Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het leed dat spullen op marktplaats verkopen heet

Het leed dat spullen op marktplaats verkopen heet

Mijn iPhone X lag al een tijdje niets te doen in een lade van mijn kast dus besloot hem maar eens te verkopen. Marktplaats is daar de perfecte plaats voor dacht ik, want daar biedt iedereen zijn spullen aan toch? Na tig jaar niet meer iets op Marktplaats te hebben gezet ging er ineens een wereld voor mij open. Wat een ellende is dit zeg, om te janken.

Goed, ik maakte een nette advertentie met duidelijke foto’s, specificaties, de staat van de telefoon en mijn prijs. Ik dacht dat dat wel duidelijk moest zijn en hoopte op een goede verkoop. Binnen een uur was mijn mailbox overstroomd met berichtjes en wat ik daar aantrof, ik heb er geen woorden voor.

Voor de helft neem ik hem meteen over!

Nee, ik ben Gekke Henkie niet. Hoezo zal ik mijn iPhone X in nieuwstaat voor minder dan € 400,- weg doen?

Welke kleur is de iPhone?

Eumh, als je had gelezen had je gezien dat hij zilver was. Staat alleen maar in de titel, de tekst en op de foto is het duidelijk te zien.

Wil je hem ook ruilen?

Nee, dat wil ik niet en heb ik de meneer verteld. Maar blijkbaar wilde hij het toch nog even proberen of ik mijn iPhone toch echt niet wilde ruilen voor een fornuis nieuw in doos. Wat moet ik nou met een fornuis?!

Wat is je laagste prijs?

Gewoon, de prijs die er staat. Voor minder gaat die niet weg.

Kun je hem ook naar het buitenland versturen?

En dit dan in gebrekkig Nederlands. Niet dat dat erg is, maar waarom zou ik mijn iPhone naar het buitenland versturen? Wedden dat ik hem eerst zou moeten versturen en dan pas geld zou krijgen.

Ik ben vrijgezel, wil je daten?

HEH?! Het is Marktplaats, geen Lexa?

Je snapt het al wel, ik was heel erg snel klaar met het hele Marktplaats verhaal, wat een drama is dat zeg! Gelukkig heb ik mijn telefoon aan iemand verkocht die mij volgt en dat voelt dan toch wel goed. De volgende keer denk ik wel twee keer na of ik weer iets op Marktplaat zet. Hebben jullie ook zulke rare ervaringen met Marktplaats of ben ik de enige?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

  1. Ik had 4 stoelen gratis af te halen. Bijna iedereen die reageerde vroeg of ik ze niet even kon brengen, zo’n 60 km verderop. “Kilometervergoeding? Nee joh, niet zo gek doen, je biedt ze toch gratis aan!”

   Nog een mooie: Ik had in de aanbieding: Kleine tafelvriezer, €25,-, alleen na 18:00 op te halen. Iemand die hem graag wilde had geen zin om ’s avonds nog de deur uit te moeten, dus of ik niet een dag verlof kon nemen, zodat de verkoop overdag kon plaatsvinden.

   Nog ééntje dan: Salontafel voor €10,-, de koper kwam hem halen. “Oh, heb je terug van €50,-?” – “Eh nee, maar twee straten verderop zit een pinautomaat.” – “Ja eh… Kan ik hem niet gewoon gratis meenemen, het is maar een tientje…..”

  2. Ik werd zelfs een keer uitgemaakt voor hoer toen ik ook aan mijn prijs vasthield die echt redelijk was,neem ik zie je ook niet meer op marktplaats.
   Oh ja mensen komen ook gewoon niet opdagen nadat je een afspraak hebt gemaakt.

   1. Dat klopt heb ik ook meegemaakt bood mijn ladekast gratis aan
    Veel belangstelling voor afspraak gemaakt met iemand die het hebben wou kwam niet opdagen zonder bericht toen volgende kwam ook niet Waarom het is gratis en je hoeft het niet te halen maar reageer dan ook niet

 1. Pfff! Of ik een foto van m’n voeten wilde maken om te zien of we dezelfde soort voet hadden, zodat de schoen wel zou passen. Oh ja, ook een leuke: of ik even 100 km wilde reizen om de verkoop op een station te doen. Stooop!

   1. Dat had een vriendin van me vroeger ook voor. Of ze met de te koop aangeboden plateaulaarzen aan op de man in kwestie zou willen komen staan. Te gek voor woorden.

 2. Denk dat dit vooral gebeurt als je telefoons en autos enzo verkoopt. De dingen die ik plaats, veelal kinderspul en kleren, daarbij is het niet zo erg als wat jij aangeeft behalve dan dat mensen er soms niks voor willen betalen maar ja dat vind ik op zich wel logisch op mp?

  1. Ik had twee bruidsjurken te koop. Een van 50 en een van 250euro. Kreeg ik een zielig bericht of ik mijn dure jurk voor 30 euro wil verkopen want mevrouw staat onder curatele en of ik aub diep in mn hart wil kijken om iemand in nood te helpen. Toen ik zei dat zij mijn andere jurk voor die prijs mocht meenemen ,hoorde ik natuurlijk niets meer..

   1. Haha dat meen je niet. Best vreemd dat iemand die onder curatele staat schijnbaar wel geld heeft om te gaan trouwen.

 3. Heel herkenbaar! Hoewel ik Marktplaats echt wel een leuk en fijn platform vind, levert het ook weleens heel wat ergernissen op. Mijn nummer 1 ergernis: mensen die iets willen komen ophalen en die dan niet komen opdagen (nadat je speciaal daarvoor bent thuisgebleven). Of die denken dat je een soort vrije inloop hebt en voorstellen om “ergens tussen 3 uur en 8 uur langs te komen”. Ha, dat heb ik natuurlijk graag over voor een boek van 2 euro :P

 4. Oh dit is zo vreselijk en soortgelijke berichten kreeg ik ook toen ik mijn iPhone wilde verkopen. Ik heb veel betere ervaringen met plaatselijke Facebookgroepen. Zelf woon ik in Edam en je hebt zo’n groep Marktplaats Edam/Volendam en ik heb daar al heel wat verkocht. Daar zijn de mensen ook gewoon een stuk beleefder. En ook mensen die niet op komen dagen.. vreselijk!

 5. Ik denk dat je dit soort reacties vooral krijgt met duurdere, populaire items. Zo verkocht ik laatst een paar oorbellen van Chanel (origineel) op MP. Het leek wel wel of heel puberend Nederland er op af kwam, ” ik heb weinig geld, mag ik ze voor 50 euro?” Nou, nee!:) Dit gedoe heb ik nooit met meubeltjes of zo, daar komt een ander publiek op af. Tip: duidelijk en streng zijn in je advertentietekst! En niet reageren op die mafkezen.

  1. Nee hoor, dit gaat met allerlei items zo, maakt niet uit hoe duur. Er zitten echt zoveel nare mensen op Marktplaats. Het type voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Ik walg ervan en ben echt klaar met Marktplaats.

   1. Ik verkoop heel veel kleding, babyspullen en woonaccessoires op marktplaats en ik heb echt nooit van dat soort reacties! Ok soms willen mensen afdingen maar als ik niet lager wil gaan, dan zeg ik dat gewoon. Ik vind het juist de ideale plek om dingen te verkopen!

 6. Ik ben een keer bedreigd via Marktplaats door een hysterische vrouw. Ze zat steeds heel moeilijk te doen en toen zei ik dat ik het product aan een ander zou verkopen. Helaas had ik mijn postcode in mijn account ingevoerd en aangezien de wijk waar ik woonde nog maar net bestond en nog in aanbouw was kon ze via Google gemakkelijk zien waar ik woonde. Ik woon tegenover een fastfoodketen en toen begon ze te schelden dat ze me wel zou opwachten bij die fastfoodketen en me inelkaar zou slaan. Ik kneep hem toch wel even en keek wel een paar dagen over mijn schouder. Echt een ziek mens. Daarna was voor mij de lol eraf en sindsdien verkoop ik niets meer via dergelijke sites en breng ik het maar gewoon naar de kringloop.

 7. Ik kan boeken volscrhijven over de idioten die ik over de vloer heb gehad met marktplaats bij het verkopen van overtollige huisraad. Stomdronken langskomen om 11 uur s’ochtends, tot in den treure willen proefzitten op een bureaustoel van twee tientjes of natuurlijk gewoon niet komen opdagen. Kleding en schoenen bied ik al jaren niet aan; 5 jaar geleden kreeg ik al allerlei verzoekjes of ik op een station uit de buurt wilde langskomen om ze even te laten passen, en het lijkt wel alsof er nu alleen maar perverselingen geinteresseerd zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over het bij mij thuis willen afdingen op de afgesproken prijs, expres geen wisselgeld meenemen of die ene keer dat die vent wel heeeel goed naar onze huisraad keek (en er de volgende week “toevallig” een inbraakpoging was gedaan).

  Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het mailcontact op marktplaats al bloedirritant vind. Tegenwoordig gaat dat bij de meest degelijke kopers ongeveer zo:
  1: Heeft u dit product nog?
  2: Is de kleur echt zwart of is hij stiekum heel donkergroen?
  3: Wat is de breedte?
  4: Oh nu ben ik alleen de hoogte vergeten te vragen
  5: Mag ik hem dan overnemen voor 25% minder?
  6: Ik kan hem s’avonds nooit ophalen, ben je er niet s’middags om 2 uur?
  7: Oh mijn man komt volgende week donderdag avond in de buurt, is dat goed?
  Om dan vervolgens de afspraak te vergeten, niet op te komen dagen, of dat de bewuste echtgenoot in kwestie helemaal geen zin heeft om prullaria van marktplaats voor z’n vrouw op te halen. Het is dat tientje dat je er net mee weet te verdienen zelden waard.

  Wij hebben voor onze buurt een weggeekhoek op Facebook; ik zet daar de laatste tijd wat vaker spulletjes op die ik zonde vind om weg te gooien. Maar zelfs als je zaken gratis aanbied en gelijk een ophaalafspraak maakt komen er mensen niet opdagen of gedragen ze zich dat jij wel heel blij mag zijn dat ze jouw spulletjes komen ophalen. Ik probeer dat er een beetje uit te filteren, maar helaas lukt dat niet altijd.

  Jammer heh eigenlijk; marktplaats was juist zo’n leuke manier van het verkopen van je tweedehands spullen!

  Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het email contact

 8. Ja, ooit gehad.
  Mijn moeder had stoelen zien staan op mp.
  Maar moeder loopt moeilijk.
  Dus ik ging heen en die stoelen zagen er niet uit.
  Heeft dat mens me moeder gebeld dat ze het een schande vond dat ik de stoelen niet had meegenomen

 9. Ik verkoop eigenlijk alleen op Facebookgroepen maar heb echt al te veel date verzoeken gehad terwijl ik alleen kleding verkoop. Tegenwoordig ik het liever naar de ruilwinkel, dan ruil ik mijn oude kleding weer in voor andere en heb ik geen last van rare mensen haha.

 10. Ik herken je frustratie! Vooral die lage biedingen, pfft. Verder heb ik ook wel een paar gekke dingetjes op marktplaats meegemaakt hahaha. Een keer had ik er een rok op gezet en toen kreeg ik een serieuze reactie maar na een paar chats over en weer bleek degene aan de andere kant gewoon een man te zijn! Denk ik dan want hij had aparte opmerking en vragen zoals of ik er ook een panty bij verkocht hahaha.

 11. Ja Marktplaats zit vol met mensen waarvan je echt denkt “huh… is dit serieus?” Ik kreeg laatst een bericht “hee wat zie je er leuk uit” op een advertentie van een shortje. En dan echt een soort oma-shortje. Wat verwacht zoiemand dan? Dat ik gelijk m’n nummer stuur en 28 kinderen met je produceer. Ik ben zo benieuwd wat voor mensen dat dan zijn hahah.

 12. Ik had een kleine tv erop staan vorig jaar. Gratis af te halen want hij deed het prima maar was wel duidelijk oud (analoog nog, geen flatscreen).
  Een vrouw zou ‘m komen ophalen maar 5 minuten van tevoren zei ze “geef je adres”, terwijl ik dat al gestuurd had… en toen kwam ze niet. Dag later weer bericht of ze m die dag op mocht halen. Dus toen ze er eenmaal was en ik de tv aan haar liet zien, vroeg ze serieus of ze m’n nieuwe tv ook mocht meenemen gratis.
  Ik zo “nee, ik had die andere alleen op Mp gezet”.
  Zegt ze “ja maar is voor kindjes in Afrika”.
  Ik was nog even meegelopen om de deuren voor haar open te houden.
  Serieus haar hele auto lag vol met tv’s en een koelkast…

 13. Haha, heel leuk deze post! Ik verkoop zelf heel veel via Marktplaats en ik herken vrijwel alles wat je zegt. Wat overigens ook heel irritant is; mensen die een bod doen, je gaat akkoord, ze sturen hun adresgegevens en alles naar je toe en vervolgens betalen ze niet en laten ze nooit meer iets van zich horen.

  Maar, als je tussen alle irritante mensen door kijkt vind ik het toch wel ideaal hoor! Zo verdien ik er elke maand toch een paar honderd euro met spullen die ik niet meer nodig heb. Fijn dat je je Iphone ook lekker verkocht hebt! :)

 14. oh jej ik herken het allemaal! :O

  – vooral als je iets van helemaal nieuw in doos verkoopt voor de helft van de winkelprijs en ze alsnog maar 25% daar van voor willen geven pffff!
  – Ben ook zat van voetfetisjisten en pervy mannen die vragen om aan foto’s en of ze savonds mogen langskomen om het op te halen en of ik het die dag wil dragen, of vraag of ik gedragen lingerie/sokken ook te koop heb brrrr
  – mensen die na berichten van “o super ik kom meteen” “mag het toch morgen” “ik kom echt wel maar kan zaterdag pas” en vervolgens nooit komen opdagen.
  – mensen die aan de deur gaan afdingen -_- of verwachten dat ik grote bedragen kan ruilen. ( heb meestal alleen pinpas in huis en wat kleingeld )
  – je wilt €15 voor een paar ongedragen schoenen, krijg je een zielig verhaal of het voor €2,50 mag omdat degene onder bevind/arm/weinig zakgeld/ is/heeft toch maar voor 1 dagje nodig/ etc etc etc. Met verschillende mensen gehad.
  – mensen die zeggen dat ze het hebben overgemaakt en of het aub meteen op de post kan want ze hebben het snel nodig en na 3 dagen staat er nog steeds niks bij en antwoorden verder ook niks. ( echt niet dat ik er in trap )
  – de welbekende gelijk oversteken truc in de hoop dat ze er mee weg te komen door te zeggen dat ze niks hebben ontvangen.

  En daarna na al deze gedoe krijg je alsnog een 1 ster beoordeling omdat je niet in ging op hun eisen/bod
  en soms met een slcheldpartij erbij ;)
  na jarenlange marktplaats koop/verkoop kan ik er wel een boek over schrijven xD

 15. Niet komen opdagen nadat de koop is gesloten, ziek, zwak en misselijk. Kan ik morgen, overmorgen of volgende week? Nee, dan gaat het naar de volgende bieder. Die er zo blij mee was dat zij de stoelen mocht komen ophalen.
  Mijn racefiets verkocht aan een jonge man die me daarna ging e-mailen omdat hij me zo’n leuke vrouw vond. Ik kon z’n moeder zijn haha. Gelijk een les geleerd, nooit meer alleen naar de berging met ’n man…
  In de advertentie zetten dat ik op biedingen onder een bepaald bedrag niet inga en dan toch een euro bieden of zo. Maar laatst kreeg ik zelf een email van MP omdat er een fraudeur op mijn lamp had geboden en zij het bod hadden ingetrokken en de fraudeur hadden geblokkeerd na klachten van gebruikers. Hij bleek ook seksuele mails te versturen. Ben er dus een beetje klaar mee!

 16. Beste mensen , ik ben ergens wel blij dat ik niet alleen sta in de marktplaats-maleise maar echt erg om te lezen.
  Zelf kreeg ik foto’s van een man met een stijve … in een leren rokje als reactie op gezondheidsschoenen.
  Direct gemeld en de man is verwijderd maar morgen heeft ie een nieuw account. En verder veel oplichting van schuldsanering en of ik ff foto wil maken van MIJN PASJE !!!!!!! Schuldsanering en zielige verhalen trap ik niet in vaak rijden ze in bmw. Want ik heb na heel lang pingelen uiteindelijk een leren stoel verkocht gewoon om er van af te zijn voor 15,= rijd dat mens in een bmw !!!! om te kotsen !!! Marktplaats wie is er niet doodziek van geworden????????????/

 17. Verkopen via MP kan heel leuk zijn, maar ook heeeeel vervelend. Mijn top ergernissen:
  – Eindeloos afdingen, tot bij het afhalen aan toe, op de eerder na veel onderhandelingen afgesproken prijs.
  – Geen verzendkosten willen betalen, terwijl je veel werk ervan hebt en daarvoor niets extra rekent.
  – Bij herhaling heel enthousiast de vraagprijs bieden, maar steeds afhaken of niet reageren totdat je hun bod of de advertentie verwijdert. En dan het spelletje weer van voren af aan beginnen.
  – Zogenaamd niet snel genoeg reageren op verzoeken om extra info. Veel succes slome verkoper!
  – De vraagprijs tot op euro 5 niet willen betalen voor een perfekt artikel. En dan zeggen “ik houd met aanbevolen voor dit bedrag in het geval er verder niemand belangstelling heeft”. Artikel is 15x als favoriet aangemerkt, maar ja gewoon de vraagprijs, die echt niet te hoog is betalen nee, dat nooit. Nog eentje: het artikel zou gebroken aan kunnen komen, maar ophalen nou nee, dan liever 5 euro korting voor het geval dat.
  Mijn conclusie: allemaal geleuter en gedoe van min of meer gestoorde types, laat vooral gaaaaaaaaaaaaaaaaaan! En concentreer je op de normale, leuke en serieuze kopers.

 18. ik herken alles ook die man met dat leren rokje heb ik in m’n mail gehad. na 14 jaar marktplaats met overigens 5 sterren positief ben ik er ook klaar mee. Wat ik trouwens ook weerzinwekkend vind is dat iemand hier in de reacties schrijft dat ze er een paar honderd euro per maand bij verdiend via marktplaats. Dat kan echt niet tenzij je in de verdovende middelen zit !!!!!

 19. ik herken alles ook die man met dat leren rokje heb ik in m’n mail gehad. na 14 jaar marktplaats met overigens 5 sterren positief ben ik er ook klaar mee. Wat ik trouwens ook weerzinwekkend vind is dat iemand hier in de reacties schrijft dat ze er een paar honderd euro per maand bij verdiend via marktplaats. Dat kan echt niet tenzij je in de verdovende middelen zit !!!!!

 20. Hoi! Ik heb op dit moment precies dezelfde ervaringen. Maar misschien ligt het ook aan het product dat ik probeer te verkopen: een hondenaanhanger. Misschien een product waar alleen een-celligen op reageren. Conversaties zijn tenenkrommend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *