Search
Close this search box.

HEMA Natural Skin Foundation

HEMA Natural Skin Foundation

Zoals ik al eerder vertelde heeft HEMA het hele foundation assortiment op de schop gegooid en ik liet jullie al twee nieuwe foundations zien, de Matt Skin Foundation en de Skin Protecting Illuminating Foundation. Nou zijn er nog twee nieuwe (of inmiddels al niet meer zo nieuw meer) foundations. Eentje daarvan is de Natural Skin Foundation. De naam zegt het al wel een beetje dit is een foundation die voor een hele natuurlijk look zorgt met een lichte dekking.

HEMA Natural Skin Foundation

De foundation heeft een verpakking die behoorlijk op de foundation lijkt met de matterende werking. Alleen hier is het transparante gedeelte wat groter, maar je moet wel even goed op de naam letten want je vergist je zo. De verpakking is gemaakt van plastic en is gewoon een hele simpele tube die zijn werk doet. De foundation heeft een inhoud van 30 ml en is verkrijgbaar in vier verschillende tinten waarvan dit de lichtste is.

HEMA Natural Skin Foundation

Op de achterkant vind je wat meer informatie over de foundation. Zo staat er dat het een lichtgewicht foundation is met een lichte tot gemiddelde dekking die perfect met de huid mengt. Ook wel fijn om te weten is dat de foundation geen parfum bevat. Op de site vind je trouwens ook alle ingrediënten die niet op de verpakking staan.

HEMA Natural Skin Foundation

De foundation komt heel gemakkelijk en gedoseerd uit de verpakking en ik merk meteen dat het echt een lichte kleur is, dat is fijn! Ik merk ook dat de textuur wat vettig en dik is. Ook zie je aan het einde al dat het niet een foundation is waar je een hele goede dekking van moet verwachten.

HEMA Natural Skin Foundation

Tijdens het uitsmeren merk ik dat de foundation helemaal niet zo goed met de huid mengt maar er echt op blijft liggen waardoor je strepen en vlekken ziet, niet echt mooi. Ook omdat hij wat vettig is trekt hij in de plooitjes van mijn huid. Deze indruk is niet heel erg positief wat mij betreft. Maar misschien is het op het gezicht heel anders.

HEMA Natural Skin Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

HEMA Natural Skin Foundation

Mijn gezicht met alleen de HEMA Natural Skin Foundation. Zoals je ziet heeft de foundation echt een hele lichte dekking, Mijn roodheid is wel verdwenen maar de plekjes en vlekjes zie je nog wel terug. Persoonlijk vind ik dat niet zo een probleem maar kan me voorstellen dat sommige mensen meer dekking zoeken.

Het aanbrengen gaat wel wat moeizamer omdat de foundation ook met een kwast niet echt mooi met de huid mengt. Ik ziet overal nog wel strepen en mijn huid voelt wel wat plakkerig aan.

HEMA Natural Skin Foundation

Na het aanbrengen van al mijn make-up merk ik dat de foundation in de lijntjes van mijn ogen en mondhoeken is gaan zitten, niet echt heel erg mooi. Maar voor de rest ziet de foundation er hier wel erg mooi uit! De houdbaarheid van de foundation is bij mij slecht, de foundation is al wat vetter en ik heb een vette huid, hij is bij mij dus zo van mijn gezicht af gesmolten.

HEMA Natural Skin Foundation

De HEMA Natural Skin Foundation heeft mij persoonlijk niet weten te raken, maar ik denk dat deze foundation meer geschikt is voor de mensen met een normale tot droge huid, iets wat ik absoluut niet heb. Voor mensen die net zoals mij ook een vette huid hebben zou ik hem skippen. Of als je op zoek bent naar een dekkende foundation zou ik hem ook aan mij voorbij laten gaan. Maar mocht je dus een droge huid hebben en amper dekking zoeken, dan zou ik de foundation zeker eens proberen voor die € 3,50. De HEMA Natural Skin Foundation is te koop bij de HEMA en online in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Zelf heb ik een droge huid, dus misschien zou hij mij qua werking wel goed bevallen. Toch merk ik dat ik wel op zoek ben naar wat meer dekking, in dat geval zou het dan nog niet echt iets voor mij zijn.

  2. Ik heb een gemengde huid, dus zal deze voor mij denk ik ook niet zo fijn zijn.
    Hiervoor al eens een foundation van de hem gehad en die vond ik ook al niks. Jamme dat ze zich nog niet echt verbeteren daarin

  3. Ik heb net als Rachel inderdaad ook wel eens foundation van de Hema gehad en vond dat ook niks. De review van dit product beschrijft exact wat ik destijds met het product had. Ik zou hem inderdaad ook niet aanschaffen. Nu heb ik zelf wel een redelijk snel vette huid dus dan is het wellicht ook gewoon niet het goede product voor mij.

  4. Ik droeg een aantal jaar terug nog die ouderwetse foundation in een tube met draaidopje. Die matchte en blendde juist heel mooi met mijn huid. En inderdaad toen ook een lichte dekking, maar elke keer wanneer ik ‘m droeg kreeg ik te horen dat ik zo’n mooie huid had. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *