Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het leed dat lang zijn heet

Ik zal me eventjes voorstellen, ik ben Aranka en 1.85 meter. Juist, ja lang dus. Steek overal met mijn hoofd bovenuit en ben gewoon groot. Over het algemeen vind ik dit geen enkel probleem, ik kan lekker overal overheen kijken en krijg niet zo snel een benauwd gevoel tussen de mensen massa. Maar soms wou ik gewoon dat ik wat minder lang was en zonder zwetende oksels hoge hakken kon dragen of een hele stad afzoeken naar de perfecte broek.

Hier komen we dan meteen bij mijn probleem, high heels. Echt ik vind ze geweldig, maar ik kijk er eigenlijk niet eens naar, waarom niet? Omdat ik niet als een 2 meter lange paal wil rond paraderen. Ik ben al lang en met die 11 centimeter extra kijken mensen me nog meer aan. Zeg niet dat het niet zo is, want ik doe het zelf ook, haha! Laatst had ik mezelf overgehaald en prachtige sleehakken bij de H&M besteld van 11 centimeter. Heb ze eindelijk in huis en de ruil datum komt erg dichtbij, ik durf ze eigenlijk gewoon niet aan te doen en om ze nou als mooie kast vulling te houden is ook echt zonde!

Dus wat moet ik nou, ik vind ze echt prachtig maar ik denk dat ik nooit het geschikte moment vind om er op te gaan lopen. En als ik het moment heb gevonden krijg ik vast weer reacties van waarom ben jij zo lang doe je schoenen eens uit…

Wat moet ik nou, ik vind ze echt prachtig maar ik denk dat ik ze niet zou gaan dragen, ik vind lange mensen mooi hoor, maar met deze schoenen ben ik gewoon te lang en ik weet niet of dat nog mooi is… Het zijn wel echt plaatjes hè? Ik kan ze alleen vandaag nog terug sturen dus ben benieuwd wat ik aan het eind van de middag ga doen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

56 reacties

 1. Hoi Aranka. Ik ben 1.80 dus ik weet hoe je je voelt. Ik draag nooit hakken, ik heb ze wel maar doe ze gewoon niet aan. Met een feestje wil ik ze nog wel eens uit de kast trekken. Verder heb ik altijd platte schoenen aan. Iedereen zegt tegen mij: prachtig als je je hakken aandoet, maar ik voel me er toch niet helemaal lekker bij. Heb ook sleehakken van 11 centimeter, ze lopen heerlijk maar ik doe ze gewoon nooit aan. Ik heb ook nog high heels van een centimeter of 9, die doe ik dan vaker aan met een feestje.
  Ik heb nog nooit gehoord dat iemand tegen mij zei: doe je schoenen eens uit. hahah! Als jij je er prettig bij voelt, moet je ze gewoon lekker aandoen. De sleehakken zijn prachtig in ieder geval!!

 2. Trek het je gewoon niet aan wat anderen denken, meid.
  De schoenen zijn inderdaad prachtig & als je ze hier niet durft dragen, doe het dan op vakantie ofzo. Dan kent zeker niemand je. Of doe ze aan als je op restaurant ga, dan zit je toch merendeels van de tijd en valt het amper op dat je lekker lang bent. Ik zou ze gewoon houden, ooit vind je wel een moment dat je denk ‘Ooh hemel, gelukkig heb ik mijn mooie sleehakken van de H&M niet teruggestuurd.’
  Hakken dragen is een recht, zowel van kleine als grote dames :D

 3. Ik ken het gevoel maar ik ben best klein 1.66
  Maar mensen in mijn omgeving zijn ook best klein
  Ik draag niet vaak haken maar al ik haken draag kijk ik niet naar dat ik er boven uit steek
  Het zou zonde zijn als die mooie skeehaken weg zou doen ze zijn echt mooi
  Trek je er niets van aan

  1. #Chantal

   Een wel heel (jaren) late(r) reactie….

   Ehm…. 1.66 m is niet best klein hoor :) De gemiddelde lengte van de Nederlandse vrouw is nu 1.70 cm ; d.w.z. dat als je tussen de 1.65 en 1.75 m bent, je een gemiddelde lengte hebt.
   Als je 1.62 of korter bent behoor je tot de kleine vrouwen; aangezien de normale kledingmaten alleen goed passen voor vrouwen vanaf 1.65 tot 1.75 m . Zelf ben ik amper 1.60 m…. dat is pas best klein – alle broeken, jurkjes, rokken en mouwen in de normale lengtematen zijn echt altijd veel en veel te lang :( Ik kan dus alleen kleding kopen voor petites (korte maten).

   Groetjes, Rosenda

 4. Als je jezelf er niet lekker bij voelt zou ik ze terugsturen. Het is zonde als ze achter in je kast belanden toch..

 5. Ik vind het prachtig staan! Kan begrijpen dat je je er onzeker bij voelt, maar er zullen mensen zijn die het mooi vinden en mensen zijn die het niet mooi vinden.. Maarja, die zijn er altijd wel! Dus, lekker doen waar jij je prettig bij voelt en dan zal je dat ook uitstralen :) Niet op letten wat andere zullen denken! Succes met je keuze!

 6. Wat een mooie schoenen. Wanneer jij je er niet prettig bij voelt moet je ze terug sturen, het is zonde dat je ze hebt maar je ze toch niet aan doet.

 7. Super mooie schoenen.. niet terug sturen gewoon houden! Je bent mooi zoals je bent.. mensen om je heen moeten je accepteren zoals je bent :)

 8. Ik snap dit wel. Ik ben 1,75 maar toch als ik hakken aantrek ben ik toch een stuk groter. Ik vind de schoenen die je hebt echt zooo mooi! ik zou gewoon aantrekken en zoek een lange vriend haha. Of heb je die al? :D

 9. Ik ben 1,76 en ik vind mezelf ook heel lang. Ik draag o.a. daardoor ook geen hakken. Ik snap je wel, maar aan de andere kant moet je maling hebben aan wat mensen van je lengte vinden. Jij vind ze mooi, dus je kunt ze gewoon dragen. Mensen moeten dat maar accepteren, want jij kunt er niets aan doen :)

 10. Ik zou ze lekker aan doen :) Natuurlijk weet ik dat ik makkelijk praten heb met mijn 1.60 ( als ik dat al haal).

 11. Ga jezelf eens deze vraag stellen: als je op de catwalk een model ziet lopen met hoge hakken, zeggen mensen dan ook, oh wat lelijk?
  Dus gewoon houden en aandoenXD

 12. Wauw prachtige schoenen! Ik ben 1.65 m en daar ben ik ook niet zo blij mee (je kent het vast wel, middelbare schoolmeiden die je onzeker proberen te maken door te zeggen dat je (in mijn geval) klein bent), het liefst zou ik 1,75 ofzo zijn, maar ik ben in ieder geval blij dat ik hakken aan kan! Ik zou de schoenen houden, ze zijn prachtig!

 13. Meid die 10 of 11 cm maakt echt niet uit … Of je nou lang bent of nóg iets langer! Ik ben zelf ook bijna een heel flatgebouw (ook 1.85) en val toch al op ^_^ Lekker doen, zoveel verschil maakt het echt niet. We steken overal toch al bovenuit, dan net iets meer ;-) hihi

 14. Wauw, die schoenen zijn prachtig! Ik ben zelf 1.75m en dus nog wel iets kleiner. Maar ik ken het gevoel van te lang zijn met hakken wel! Ben de langste van al mijn vriendinnen en steek altijd een kop boven ze uit! Toch draag ik gewoon lekker mijn hakken, schijt aan! Haha! Ik vind ze mooi. Al moet ik toegeven dat ik het dragen van hakken wel beperkt tot uitgaan, feestjes en zit-gelegenheiden (uit eten etc). Naar school doe ik ze toch maar niet aan!

 15. Of je langer bent dan de rest maakt echt niet uit! Je hebt trouwens een prachtige lengte waar je heel trots op kan zijn. ;) Het zijn prachtige schoenen en je kunt ze gewoon dragen. Maar zorg natuurlijk wel dat je je er prettig en zelfverzekerd bij voelt. Want schoenen dragen die je niet happy maken? nee, geen goed idee.

 16. Heeel herkenbaar, ik ben 1.80 dus ik ken het!
  Je moet ze gewoon aandoen, schijt wat anderen er van vinden, modellen zijn ook al lang en dragen ook hakken dus het kan prima ;)

 17. Hoi!
  Ik ben 1,93 meter en heb daar ook mee leren leven. Nou heb ik er wel wat aan laten doen, anders was ik nog groter geweest..
  Op dit moment draait er een film in een aantal landen op de wereld (ze proberen het in NL ook te laten draaien) over lange vrouwen. Mijn zus zit hier ook in. Op een gegeven moment interviewen ze een model die altijd hakken draagt. Zij heeft hier echt een hele mooie uitspraak over:
  ‘ik draag altijd hakken want als mensen mijn zien lopen denken ze wel meteen ‘die is groot’ maar dan zien ze dat ik hakken aan heb dus denken ze dat het daar van komt. Als ik namelijk platte schoenen draag en ik loop langs en mensen vinden dat ik groot ben en zien dat ik geen hakken aan heb, denken ze ‘die is groot en heeft nog niet eens hakken aan’
  Haha ik vind het tenminste wel een mooie uitspraak. Draag zelf niet vaak hakken omdat ik dan wel snel richting de 2 meter ga maar ondertussen heb ik er wel mee leren leven. Je moet toch wat. En ach, zo lang je maar op een gegeven moment wat adresjes weet voor kleding/schoenen (jaja maat 44) scheelt dat ook al een boel!

 18. die schoenen zijn GEWELDIG en ik weet zeker dat ze je super zullen staan.
  mensen zullen misschien juist respect hebben dat je hakken ‘durft’ te dragen, ook al ben je lang!
  ik ben zelf ook lang en doe gewoon hakken aan. moeten die anderen maar niet zo klein zijn :)

 19. Haaai Aranka! Ik ben ook lekker zo lang als jij :) Ik zou gewoon lekker doen wat jij leuk vind, niet denken aan andere mensen! Ik vind die schoenen echt kei leuk :D

 20. ja, als je je er niet prettig bij voelt, moet je het niet doen, want als je ze dan eenmaal aanheb, voel je je toch ongemakkelijk! aan de andere kant, ”schijt” hebben aan wat andere denken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!
  Enne, mocht je je bedenken, dan koop ik je schoenen wel over hoor want ze zijn echt prachtig!! (L)

 21. Ik herken je verhaal gelijk! Ik ben zelf iets kleiner 1.81 en ik draag wel gewoon hakken, maar niet meer dan 8/9 cm, dan voel ik mijzelf echt té lang en ben ik bovendien ook langer dan mijn vriend. Ik trek wel dus gewoon hakken aan, maar hou wel rekening met de hakhoogte! Ik vind deze schoenen overigens erg tof, maar helaas wel erg hoog!

 22. Do what you feel in your heart to be right-
  for you’ll be critisized anyway.
  ~Eleanor Roosevelt (First lady 1933-1945)

 23. Hoi Aranka! Suzanne hier, 13 jaar en 1.82! Heel fijn, ik weet hoe jij je voelt, bij mij in de klas (2e middelbaar) begint iedereen hakken net te ontdekken dus het is helemaal ‘in’ als je hakken aan hebt, laat ik daardoor nou bijna altijd nagestaard worden, ik ben dan gewoon langer dan de gemiddelde bovenbouwer bij mij op school, en dat is echt niet leuk, ik trek ze gewoon aan en als ik er opmerking over krijg (om de 10 seconden, serieus!) dan zeg ik gewoon, ‘als jij hakken aan mag, dan mag ik dat toch ook? oke ik lijk er wat langer door, so what?’ en echt meid, als je ze terug stuurt, dan heb je spijt! Dan heb een fantastisch stel hakken weg gedaan niet omdat je zelf niet leuk vind, maar omdat je er reacties op krijgt! en dat wil je niet, doe lekker wat je zelf wilt, en dan tuur je toch gewoon lekker boven iedereen uit, grap er maar over, maar houd ze!!

 24. Ze zijn zo mooi! Ik zeg houden! Ik kan me voorstellen dat ’t in het begin ongemakkelijk zou zijn en je denkt dat iedereen je aanstaart omdat je dan opeens zo lang bent, maar dat zal heus wel reuze meevallen.

 25. Gewoon aandoen!
  Oke, ik snap dat je het niet prettig vind dat je “opeens” zo lang bent, maar mijn god, deze hakken zijn to die for!
  :D

 26. ik ben 1.75 maar ik draag geen hoge hakken omdat ik er niet op kan lopen anders zou ik t zeker dragen wel eens een klein hakje!!! gewoon dragen wat jij wilt

 27. Meid, gewoon doen. Niets mooier dan een lange vrouw die haar lengte weet “te dragen”. Hakken aan schouders recht. Geweldig.
  Ik kan met m’n 1,69 nergens overheen kijken, waardoor ik in grote menigtes vaak in paniek raak en dankzij een probleem aan mn voeten kan ik ook geen hakken aan. Dus ik kan alleen maar jaloers op je zijn.

 28. Je moet aan doen waar je je goed bij voelt. Probeer het eerst eens een paar keer in een ‘veillige’ omgeving. Zelf ben ik (maar) 1.75m, met vrij lange benen. Sinds kort draag ik wel hakken, en krijg toch vaak complimenten. Het was even vreemd, maar het went. In mijn omgeving ben ik van de dames toch al de grootste, met of zonder hakken.

  Vraagje aan jou, waar koop jij je broeken, wat die kan ik lastig vinden. Wel spijkerbroeken, maar ik wil ook wel eens iets anders.

 29. 1.61 is ook niet echt een fijne lengte… Ik kan niet eens bij het bovenste schap van de supermarkt, zie nooit iets bij een concert en voel me altijd gediscrimineerd als ik tussen lange mensen sta (oké dat laatste is een grapje ;)) Maarja, ook broeken vinden is lastig, want ze zijn altijd te lang…

  Wat ik voorstel: Ruilen? :P

 30. Wauw, wat een beauties! Mijn moeder zegt altijd: bij twijfel, niet doen. Ik denk dus dat je echt naar je gevoel moet luisteren en aangezien je zegt dat je niet zeker weet of je ze aan gaat trekken denk ik dat terug sturen het beste is. xxx

 31. Ik ben 1m75 en dat vind ik al best groot… Toch draag ik graag hakken. Mijn hoogste paar is 10 cm en die haal ik echt maar 1 of 2x uit de kast voor feesten waarbij ik vooral moet zitten, want eerlijk echt lekker zitten ze niet :D
  Voor alledaags draag ik hakken van ongeveer 5 tot max 7 cm en dat vind ik zeker wel kunnen… Daar kan je ook gewoon de hele dag op lopen :) Esprit heeft vaak leuke pumps met een laag hakje voor net dat beetje extra.

 32. Ik zou ze ech houden ze zijn super mooi. En je moet gewoon blij zijn met jezelf en aan doen wat je zelf leuk vind!;) gewoon schijt hebben aan wat andere denken de mensen worden nou eenmaal langer. En als ik zie hoevaak ik lange meisjes in de stad zie met of zonder hakken dat maakt niet uit dan ben ik echt jaloers. Ook al ben ik zelf 1.76 dus gewoon houden en aan doen meid;). X

 33. Lastig, zelf ben ik 1.83 en draag vrijwel nooit hakken ( alleen zo’n mini hakje).
  Laatst ook mooie pumps gezien, zat ook een behoorlijke hak onder, voel me ook zo ongemakkelijk, maar denk dat het iets is waar ik even door heen moet!

 34. Zeg, zullen wij binnenkort eens goed gaan shoppen samen? Ik met m’n 1.84 doe dan ook lekker mijn 11 centimeter aan, jij deze (prachtige!) schoenen en dan zijn we samen een toeristische attractie (kuch). ik ben voor! Ik draag af en toe nog wel eens hakken, niet naar school maar gewoon bij het shoppen bijvoorbeeld of een dagje weg. Zou het eigenlijk ook vaker moeten doen.. Ik zou ze houden in ieder geval, ze zijn prachtig namelijk!

 35. Ik ben dan wel 1.74, maar ik draag hoge hakken waardoor ik altijd groter ben dan mijn vriendinnen en vriendjes. Eerst had ik daar heel veel moeite mee, maar nu heb ik zoiets van ‘f*ck de rest, ik voel me sexy in mijn hakken!’ en zo loop ik ook rond. Zelfverzekerd! En sindsdien kijken mensen mij niet aan voor mijn lengte, maar voor mijn zelfverzekerde houding. Dus, ga er gewoon voor!

 36. Lastig! Ze zijn mooi ja maar als je zo twijfelt of je ze wel zult dragen denk ik dat je ze beter kan terugbrengen! Maar je moet eigenlijk niks van aantrekken, want je zult wel aangekeken worden denk ik, je bent wel erg lang dan! Maar ia wel mooi :)

 37. Het voegt zoveel toe aan je outfit als je leuke high-heels draagt, is zeg; gewoon doen! Wat maakt het uit dat je lang bent, je ziet er dan wel super uit met die mooie schoenen :)

 38. Ik ben ook z’n lange, 186 cm om precies te zijn. Trek je niks aan van anderen. Zonder die hakken vinden ze je ook wel lang. Als jij ze nou erg mooi vindt dan moet je ze dragen! Ik draag ook wel eens hakken, krijg er vrijwel altijd leuke reacties op!

  Liefs, kelly

 39. Ik kan me voorstellen dat ’t lastig is! Maar het zijn wel prachtige schoenen. Ik denk dat deze schoenen wel echt iets toe kunnen voegen aan een outfit. Maar toch, als je twijfelt, niet doen! Dat is mijn ervaring. Als ik kleding koop waar ik over twijfel, trek ik het vervolgens nooit aan. Heel jammer, maar zo is het wel… Dan kan je van dat geld beter een paar leuke platte laarsjes kopen ofzo. Ik vind ze heel mooi, maar je moet luisteren naar je eigen gevoel!

 40. heee! wat fijn dit te lezen. Ik ben 15 jaar en ook 1.85 en ik háát het. Elke dag weer die opmerkingen en mijn vriendinnen zijn allemaal 1.60-1.65 dus ik steek er echt gigantisch bovenuit. Ik zou ook graag hakken willen dragen maar durf het nu echt nog niet, mijn vriendinnen dragen wel hakken en krijgen dan ook altijd van die opmerkingen hoe leuk ze zijn enzo.. Ook bijna alle jongens die even oud of een jaar ouder zijn dan mij zijn kleiner dan mijn, dat vind ik denk ik nog het vervelendste! Ik zou echt zó graag wat kleiner zijn! MAAR echt doe die hakken aan! Als ik een paar jaar ouder ben wil ik ook graag hakken gaan dragen. Dan hoop ik dat ik me ondertussen wat minder aantrek van de rot opmerkingen! X

 41. Ik ken het van meer mensen..
  Ik ben zelf gelukkig erg klein!
  En deze schoenen zijn GEWELDIG.
  Ik zoek ze dus al heel lang bij elke h&m, maar nergens te vinden, helaas!

 42. Tja, of je ult het toch echt vaker gewoon moeten gaan doen, op hakken lopen, of je mmoet ze terug sturen.
  Maar als je je simpel kleed, vind ik het toch wel heel mooi hoor. En dan trek je e toch aan op zitfeestjes of etentjes?

  Ik ben 1.75 en mijn vriendinnen zijn ook allemaal kleiner. Hakken heb ik wel en draag ik af en toe ook wel. Maar met uitgaan, tja dan lijk ik toch best wel erg lomp. Maarja ik heb wel lengte zonder pijn aan mijn voeten te hebben na een goed avondje stappen;)

  Ik ben er blij mee, het enige wat ik lastig vind is mannen, dat hij 1.85 is vind ik toch best wel klein, je mist dat veilige gevoel van een grote jongen!

 43. Mm ik kan daar niet over meepraten met mijn 1.58 maar ik zou ze houden, meid! Als je die schoenen mooi vind (ik vind ze ook echt prachtig btw!) moet je ze gewoon dragen. Ik snap dat je je dan misschien bekeken voelt maar als je dit juist denkt ga je dit ook uitstralen. Gewoon aantrekken die mooie schoenen en gaaan. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *