Zoek
Sluit dit zoekvak.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Beauty producten uit Azië blijven populair. Zo begon het jaren geleden met de BB-Cream, hebben we al heel wat sheet maskers voorbij zien komen en nu hebben we K-Beauty of beter gezegd, beauty producten uit Korea. HEMA heeft een collectie met Korean Beauty producten met onder andere deze foundation.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Op het eerste gezicht ziet het product er heel erg leuk uit. Het zit in een doosje met een vrolijk printje van een hartje er op. Op het internet kan ik niet echt heel veel informatie over deze producten of de lijn vinden maar volgens de verpakking is het een foundation met een kussentje, ook wel de cushion foundation genoemd die een aantal jaar geleden ontzettend populair was.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Qua beloftes moet het een foundation zijn die een goede dekking heeft en water en zweet proof is. Ideaal voor de zomer dus als je het mij vraagt. Ook heeft het een lichtgewicht formule en belooft het lang te blijven zitten. Ik ben best onder de indruk van de beloftes, want dit is wat ik wil.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

De foundation is er in vier verschillende tinten en ik heb de kleur 23 Rose Beige wat de tweede kleur is, er is dus nog een lichtere. Maar ik moet wel zeggen dat de kleuren allemaal vrij licht waren.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Op de verpakking aan de achterkant vinden we de informatie dat de lichtgewicht foundation perfect dekt en blijft lang zitten. Het is water- en zweetbestendig en talgabsorberend en zorgt voor een matte finish. Verkrijgbaar in 4 kleuren. Cushion foundation is een innovatie uit Korea. Het is een handige compacte manier om liquid foundation te gebruiken.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van de verpakking zelf moet vinden. Het is een simpel zwart doosje gemaakt van plastic met een opdruk. Ik vind het er nogal goedkoop en kinderachtig uitzien, iets wat ik niet verwacht voor € 12,50 (wat ik vrij aan de prijs vind voor HEMA begrippen).

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

In het doosje vind je een spiegeltje en een sponsje om de foundation mee aan te brengen. Open je het klepje dan kom je bij de foundation zelf. De spons van de foundation is vrij hard en ben dan ook benieuwd of je er uiteindelijk alles wel uit krijgt.

De foundation breng ik gewoon aan met mijn eigen kwast. Dit doe ik door de kwast voorzichtig in de spons te drukken, wat prima werkt.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

De foundation lijkt heel licht omdat mijn handen behoorlijk bruin zijn, maar hij heeft de juiste kleur voor mijn gezicht. Je kan hier al zien dat de structuur vrij licht is maar wel een goede dekking geeft. Ook vind ik de foundation lekker fris ruiken.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Mijn gezicht met de HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation.

Als ik eerlijk moet zijn zie ik eigenlijk niet heel erg veel verschil en vind de dekking vrij matig. Zelf vind ik dat niet erg, integendeel zelfs, maar het is niet de goede dekking dat het belooft.

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Voor de rest brengt de foundation erg fijn aan en verdeelt zich natuurlijk over het gezicht. De finish is mooi matte en het blijft inderdaad een stuk langer zitten dan een gemiddelde foundation als je het mij vraagt. Ik ben best enthousiast over deze foundation!

HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation

Ik vind de HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation fijn, maar het gebruikersgemak vind ik niet je van het. Ook zijn dit soort foundations snel op en ik vind hem best prijzig voor HEMA begrippen. Dit alles maakt mij niet laaiend enthousiast, maar het is ook zeker geen slechte foundation. Ik had hem alleen liever in een flesje gezien.

De HEMA Korean Beauty Fluffy Matte Cushion Foundation is te koop voor € 12,50 bij de HEMA en online in hun webshop.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Qua praktisch gebruik zou ik een tube of flesje inderdaad fijner vinden! het uiteindelijke resultaat had voor mij ook wat meer dekking mogen hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *