af te vallen :)

 32. Je hebt op dit moment een prima figuur. Mooi vrouwelijk zoals het hoort te zijn. Maar opletten op je (eet)gewoontes is nooit verkeerd dus ik wens je veel succes!

 33. Oké, lurker hier! Maar hier moest ik toch echt even op reageren.

  Heel eerlijk gezegd vind ik je nu veel mooier, gezonder en vrouwelijker eruit zien! Echt! Ik wens je hee veel succes, knap dat je dit online zet! You go girl!

 34. Ik snap je helemaal want ken het gevoel, al ben ik wel net ietsje te zwaar.
  Maar echt meid, laat je niks aanpraten.
  Ik vind je op je foto’s er altijd leuk uit zien en qua lichaam helemaal!!

 35. Eerlijk gezegd vind ik je figuur nu veel mooier dan je figuur op de eerste twee foto’s. En ik vind ook echt dat je nu een mooi figuur hebt. Maar met een beetje gezonder eten en fit worden is niets mis natuurlijk :)

 36. Knap dat je dit gaat doen! Vooral als het om jezelf en je gezondheid gaat.
  Niet lullig bedoelt, maar ik denk dat het wel verstandig en vooral gezond is om te kijken naar een ander ritme qua sporten en bewegen als je in 2 jaar bijna 30 kilo aankomt. Ben sinds m’n studeren ook te veel aangekomen, en op een bepaald punt word je je daar opeens bewust van.
  Heel veel succes en ik hoop dat meiden stoppen met die rottige opmerkingen via het internet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *