Herbal Essences Droogshampoo

 photo HerbalEssenceDroogshampoo_zps97b5b4ce.png

Wie de uitvinder is van droogshampoo verdient van mij wel een nobel prijs, wat is droogshampoo een holy grail van mij geworden zeg. In Nederland komen steeds meer merken met droogshampoo’s op de proppen en daar ben ik echt heel erg blij mee. Want ik kan niet meer zonder, zeker omdat mijn haar altijd veel snel vet is. ’s Avonds even snel mijn haar opfrissen is zo gebeurt en ik hoef het niet speciaal eerst helemaal te gaan wassen.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo1_zpsc473f1ed.png

Na Batiste, Andrélon en Aussie komt nu Herbal Essences ook met een drietal droogshampoo’s die een hele vrolijke verpakking hebben. Herbal Essences gebruikte ik vroeger altijd vanwege de heerlijke geuren en stiekem hoop ik dat deze droogshampoo’s net zo lekker zoet en fruitig ruiken als hun producten die we vast allemaal wel kennen. Maar volgens mij als ik de fleurige verpakkingen zo zie komt dat helemaal goed!

 photo HerbalEssenceDroogshampoo2_zps3353da16.png

Er zijn drie verschillende soorten droogshampoo die allemaal een iets andere werking hebben. De roze en de oranje fles zijn twee droogshampoo’s die op zichzelf staan en de witte Clearly Naked variant is een droogshampoo die bij een nieuwe haarlijn hoort waar ik jullie binnenkort ook meer over ga verstellen. De roze fles heeft een party re-fresh aan en de oranje variant zorgt naast fris uitziende lokken ook nog eens volume. De Clearly Naked heeft ook een volume werking maar dan zonder siliconen en parabenen, vandaar de naam naked natuurlijk. Voor parabenen en siliconen hoef je trouwens niet bang te zijn in de andere droogshampoo’s, want daar zitten ze ook niet in.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo3_zps9e1ef60e.png

Hoe werken deze droogshampoo’s nou? Goede vraag! De droogshampoo’s bevatten een natuurlijke tapioca-formule veranderd futloos en vettig haar in prachtige frisse lokken. Dit komt omdat de tapioca-formule het vet absorbeert en het haar weer soepel laar vallen zonder aan elkaar te plakken. De geuren van de shampoo zijn allemaal heel fris en lekker. De Naked variant is echt natuurlijk fris en de twee andere ruiken – hoe kan het ook anders – licht zoet naar sinaasappel en lelie.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo7_zpse3f9132b.png

Droogshampoo is bedoeld om vettig haar – dus niet super vet haar – er weer wat frisser uit te laten staan. Ik vind het echt een geweldig product, omdat mijn haar altijd heel erg snel vet wordt spray ik het ’s avonds vaak op mijn haar als ik nog weg ga. Of ik gebruik het als ik de avond voor de volgende dag mijn haar heb gewassen om het even op te frissen, ideaal. Je schudt eerst goed de droogshampoo en daarna spray je het lichtjes op een geruime afstand op het haar. Masseer het daarna goed in met je handen of borstel het zelfs uit. Wat je daarna overhoudt zijn heerlijk frisse lokken!

De ingrediënten zijn allemaal vrijwel gelijk aan elkaar, deze bevat nog wel extra Mentha Arvensis Leaf Oil, dat hebben de andere twee varianten niet.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo5_zps5ea8a439.png

Herbal Essences Extra Volume Droogshampoo – € 2,99

Een heerlijke zoete en toch ook frisse citrusgeur heeft deze droogshampoo. Hij belooft je haar naast het weer fris te maken ook volume en body te geven. Ik vind hem zelf heerlijk ruiken en makkelijk in gebruik!

 photo HerbalEssenceDroogshampoo4_zpsc3ecb034.png

Herbal Essences Party Re-Fresh Droogshampoo – € 2,99

Deze zomerse bloemengeur variant met lelie is alleen bij de Kruidvat te koop. Het is ook een limited edition, maar ik heb geen idee tot wanneer hij te koop is. Aangezien het een zomerse geur variant is zal hij wel niet al te lang in de schappen blijven liggen. Ik vind de geur echt heerlijk en maakt mijn haar weer fris zonder stroef of plakkerig aan te voelen.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo6_zps01d321f2.png

Herbal Essences Clearly Naked Droogshampoo – € 2,99

Ik vertelde het jullie net al dat de Cleary Naked een nieuwe lijn van Herbal Essences is dat geen parabenen, siliconen en kleurstoffen heeft. Zo ook deze droogshampoo niet. Maar gelukkig nieuws, dat hebben de twee andere varianten ook niet.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo9_zpsb5ddcdcb.png

Alle verpakkingen hebben een inhoud van 180 ml wat een normale inhoud is waar je zeker een tijdje mee doet. Ze hebben allemaal een handige verstuiver waarmee je makkelijk de droogshampoo kan aanbrengen op het haar. Houd de spray niet te dicht bij het haar want zo krijg je sneller een witte waas of juist erger.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo10_zpsea61fff8.png

Maar haar voor het gebruik van de droogshampoo. Achter mijn oren krijg ik altijd heel snel vettige stukken haar. Tijd voor een opfrisser!

 photo HerbalEssenceDroogshampoo11_zps5d241e1b.png

Hier heb ik de droogshampoo net aangebracht en nog niet uitgewerkt. Het is een vloeibare substantie met witte deeltjes er in, dat kan je goed op de foto zien. Het is dus niet zo een droogshampoo als Batiste en Andrélon waarbij het echt poeder is. Maar deze structuur is bijna hetzelfde als die van Aussie.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo12_zpsfedfca6d.png

Uitgewerkt in mijn haar, het ziet er weer heel mooi schoon en fris uit. Maar overal blijven wel kleine witte stukjes achter, dat ziet er niet echt fris uit. Alsof ik door een stofwolk heb gelopen. Ook in mijn lok zit nog een grote witte streep. Een witte waas krijg je niet van deze droogshampoo maar overal kleine witte stukjes wel. Op een afstandje zie je er niets van, maar van dichtbij wel.

 photo HerbalEssenceDroogshampoo8_zpscc9a1e24.png

Ik vind die witte stukjes in mijn haar heel jammer. Hierdoor ziet het er niet echt frisser uit en lijkt het wel alsof ik door de stof heb liggen rollen. Voor de rest werken deze droogshampoo’s prima en ruiken ze vooral ook nog eens heel erg lekker! Heb je een stuk lichter haar dan mij dan weet ik zeker dat dit een hele fijne droogshampoo voor je kan zijn en ze zijn niet eens zo gek duur! De Herbal Essences droogshampoo’s zijn te koop bij de drogisterijen behalve de roze variant, die is alleen bij de Kruidvat te koop.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Lieke
  8 september 2014 at 15:13

  In plaat van alleen met de borstel erdoor gebruik ik altijd een handdoek en doe ik net als of ik mijn haar afdroog, ik heb dan nooit meer last van een witte waas en de eroogshampoo werk dan bij mij een veel beter!

  • Reply
   Aranka
   8 september 2014 at 15:22

   Goede tip! Dat ga ik de volgende keer proberen :)

 • Reply
  Myrna
  8 september 2014 at 15:20

  Jammer zeg van die witte stukjes in je haar, want deze droogshampoo’s lijken mij echt heerlijk. Vind de geuren van Herbal Essences altijd zo heerlijk dus fijn als er ook droogshampoo’s zijn die zo ruiken.

 • Reply
  inspiredbylifee
  8 september 2014 at 15:36

  Jammer dat er witte stukjes in je haar blijft zitten!

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  8 september 2014 at 15:42

  Jammer van die stukjes, toch ben ik erg benieuwd!

 • Reply
  Ilovegirlsnews
  8 september 2014 at 15:46

  die ga ik halen!

 • Reply
  Denise
  8 september 2014 at 15:53

  Wat jammer van de witte stukjes, deze sla ik over!

 • Reply
  Dianne Overbeeke
  8 september 2014 at 16:04

  Wat jammer van die stukjes! Ik heb donkerblond haar en misschien valt het daar iets minder op. Dat laatste hoop ik, want voor 2,99 zou ik hem zeker kopen!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  8 september 2014 at 16:48

  Hmm ik ben niet helemaal overtuigd! Ik gebruik altijd Batiste XL volume, dat is mijn favoriet!

 • Reply
  MySimplySpecial
  8 september 2014 at 17:05

  De prijs is super, maar die witte stukjes zijn toch minder fijn.

 • Reply
  Pamela Janssens
  8 september 2014 at 17:10

  ik zou deze best wel eens willen proberen! ik heb best licht blond haar en voor de prijs hoef ik het niet te laten.

 • Reply
  artisticstateofmind
  8 september 2014 at 17:14

  Jammer van die witte stukjes!

 • Reply
  Tessa
  8 september 2014 at 17:18

  Ik vind het heel fijn dat ze lekker ruiken, jammer van de witte stukjes..
  Liefs, Tessa

 • Reply
  Yvonne
  8 september 2014 at 17:55

  Mijn favoriet blijft die van Batiste, de roze variant.

 • Reply
  femketje
  8 september 2014 at 18:44

  bummers van de witte flakes >.<

 • Reply
  bymarlayne
  8 september 2014 at 19:07

  Jammer van die witte stukjes!

 • Reply
  lucindainwonderland
  8 september 2014 at 20:29

  Nog altijd ben ik geen vrienden met droogshampoo. Voor mij werkt het gewoon niet, als ik mijn haar dan weer style is de vettigheid direct weer terug. En witte stukjes in mijn haar, dat wil ik al helemaal niet. Hopelijk vind ik ooit nog eens mijn heilige graal. xxx Lucinda

 • Reply
  Roos
  8 september 2014 at 20:32

  Het klinkt erg goed, op de witte stukjes na dan. Maar die zullen met mijn haarkleur een stuk minder opvallen. Ik heb nu nog een volle bus van batiste, maar als die op is ga ik zeker eens voor deze kijken!

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  8 september 2014 at 21:24

  Jammer!!! Herbal Essences is normaal wel heel fijn

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  8 september 2014 at 21:58

  Jammer!

 • Reply
  debbieschrijft
  8 september 2014 at 22:11

  Hmm, die wil ik wel eens proberen. Die handdoek truc van Lieke klinkt ook goed. En ligt het aan mij, of is de prijs een stuk lager dan die van andere merken droogshampoos? Ik ga eens kijken of Batiste door Herbal Essence van mijn droogshampootroon wordt gestoten :).

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  8 september 2014 at 23:00

  Wat jammer van die witte stukjes! Het lijken me heerlijke producten!

 • Reply
  Salima
  8 september 2014 at 23:03

  Heey Aranka! Wat jammer van die witte vlekjes :-(. Kleine tip, let wat meer op de spelfouten die je maakt. Onder de eerste foto van jouw haar staat er ipv. Mijn haar, Maar haar. Verder wil ik je bedanken voor de review! xx

 • Reply
  beautyforgirls
  9 september 2014 at 11:31

  Jammer van dit witte stukje. Toch wil ik ze proberen.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Ilja W
  9 september 2014 at 13:02

  Ik ben wel erg benieuwd! Ik gebruik ook de gewone shampoo en conditioner van Herbal Essences en vind het que prijs een stuk beter dan bijv. Batiste…

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  11 september 2014 at 15:36

  Jammer van die witte stukjes, maar verder klinkt ie wel goed!

 • Reply
  Lien
  3 oktober 2014 at 13:40

  Ik spray het in mn haar en dan even snel de fohn laten blazen. Tadaa volume!! Ik vind de roze erg lekker maar na twee keer gebruiken is de spray verstopt :( verder geen witte waas niks.

 • Laat een reactie achter