Het is genoeg geweest…

Het is genoeg geweest…

Het is genoeg geweest, om niet naar mezelf en naar mijn lichaam te luisteren. Ik denk dat ik al een half jaar niet zo lekker in mijn vel zit en dat heeft zijn up’s en zijn down’s. Ik heb het wel een keer aangegeven maar toch vond ik dat ik niet zo moest zeuren en gewoon weer verder moest gaan na een paar dagen. Maar dit had ik nooit moeten doen, ik had naar mezelf moeten luisteren. Het is genoeg geweest, nu ga ik wel naar mezelf luisteren.

Om met termen en hokjes te gaan praten heb ik geen zin in, ik ben gewoon op, mentaal. Daar zijn natuurlijk redenen voor, maar die houd ik liever privé. Dit omdat het jullie – sorry dat ik het zo zeg – gewoon niet aan gaat en ik geen zin heb dat de hele wereld het weet of kan weten. Mijn naaste omgeving zoals familie, vrienden, kennissen en collega’s weten dat het niet goed zo lekker gaat en sommigen weten daar meer van.

Laat ik gewoon zeggen dat de emmer bij mij is overgelopen op dit moment en het echt eens tijd is om aan mezelf te denken. Ik ben van mezelf een heel vrolijk en positief persoon en in de situatie waar ik nu zit voel ik me totaal niet thuis. Ik wil weer lachen, de wereld aan kunnen en vooral heel erg veel plezier maken. Iets wat ik nu nog doe, maar de mindere dingen in het leven gewoon erg lastig vind op dit moment. Je moet ook gewoon je huis schoonmaken, ik moet ook werken, dat soort dingen.

Naar jezelf luisteren is moeilijk, helemaal in deze fase, waar ik eigenlijk te lang niet naar mezelf heb geluisterd en herstel lastiger is. Ik merk dat ik op ben en niet aan alle dagelijkse verwachtingen kan voldoen waar ik eerst wel aan voldeed. Dit levert bij mij nog meer stress en beren op de weg op, waardoor ik me daar ook niet prettig bij voel. Het is dus tijd om aan mezelf te werken en dat kan niet met de dagelijkse druk die ik nu heb.

Het is genoeg geweest…

Ik heb dus heel kritisch naar mijn leven gekeken, welke dingen kan ik loslaten of minderen? Mijn werk, wat ik fantastisch vind is op dit moment lastig als teamleider. Hoe moet je nou een team leiden als je met jezelf al moeite hebt? Dat is de vraag die ik me de afgelopen tijd heb afgevraagd en ben daarom tot een conclusie gekomen dat het misschien beter is om mijn functie als teamleider neer te leggen. Op dit moment voelt het ontzettend als falen, maar diep van binnen weet ik dat het op dit moment het beste voor míj is.

Ook heb ik heel lang gezegd dat het misschien wel goed is terug te gaan naar één artikel per dag, gewoon voor meer rust en structuur. Niet elke dag in de ochtend hoeven te haasten of stressen om nog een tweede artikel af te maken of te krijgen. Maar ik kón het gewoon niet naast me neer leggen, ik vind het zo leuk. Maar ook dit, ik weet diep van binnen dat het op dit moment gewoon beter is.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik zit gewoon niet goed in mijn vel en ja daar zijn echte redenen voor. Of ik die wil of ga delen, nee, dat gaat de buitenwereld niets aan. Het enige wat op dit moment telt ben ik zelf. En voordat ik dit inzag moest ik van nog verder komen. Want ik denk of dacht nog steeds, ik stel me gewoon aan. En dat knopje omzetten is lastig, heel lastig. Nu weten jullie hoe de vork in de steel zit en ben ik stiekem toch wel een beetje blij dat ik dit heb kunnen delen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

66 reacties

 • Reply
  Hannie van der Neut
  23 maart 2016 at 06:12

  Sterkte Aranka! Alle tijd en rust nemen die je nodig hebt. Jijzelf bent het belangrijkst en daar moet je goed naar luisteren! Alles komt goed <3

 • Reply
  chucky1012
  23 maart 2016 at 06:13

  Neem gerust alle tijd voor jezelf en het komt wel goed met je…..

  Sterkte en lieve groeten Xoxo

 • Reply
  Elise Joanne
  23 maart 2016 at 06:18

  Dikke knuffel lieverd!

 • Reply
  Marije
  23 maart 2016 at 06:22

  Ah meisje toch. Belangrijkste is nu alleen aan jezelf denken en doen wat goed voelt voor jou.

  Hang in there. Dikke knuffel!

 • Reply
  Yvonne
  23 maart 2016 at 06:37

  Je hoeft niet in detail te treden hoor, dit is al open en duidelijk genoeg. Ik snap je heel goed! Ik heb zelf ook in zo’n gevoel gezeten (schat ik zo in), en bedenk dat het juist getuigt van moed om even aan jezelf te denken en dingen afvinken of doorstrepen. Maar ik begrijp dat het als falen voelt. Sterkte, ik hoop dat je je gauw weer beter zult voelen maar neem daar gewoon de tijd voor. X

 • Reply
  Chantalle
  23 maart 2016 at 06:43

  Heel veel sterkte! Je moet inderdaad op een moment eens aan jezelf gaan denken. Neem er vooral alle tijd voor die je nodig hebt. Liefs!

 • Reply
  Kelly
  23 maart 2016 at 06:55

  Komt allemaal goed! Rustig aan en neem de tijd !

 • Reply
  Ilse
  23 maart 2016 at 07:08

  Veel sterkte.

 • Reply
  Florence
  23 maart 2016 at 07:40

  Sterkte lieve Aranka xx

 • Reply
  Sandra
  23 maart 2016 at 07:46

  Sterkte meid! Neem de rust die je nodig hebt, dat is erg belangrijk :)

 • Reply
  eva
  23 maart 2016 at 08:00

  Heel veel sterkte! Denk goed aan jezelf!

 • Reply
  Tineke
  23 maart 2016 at 08:07

  Heel vervelend meid, neem je tijd en denk goed aan jezelf! Ik was al even bang dat je ons wilde gaan vertellen dat je wilde gaan stoppen met bloggen.
  Liefs

  • Reply
   Aranka
   23 maart 2016 at 08:27

   Nee zeker niet, daarvoor vind ik het veelste leuk! Maar om erger te voorkomen wel even een stapje terug.

 • Reply
  Ik
  23 maart 2016 at 08:17

  Jeetje, wat ontzettend lastig. Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik heb vorige week precies hetzelfde tegen mezelf gezegd, ben gestopt met mijn stage en heb besloten aan mezelf te gaan en moeten werken, omdat ik dat verdien. Hoe ontzettend vervelend het ook is om te lezen dat jij je zo voelt, ergens vind ik het ook fijn dat ik mezelf hier helemaal in kan herkennen en dat ik weet dat ik niet de enige ben, dankjewel daarvoor.

 • Reply
  lonneke
  23 maart 2016 at 08:29

  Het is zo belangrijk om nu die tijd te nemen die je nodig hebt.
  Sterkte meid. Komt goed!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Nathalie | WantForWellness.com
  23 maart 2016 at 08:49

  Het klinkt in dat geval goed om een stapje terug te doen, en om in structurele oplossingen te denken! Heel veel succes met alles!

 • Reply
  Elize| girlonthewhitebike
  23 maart 2016 at 08:50

  Wauw, wat “dapper” dat je je zo bloot geeft! Goed dat je nu even op de rem trapt! Lijkt me heel moeilijk, knap dat je het doet en natuurlijk alleen begrip voor 1 artikel! Al vind ik niet dat die begrip vanuit mij niet echt nodig is (als een soort goedkeuring bedoel ik. …) maar ik kan me voorstellen dat je dat fijn vind;) als je snapt wat ik bedoel, haha!

 • Reply
  Mayta
  23 maart 2016 at 08:55

  Veel sterkte! Heel moedig van je om deze stap te zetten,
  een zware levensles waar iedereen wel eens mee te maken heeft.
  Ik hoop dat je jezelf terugvindt en even blij en enthousiast wordt!
  Liefs

 • Reply
  Danielle
  23 maart 2016 at 08:59

  Sterkte! Denk goed aan jezelf en je lichaam, daar heb je er namelijk maar een van :)

 • Reply
  Varenka W
  23 maart 2016 at 09:03

  Success!
  Ik hoop dat je je hoofd opgeruimd krijgt, gelukkig komt ’t zonnetje je staks helpen……..
  Leg de lat niet te hoog he?!
  Vele vinden je nu al een kanjer, dus wees niet te streng naar een beetje lifdevol naar jezelf.

 • Reply
  nicole
  23 maart 2016 at 09:07

  Ik ken het meid ik heb het zelf ook mee gemaakt (ik weet natuurlijk niet wat er aan de hand is bij jou maar het gevoel ken ik heel goed) en het is goed dat je nu naar jezelf luister neem de tijd. Ik ben te lang door gegaan en het is nu al zo’n zes jaar gelden dat ik professionele hulp heb gezocht en dat hielp wel maar tot op de dag van vandaag gaat het nog steeds niet helemaal goed….dus echt denk aan jezelf en neem de tijd! Knuffel en sterkte

 • Reply
  Diana
  23 maart 2016 at 09:13

  Jakkes meid, pas goed op jezelf en maak de keuzes die het beste aanvoelen. Ik blijf je site gewoon in de gaten houden en geniet telkens weer van je artikelen. :-) Sterkte!

 • Reply
  Forever38.com (Vera)
  23 maart 2016 at 09:15

  Sterkte Aranka. Je bent al een heel eind op weg nu je erkent dat je iets moet veranderen. De belangrijkste stap is gezet ! Jij komt er wel.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  23 maart 2016 at 09:19

  Heel goed en knap dat je dit aangeeft. Dat jij je goed voelt, is het allerbelangrijkste. De reden waarom of hoe is voor ons niet relevant. Ik hoop dat je door bepaalde keuzes te maken, je weer lekkerder in je vel gaat zitten en je weer die vrolijke Aranka bent!

 • Reply
  Desirée
  23 maart 2016 at 09:20

  Wat goed dat je inziet dat er dingen moeten veranderen. Je kan het lieverd, uiteindelijk komt het wel weer goed! <3

 • Reply
  Dionne
  23 maart 2016 at 09:22

  Sterkte! Het is belangrijk om ook aan jezelf te denken!

 • Reply
  Beautyjuf
  23 maart 2016 at 09:24

  Lieverd, wat ontzettend knap dat je de rem erop zet bij jezelf. Als ik het zo lees, is dat een moeilijke beslissing geweest. Wees daarin dan ook trots op jezelf! Ik begrijp dat je het voor jezelf als falen ziet, maar dat is het niet. Je durft immers hardop uit te spreken dat het momenteel niet goed met je gaat. Daar is veel moed voor nodig. Ik wens je veel sterkte!

 • Reply
  priscilla
  23 maart 2016 at 09:34

  Ik vind het oprecht al heel knap van je dat je tot het besef bent gekomen dat het zo niet verder kan en je dus een stapje terug moet doen! Hoe moeilijk sommige beslissingen ook zijn, ik weet zeker dat het je gaat lukken. Sterkte.

 • Reply
  Stephanie
  23 maart 2016 at 09:42

  Wat een rotsituatie. Hopelijk voel je je snel beter.
  Het mooie weer komt er aan dat zal vast en zeker ook mee gaan helpen. En verder rustig aan doen. 1 artikel is toch meer dan genoeg?? Je moet niets. Voor niemand, als je zelf 1 genoeg vindt of 1 per week is dat toch prima?? Je doet dit omdat je het zelf leuk vind toch? Iedereen vindt het prima hoe je het doet.
  Enneh die functie als teamleider naast je neerleggen is natuurlijk niet leuk, maar hee ik zou het niet eens kunnen teamleider zijn. Ik vind het al heel knap dat je dat bent op jouw leeftijd. Je moet doen waar je je goed bij voelt. Je hebt directeurs en schoonmakers, het is de kunst om te doen wat je leuk vindt en waar je je goed bij voelt.
  Dit gevoel komt vast snel weer terug.
  Sterkte!!!

 • Reply
  jeapiebel
  23 maart 2016 at 09:44

  Het is ook moeilijk om een keus te maken. Maar kies voor jezelf. Als je nu een stap terug doet, kan je ook straks alles oppakken zoals hoe het was. Als je beter, sterker bent. Fijn dat je hier kunt delen. Hopelijk gaat het steeds beter met je!

 • Reply
  Kimberly
  23 maart 2016 at 10:12

  Veel sterkte meis!! Ik hoop dat je je snel weer wat beter in je vel voelt zitten.

 • Reply
  Saskia
  23 maart 2016 at 10:20

  Lieve Aranka

  Wat naar dat je je zo voelt op dit moment maar ik denk dat je goede stappen aan het zetten bent. Vaak moet je jezelf echt goed tegen komen om je grenzen te leren kennen. Neem de tijd om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Ik blijf je toch wel volgen ook al duurt het een tijdje voor je weer wat post, dus maak je daar niet druk om. Ik denk dat al jouw volgers er zo over denken. Ik heb zelf ook in zo’n periode gezeten en ben er sterker uitgekomen. Het gevoel wat je nu hebt, gaat over! Veel sterkte en denk inderdaad maar even goed aan jezelf.

  Liefs saskia

 • Reply
  Aileen
  23 maart 2016 at 10:23

  Hé wat rot! En best herkenbaar. Ik heb ook heel lang niet naar mezelf en mijn lichaam geluisterd en dat is achteraf echt niet een slimme zet geweest. Ik hoop dat je je snel weer iets beter gaat voelen! En qua artikelen en werken, probeer zoveel te doen als goed voelt. Ik merk zelf dat ik de ene week erg veel zin heb om te schrijven en de week erop eigenlijk helemaal niet. Dan snap ik dat je blog bij jou meer echt werk is, maar ik denk dat wij het allemaal niet zo erg vinden wanneer je alleen schrijft als het goed voelt. Ook al is dat dan misschien maar één stukje per week. Als je je maar beter gaat voelen!
  Goed op jezelf passen de aankomende tijd, en veel sterkte! Liefs ♡

 • Reply
  Helen
  23 maart 2016 at 10:33

  Wat naar om te lezen lieve Aranka <3
  Het proces wat je nu doormaakt is zwaar klote maar de lessen die je leert, daar zul je je hele leven profijt van hebben. Naar jezelf (leren) luisteren is ontzettend waardevol.
  Maar aan dat alles heb je nu natuurlijk helemaal niets, ik hoop dat jouw zonnetje snel weer zal gaan schijnen!

 • Reply
  Nicole
  23 maart 2016 at 10:39

  Sterkte Aranka! Neem zeker de tijd voor jezelf.

 • Reply
  Aarti
  23 maart 2016 at 10:41

  Heel veel sterkte ermee. Je moet jezelf de tijd ervoor geven. En luisteren naar je lichaam ik ken het dat je het gevoel gaat negeren. Vele knuffels en denk altijd eerst aan jezelf en uit eindelijk komt alles wel goed. Liefs Aarti x

 • Reply
  Anneke
  23 maart 2016 at 11:22

  Dapper dat je dit durft te delen,ik wens je sterkte en wijsheid,neem je rust!?

 • Reply
  Patricia
  23 maart 2016 at 11:26

  Heel herkenbaar helaas. Het enige wat ik kan zeggen is dat je goed je rust moet pakken voordat je straks echt een burnout krijgt. Luister goed naar je lichaam, probeer te genieten van de mooie dingen en zeg ook eens ‘nee’ tegen dingen. Je hoeft je tegenover je lezers sowieso niet te verantwoorden, want zelfs al schrijf je minder, of zelf even geen artikelen, wij gaan nergens heen, want daar ben je te leuk voor en schrijf je te goed voor :) Succes de komende tijd xxx

 • Reply
  roxanne
  23 maart 2016 at 11:34

  Alweer niet lekker in je vel? of nog steeds niet?
  Misschien een idee om erover te praten met een psychiater. misschien helpt dat wel om weer alles op een rijtje te krijgen en weer beter in je vel te zitten.

  • Reply
   Aranka
   23 maart 2016 at 11:40

   Nog steeds niet en ik ben serieus met het probleem bezig, maar wil niet alles kwijt op het openbare web :).

   • Reply
    roxanne
    23 maart 2016 at 20:38

    Nee dat begrijp ik :)

 • Reply
  Wies
  23 maart 2016 at 11:54

  Veel sterkte Aranka, goed dat je voor jezelf kiest!

 • Reply
  Joséphine
  23 maart 2016 at 12:39

  Sterkte meid. Goed dat je nu voor jezelf kiest, ook al voelt dat nog niet zo voor je op dit moment. Dat gaat nog wel komen, gun jezelf de tijd en wees lief voor jezelf. Ook al heb je het gevoel dat je nu aan het falen bent, eigenlijk maak je nu een sterke en dappere beslissing.

 • Reply
  Manon
  23 maart 2016 at 13:23

  Wat vervelend voor je zeg. Ik vind het knap dat je het dit ons zo deelt en wat er daadwerkelijk aan de hand is gaat de hele wereld ook niet aan ! ik hoop dat je jezelf weer word en je weer door het dagelijks leven kan hoe je altijd deed.

 • Reply
  Kaylani
  23 maart 2016 at 14:18

  Wat dapper dat je dit toch deelt met de buitenwereld. Sterkte en neem zo veel tijd als dat je nodig hebt <3

 • Reply
  Marlin
  23 maart 2016 at 14:23

  Sterkte!
  Ik heb zelf ook zo’n periode gehad
  Ook al lijkt het soms misschien niet zo, het komt weer goed!
  Dikke knuffel

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  23 maart 2016 at 14:41

  Vreselijk om je zo te voelen he! knap dat je dit zo deelt.. ik zit ook totaal nog niet lekker in mijn vel, dat komt al nadat ik ben gestopt met roken (2 jaar geleden). Sindsdien sta ik in de sportschool, plaats 2 video’s per week op mijn youtube kanaal, werk 40 uur en schrijf dagelijks artikelen, wat doen we ons zelf soms aan he? wij willen maar dingen doen en bereiken maar komen soms in tijdnood waardoor we even flink in de war zijn..

  Zorg eerst maar dat je 1 artikel per dag plaatst, dat is ook veel logischer dan 2 moet ik eerlijk zeggen.

 • Reply
  Bea
  23 maart 2016 at 16:27

  Lieve Aranka, heel veel sterkte.
  Liefs, Bea

 • Reply
  sabrina
  23 maart 2016 at 16:40

  He wat ontzettend vervelend voor je! Ik leef met je mee. Veel sterkte en denk goed aan jezelf nu.
  Liefs

 • Reply
  Jacolien
  23 maart 2016 at 16:40

  Take your time girl! Het komt weer goed hoor!

 • Reply
  Jolanda
  23 maart 2016 at 16:58

  Hey, meis

  Hoe leuk iets ook is, als het als moeten voelt dan wordt het vanzelf niet leuk! Beter nu een stap op de plaats qua werk en blog. En pin je ook niet vast op eens per dag. Minder frequent of er even helemaal uit, mag ook. Het is jouw leven en dat jij je goed voelt, is belangrijker als de review van een lipstick. Sterkte!

 • Reply
  Edith Sofia
  23 maart 2016 at 17:03

  Ah wat vervelend zeg, maar heel goed dat je nu voor jezelf kiest! Heel veel sterkte met alles <3

 • Reply
  Suzan
  23 maart 2016 at 17:53

  Wat naar om te horen, heel veel sterkte aranka!! Goede keuze lijkt me en neem de tijd!!!
  Liefs

 • Reply
  femketje
  23 maart 2016 at 18:38

  het is niet erg om af en toe een stap terug te doen, denk aan jezelf!

 • Reply
  Maaike
  23 maart 2016 at 19:19

  Ik vroeg me al af hoe je het deed; zoveel werken en dan ook nog je blog ernaast. In ieder geval: goed dat je nu beslissingen hebt gemaakt! Misschien voelt het nu nog niet goed, maar na een tijdje zul je zien dat je de juiste beslissingen hebt gemaakt

 • Reply
  Jessica
  23 maart 2016 at 19:48

  Heavy, knap en heel veel bewondering hiervoor!
  Al zou je zelfs alleen ma t/m vrij bloggen en het weekend vrij om echt je rust te pakken. Trouwe volgers zullen toch blijven, daar hoef je niet bang voor te zijn. :)
  Je komt er wel! Echt waar!! En dit is het begin :)

 • Reply
  Joyce
  23 maart 2016 at 20:38

  Vind je echt een stoere chick Aranka! Hoe nuchter je altijd bent, kan ik echt waarderen. Zet jezelf nu even op 1, de rest is veel minder belangrijk! xx

 • Reply
  Pauline
  23 maart 2016 at 21:04

  Lieve Aranka,

  Doe het rustig aan en doe het in jouw tempo. Niemand die jou kan aankijken op de keuzes die jij voor jouzelf maakt.
  En vergeet niet; jij bent degene die de rest van jouw leven met jou zal moeten leven. Eenieder die zich niet aan jou wil aanpassen of geen rekening met jou wenst te houden is het jou niet waard!!

  Heel veel liefs!

 • Reply
  Sara
  23 maart 2016 at 21:36

  He, wat naar dat je momenteel niet zo lekker in je vel zit. Je bent ons (je lezeressen) ook absoluut geen verantwoording schuldig, heel goed dat je het lekker voor jezelf houdt als het niet goed voelt om dit te delen. Ook ontzettend knap dat je nu bezig bent met het maken van dit soort lastige beslissingen. Dat is, ook al voelt het misschien momenteel helemaal niet zo, echt al één stap in de goede richting. Het is zo ontzettend belangrijk om goed naar jezelf, je lichaam en geest te luisteren. Op die manier kom je weer dichter bij jezelf: bij die vrolijke en positieve meid. Ik wens je heel veel succes met het maken van de lastige keuzes. Dikke knuffel!

 • Reply
  Danielle
  23 maart 2016 at 21:48

  Goed dat je jezelf nu even op de eerste plaats zet: je doet gewoon heel erg veel en dan moet je wel alles leuk vinden en erachter staan wat je doet. Is dat niet meer zo, dan houd je het niet vol. Gun jezelf een time out en kijk wat je anders wil, wat anders kan en waar je plezier in hebt en waarin niet meer. Dat is heel confronterend: ik ken het. Ik zat in dezelfde situatie afgelopen maanden en zat tegen een burn out aan: ik heb me ziek gemeld en heb 2 weken helemaal niets gedaan, behalve veel nadenken en aantal belangrijke beslissingen genomen, waarvan er een paar erg lastig waren. Ik ben een pleaser en ik vind het moeilijk om nee te zeggen tegen mensen die ik graag mag en wil hen niet teleurstellen. Ik ben nu heel erg opgelucht en weer bijna de oude. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 • Reply
  Wendy (B)
  24 maart 2016 at 16:31

  Knuffel!
  Ik begrijp je volkomen.
  Bijna een jaar geleden heb ik mijn koppigheid (ik wou er niet aan toegeven wat echt niet gemakkelijk was hoor) naast me gelegd en stappen ondernomen.
  Het gaat al beter maar nog niet 100%.
  Mijn steun heb je…

 • Reply
  Celine
  24 maart 2016 at 19:30

  Heel veel sterkte Aranka! Heel belangrijk om naar je lijf te luisteren en tijd voor jezelf te pakken!

 • Reply
  Roxanne
  25 maart 2016 at 20:15

  Take care! Ik heb zelf (ook?) een jaar met een burnout geworsteld. En moest in het begin steeds stapjes terug doen, want ook ik dacht dat ik me aan stelde en dat ik best nog wel wat kon doen. Ik voelde me alsof ik faalde, en dat maakte het allemaal nog erger. Maar toen ik eenmaal besefte dat ik me niet aan stelde, en dat ik zo diep zat, toen ging het stukje voor stukje steeds beter. Babysteps! Schaam je niet, en denk ook niet, ‘ik ben hier te jong voor’. Heel veel jongeren van onze leeftijd raken in deze positie helaas

 • Reply
  Ipek
  26 maart 2016 at 21:07

  Hi Aranka, eerst jezelf opladen om dan weer stappen vooruit te kunnen zetten is soms hard nodig. Voel je er niet schuldig over. Je hebt hard je best gedaan en zelfs door over te gaan op één artikel doe je nog steeds hard je best. Ik lees vaak je artikelen, maar laat bijna nooit een reactie achter, maar nu moest ik wel even reageren. Ik kom nog steeds kijken naar je blog, ook al schrijf je dagenlang niks. het is okey :) Neem je tijd. take care, fijne Pasen :) Groetjes, Ipek.

 • Reply
  Linda
  27 maart 2016 at 16:29

  Ben trots op je!

 • Reply
  Mariska
  28 maart 2016 at 18:09

  Goed dat je voor jezelf kiest, dat is zo enorm belangrijk! Niemand kan bij jou naar binnen kijken, in je hoofd kijken en bedenken wat er in jou omgaat. Heel veel sterkte ermee, je komt er wel! ♥

 • Laat een reactie achter