HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Beauty producten uit Azië blijven populair. Zo begon het jaren geleden met de BB-Cream, hebben we al heel wat sheet maskers voorbij zien komen en nu hebben we K-Beauty of beter gezegd, beauty producten uit Korea. HEMA heeft een collectie met Korean Beauty producten met onder andere deze foundation.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Op het eerste gezicht ziet het product er heel erg leuk uit. Het zit in een doosje met een vrolijk printje van een hartje er op. Op het internet kan ik niet echt heel veel informatie over deze producten of de lijn vinden maar volgens de verpakking is het een foundation met een kussentje, ook wel de cushion foundation genoemd die een aantal jaar geleden ontzettend populair was.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Qua beloftes moet het een foundation zijn die een goede dekking heeft en water en zweet proof is. Ideaal voor de zomer dus als je het mij vraagt. Ook heeft het een lichtgewicht formule en belooft het lang te blijven zitten. Ik ben best onder de indruk van de beloftes, want dit is wat ik wil.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

De foundation is er in vier verschillende tinten en ik heb de kleur 23 Rose Beige wat de tweede kleur is, er is dus nog een lichtere. Maar ik moet wel zeggen dat de kleuren allemaal vrij licht waren.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Op de verpakking aan de achterkant vinden we de informatie dat de lichtgewicht foundation perfect dekt en blijft lang zitten. Het is water- en zweetbestendig en talgabsorberend en zorgt voor een matte finish. Verkrijgbaar in 4 kleuren. Cushion foundation is een innovatie uit Korea. Het is een handige compacte manier om liquid foundation te gebruiken.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van de verpakking zelf moet vinden. Het is een simpel zwart doosje gemaakt van plastic met een opdruk. Ik vind het er nogal goedkoop en kinderachtig uitzien, iets wat ik niet verwacht voor € 12,50 (wat ik vrij aan de prijs vind voor HEMA begrippen).

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

In het doosje vind je een spiegeltje en een sponsje om de foundation mee aan te brengen. Open je het klepje dan kom je bij de foundation zelf. De spons van de foundation is vrij hard en ben dan ook benieuwd of je er uiteindelijk alles wel uit krijgt.

De foundation breng ik gewoon aan met mijn eigen kwast. Dit doe ik door de kwast voorzichtig in de spons te drukken, wat prima werkt.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

De foundation lijkt heel licht omdat mijn handen behoorlijk bruin zijn, maar hij heeft de juiste kleur voor mijn gezicht. Je kan hier al zien dat de structuur vrij licht is maar wel een goede dekking geeft. Ook vind ik de foundation lekker fris ruiken.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Mijn gezicht met de HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation.

Als ik eerlijk moet zijn zie ik eigenlijk niet heel erg veel verschil en vind de dekking vrij matig. Zelf vind ik dat niet erg, integendeel zelfs, maar het is niet de goede dekking dat het belooft.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Voor de rest brengt de foundation erg fijn aan en verdeelt zich natuurlijk over het gezicht. De finish is mooi matte en het blijft inderdaad een stuk langer zitten dan een gemiddelde foundation als je het mij vraagt. Ik ben best enthousiast over deze foundation!

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Ik vind de HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation fijn, maar het gebruikersgemak vind ik niet je van het. Ook zijn dit soort foundations snel op en ik vind hem best prijzig voor HEMA begrippen. Dit alles maakt mij niet laaiend enthousiast, maar het is ook zeker geen slechte foundation. Ik had hem alleen liever in een flesje gezien.

De HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation is te koop voor € 12,50 bij de HEMA en online in hun webshop.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Kelly
  23 mei 2019 at 10:18

  Hmm, ik zie inderdaad niet echt een groot verschil. Vind hem voor wat je krijgt aardig prijzig!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  23 mei 2019 at 10:34

  Toch vind ik dat hij je een natuurlijke en rustig uitziende huid geeft! Maar ik snap dat dit soort foundations nu eenmaal snel opgaan. Mijn voorkeur gaat ook uit naar een flacon.

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  23 mei 2019 at 21:04

  Qua praktisch gebruik zou ik een tube of flesje inderdaad fijner vinden! het uiteindelijke resultaat had voor mij ook wat meer dekking mogen hebben

 • Reply
  rachel
  24 mei 2019 at 10:12

  ik vind deze dekking juist mooi!! niet to much zeg maar. hoe het verpakt is lijkt mij ook niet prettig dan liever een tube of flacon

 • Reply
  Roos
  27 mei 2019 at 13:26

  Mooi!

 • Reply
  hannah
  2 december 2019 at 03:55

  ben heel tevreden over dit produkt ………. helaas bij Hema WC Woensel is het al weer uit de roulatie ……..

 • Laat een reactie achter