Tip: Goedkope menstruatiecups bij de HEMA

Tip: Goedkope menstruatiecups bij de HEMA

Ik had net nooit gedacht, maar ik ben zeker fan van de menstruatiecup. Voorheen gebruikte ik altijd tampons en maandverband, maar sinds twee jaar gebruik ik een menstruatiecup en ben daar heel erg tevreden over. De menstruatiecup is in korte tijd ontzettend populair geworden waardoor nu ook goedkopere varianten te koop zijn bij de gewone winkels, zoals vanaf nu bij de HEMA.

Tip: Goedkope menstruatiecups bij de HEMA

De zachte, herbruikbare menstruatiecup van HEMA is vanaf nu verkrijgbaar en gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit en is zeer comfortabel en zonder kleurstoffen. Ze hebben hem in twee varianten, maat S is voor vrouwen met een lichte menstruatie, maat M is voor vrouwen met een middelmatige menstruatie (ook wordt vaak een M aangeraden voor vrouwen die al bevallen zijn).

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Het voordeel aan een menstruatiecup is dat je slaapt, zwemt en leeft tot 12 uur lang, zonder zorgen (of doorlekken). De cup gaat zo’n 5 tot 10 jaar mee. Tel maar eens uit wat je hierdoor bespaart aan tampons en maandverband. Naast dat de cup heel prettig werkt is het namelijk ook nog eens heel duurzaam en makkelijker. Je hoeft je nog maar één per dag te verschonen.

Tip: Goedkope menstruatiecups bij de HEMA

De menstruatiecup is vanaf nu te koop voor € 19,- in de HEMA winkels en op hema.nl. Zelf ben ik wel benieuwd naar deze. Zou hij goed flexibel zijn? Ook vraag ik me af of het steeltje wel lang genoeg is. Ik heb nu een OrganiCup met een langer steeltje en die vind ik soms al kort. Gebruiken jullie een mentruatiecup of hou je het bij tampons en maandverband?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Matanja
  9 juni 2020 at 10:02

  Ik heb wel eens nagedacht om een menstruatiecup te proberen maar ik vind het een beetje eng en heb af en toe heftig bloedverlies dus ik hou het liever bij maandverband…….

  • Reply
   Aranka
   9 juni 2020 at 11:05

   Dat snap ik wel, door zo een cup te gebruiken heb je natuurlijk geen zicht op hoeveel bloed je verliest (en je voelt het ook niet ‘stromen’). Zelf heb ik voor de zekerheid op de heftige dagen er nog een maandverbandje of inlegkruisje onder. Mocht ik dan toch doorlekken dan zie ik dat en komt het daarop terecht.

 • Reply
  Hanneke
  19 juni 2020 at 00:28

  Uhm…Dat steeltje is niet bedoeld om te verwijderen! Je moet daar niet aan trekken, kans op afscheuren. Staat ook in de gebruiksaanwijzing als het goed is… dus pas op, je dient de cup er iets verder op uit te pakken, voorzichtig uiteraard…
  Ik was ook erg sceptisch en zag het niet zitten maar heb me laten overtuigen door een vriendin… het is echt fijn. Je voelt niks zitten. Het enige is, even gedoe met eruit halen. (Vind ik dan) je merkt amper dat je ongesteld bent. Ik ben echt om!

 • Laat een reactie achter