Search
Close this search box.

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging

Dat ik ooit dit bericht zou schrijven wist ik wel, alleen de vraag was, wanneer? Al 8 jaar lang blog ik iedere dag weer met passie, iets wat ontstaan is als hobby en later mijn werk geworden is. Ik doe het met ontzettend veel plezier en wordt er oprecht ook nog steeds gelukkig van. Alleen na 8 jaar lang alleen maar bloggen (waarvan 2 alleen thuis zitten) is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Fotografie: Ilse Stronks Fotografie

Bloggen is zoals ik al zei nog steeds mijn grootste hobby en passie, maar ik merk dat het ‘werken’ als blogger mij steeds minder trekt. Ik mis de uitdaging en ben geen ondernemer in hart en nieren. Anderen ontwikkelen zich door op Instagram, YouTube, boeken, cursussen en ga zo maar door, maar dat is allemaal niets voor mij. Met dit gevoel speel ik al een hele tijd, maar het bloggen geeft ook ontzettend veel vrijheid en vrije tijd. Ik kan doen en laten wat ik zelf wil en wanneer ik dat wil en dat is ook een hele fijne bijkomstigheid.

Natuurlijk is dat allemaal hartstikke leuk en aardig, maar er moet natuurlijk ook geld binnen komen. Gelukkig zit ik nog in de positie dat ik prima van mijn blog kan leven, maar natuurlijk merk ik wel dat de gouden tijden voorbij zijn. Campagnes verplaatsen naar YouTube en Instagram en laat ik daar nou net niet zo een groot bereik hebben als met mijn blog (vind ik ook totaal niet erg, want ik heb er bewust voor gekozen hier niet zo actief op te zijn). Zoals ik al zei kan ik nog steeds prima rondkomen van mijn blog. Maar de vraag speelde wel in mijn hoofd, voor hoe lang nog? Ik heb namelijk wel het idee dat als je alleen maar blogt er op een gegeven moment een tijd is dat het financieel niet meer zo goed gaat.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik was eigenlijk helemaal niet opzoek naar een baan maar stuitte ineens op een leuke functie bij een heel leuk bedrijf. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een sollicitatiebrief te sturen met mijn CV bijgevoegd. Vond het wel een beetje dubbel, want stel dat ze me nou zouden uitnodigen en alles door zou gaan. Zou ik daarvoor mijn vrijheid op willen geven?

Na twee positieve gesprekken kreeg dit avontuur een hele andere wending, of ik niet oren had naar een andere functie. Een functie die nog beter paste bij mij passie, ervaringen en daarnaast ook uitdagingen (om dus nog heel veel te leren). Ik nam het mee naar huis en dacht er goed over na. En inderdaad, deze functie past perfect bij mij, of misschien kan ik het nog wel beter omschrijven als mijn droombaan. Dit is wat ik wilde toen ik als 16 jarig meisje op de HAVO besloot het E&M profiel te kiezen en daarna Commerciële Economie te gaan studeren op het HBO. Ik wilde namelijk een merk laten groeien, laten knallen en laten zien dat het er is aan consumenten en dat mag ik nu gaan doen.

En dan niet voor zomaar een merk, nee ook voor een merk waar mijn passie ligt, namelijk in de beautywereld. Ik ga namelijk aan de slag als product manager van Therme.

Natuurlijk gaat er ontzettend veel veranderen, het is geen functie waarbij ik 8 uurtjes in de week aanwezig ben. Het is een fulltime baan waar ik 32 uur per week mee bezig ben en daarnaast nog vrije tijd heb. Je voelt hem al aankomen, ik moet dus de keuze maken tussen een baan en mijn blog. En voor mij is de tijd gekomen dat ik nu weer ga kiezen voor een baan in plaats van mijn blog. Ik ben toe aan iets nieuws, iets waar ik mijn tanden in kan bijten en vol voor kan gaan. Ik mis het hebben van collega’s en de uitdaging van het werk.

Mijn tijd als fulltime blogger is mooi geweest. Ik heb de wereld mogen zien, ik heb allerlei producten mogen ontvangen, ik heb allerlei toffe mensen mogen ontmoeten en de meest fantastische dingen mogen doen. Het is goed geweest en kan met een grote glimlach terug kijken op deze periode. Vanaf september zal de focus ergens anders liggen.

Voor jullie zal er niet veel veranderen. Stoppen met bloggen doe ik niet, zoals ik al zei, het blijft altijd mijn hobby en mijn passie. Dus er zullen elke dag (of meerdere dagen in de week) gewoon artikelen online blijven komen. Ik blijf lekker schrijven over make-up en andere zaken, maar het zal wellicht iets minder worden dan dat het nu is. Het lukte me destijds ook met de Albert Heijn om 20-30 uur te werken en 14(!) artikelen per week online te zetten, dus het komt nu vast ook wel goed. En lukt het niet iedere dag een artikel online te zetten is dat ook goed.

Ik hoop dus dat voor mijn lezeressen niet zoveel gaat veranderen. Natuurlijk zal ik minder actief zijn, maar ik probeer mijn blog in zover het kan zo veel mogelijk te onderhouden met mooie nieuwe artikelen en daar vooral de focus op te leggen. En ik denk dat als mijn blog alleen mijn focus is in mijn vrije tijd dat dat prima kan!

Ik vind het een ontzettend spannend en eng nieuw avontuur, het zal ontzettend wennen zijn (vooral die wekker ’s ochtends). Maar ik heb er ontzettend veel zin in, als ik het over heb en als ik hoor wat ik mag doen krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. Dit is wat ik nodig had en ik ga er vol voor!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

56 reacties

 1. Wauw aranka wat een kans!!!
  Van harte gefeliciteerd! Ik ben echt heel blij voor je!
  Ik zie jou dat ook zo doen, trots op je!

  Heel veel succes met je nieuwe (droom)baan! ?

 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Prachtig dat je een Functie hebt gevonden die zo goed bij je past! Leuk is dat he? Het zal dan ook niet echt voelen als werk (dat heb ik nu ook) maar meer iets wat je doet omdat je het leuk vind. Veel succes!

 3. Heel erg gefeliciteerd. En tuurlijk moet je kiezen wat goed voor jou is. Maar heel eerlijk toen ik las dat een ‘andere’ baan had dacht ik wel even Neeeee… heel egoïstisch natuurlijk. Goed dat je deze stap zet. En ik hoop dat het een toffe nieuwe uitdaging voor je gaat zijn. Heel veel suces!

 4. Heel tof en gefeliciteerd. Ik neem aan dat je nieuwe werkgever akkoord is met je blog? Mijn vorige werkgever was dat ook in eerste instantie en toen 2 dagen voor ik zou beginnen kreeg ik te horen dat ze er nog eens over hadden nagedacht en dat het beautygedeelte van mijn blog moest (ivm conflict of interest) balen want contract en alles was al getekend. Voor mij was het zo’n teleurstelling en voelde ik me toch een beetje ‘besodemieterd’ dat ik na 7 maanden bij het bedrijf ben vertrokken. Ik kon me er niet overheen zetten maar was inmiddels wel een heel groot aantal volgers verloren die alleen voor de beauty naar mijn blog kwamen. Zorg dus dat je dat goed op papier hebt staan. Heel veel plezier bij Therme en je gaat vast knallen!

  1. Ja, maar natuurlijk zijn er wel regels in de concurrentie. Maar daar zullen jullie denk ik niet heel veel van merken. Ik vooral in de portemonnee, maar daar heb ik vrede mee.

 5. Wauw wat een ontzettend mooie en leuke uitdaging om voor Therme te gaan werken. Wat een leuk nieuws! Ik vind het heel knap dat je deze stap durft te zetten hoor. Heel veel plezier alvast en geniet van deze overwinning! Liefs :)

 6. Gefeliciteerd Aranka.
  Wat leuk deze baan bij Therme.
  Heel veel suc6 en complimenten dat je je blog ook nog bij gaat houden.

 7. Oef zeg, ik dacht halverwege het artikel dat je echt volledig met bloggen zou stoppen. Gelukkig niet! Heel veel succes en plezier met je nieuwe uitdaging!

 8. Van harte gefeliciteerd Aranka! Ik snap je keuze helemaal, dit klinkt ook als iets wat heel goed bij je past. Veel plezier bij Therme!

 9. Wat leuk zeg, En ook nog een merk wat bij de beauty wereld aansluit! Knap van je dat je de stoute schoenen aangetrokken hebt en dat het zo’n goed resultaat geeft. Succes met je nieuwe baan!

 10. Wat leuk, gefeliciteerd!! Kan me best voorstellen dat je wel toe bent aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Ik wissel ook om de paar jaar van baan, zo gek is dat niet. Heel veel succes en plezier in je nieuwe functie! En hopelijk kan je het goed blijven combineren met bloggen (al dan niet met iets minder posts) want ik vind je blog nog steeds heel leuk!

 11. Gefeliciteerd! Hartstikke leuk een nieuwe uitdaging! Ik ben geen blogger maar ook ik heb een keuze gemaakt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dus ik voel met je mee. Het is spannend, ik geef alles op wat vertrouwd voelt. Heel veel succes! En natuurlijk heel veel plezier in je nieuwe baan! Groetjes Anneke

 12. Wat ontzettend leuk en tof! Een normale baan heeft ook veel voordelen, zo bouw je bijvoorbeeld wel pensioen op etc. Heel veel plezier met je nieuwe baan! Ik ben hartstikke blij voor jou dat jij je droombaan hebt gevonden en gelukkig niet helemaal stopt met bloggen.
  Liefs

 13. Wat goed dat je je onrustige gevoel over het fulltime bloggen serieus hebt genomen en een nieuwe uitdaging hebt gezocht. Ik wens je heel veel plezier en voldoening in je nieuwe baan. Maar stiekem ben ik wel blij dat je daarnaast toch probeert te blijven bloggen, al zal de frequentie minder zijn. Ik lees je blogs altijd met veel plezier, dus alsjeblieft stop er niet helemaal mee.

 14. Wat een geweldig mooie stap en een functie die volgens mij ontzettend goed bij jou past. Heel goed dat je hebt geluisterd naar je gevoel en dat serieus hebt genomen. Ze boffen met jou bij Therme – dat weet ik 100% zeker :)
  Heel veel geluk en plezier in je nieuwe baan! En natuurlijk blijf ik je met veel plezier volgen op je blog.

 15. Ik vind het echt petje af dat je deze mooi stap maakt! Snap ook wel dat je collega’s etc. hebt gemist en nu weer meer onder de mensen bent als het ware. Als je 32 uur werkt heb je toch ook een vast inkomen en blog opdrachten kun je natuurlijk gewoon blijven doen, denk ik? Zoals je advertentie inkomsten gaan ook gewoon door al zal dat niet de grootste vetpot van je blog zijn. Hoe dan ook blijf ik je volgen :)
  heel veel succes! :)

 16. Hartelijk gefeliciteerd met deze nieuwe baan.
  Het is jou van harte gegunt.
  Ik heb zoveel respect voor jou dat jij weer deze nieuwe kans gewaagd hebt en aandurft.
  Maar jou blog zal ik blijven volgen……

  Good luck Xoxo

 17. Super!!! Van harte gefeliciteerd, het klinkt echt als een heel leuke baan. Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws en dat is altijd even eng (ben net zelf van baan gewisseld) maar meestal zó de moeite waard. Succes!

 18. Gefeliciteerd Aranka, wat fijn dat er door je ervaring met het bloggen over beautyprodukten er zo’n mooie baan op je pad komt. Een baan op je lijf geschreven. Je hebt het verdiend, heel veel succes. En fijn voor ons dat wij ook nog van je verhalen morgen genieten.

 19. Wat gaaf voor je Aranka! Wat leuk dat je een baan hebt gevonden die bij je past en ook nog eens in een branche waar je feeling mee hebt! Ik denk zeker dat je jouw ervaring kunt gebruiken. Ik wens je heel veel succes! Ik ga je eerlijke en nuchtere blogs wel missen ?

 20. Wat ontzettend leuk voor je Aranka! De baan klinkt ook echt alsof het iets voor jou is. Veel succes én plezier met deze nieuwe uitdaging. Kan het me overigens helemaal voorstellen, dat je na zo’n tijd toe bent aan iets nieuws. Bij iedere andere baan is het ook best logisch dat je er na jaren een beetje op uitgekeken bent of iets nieuws wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *