Zoek
Sluit dit zoekvak.

HEMA Full Coverage Foundation

HEMA Full Coverage Foundation

Jullie hebben de laatste tijd heel wat nieuwe HEMA foundations voorbij zien komen en vandaag is het de beurt aan de laatste ‘nieuwe’ foundation van de HEMA. Het is de Full Coverage Foundation die een vaste substantie die meteen voor een goede dekking zou moeten zorgen. Nou heb ik dat niet meteen nodig, maar ik was wel heel benieuwd!

HEMA Full Coverage Foundation

De foundation zit in een simpele verpakking die je misschien meer doet denken aan een poeder doosje dan een foundation. Zoals de verpakking al aangeeft is hij in dekking op te bouwen en moet hij een egale en mooie finish geven! Ik ben benieuwd want mijn ervaring met dit soort foundations is toch wel vaak dat het een pannenkoek effect geeft, maar misschien weet HEMA het anders aan te pakken.

HEMA Full Coverage Foundation

Op de achterkant vind je zoals gewoonlijk wat meer informatie over het product. De foundation heeft een inhoud van 7 gram wat niet heel erg veel is als je het vergelijkt met een vloeibare foundation. Maar het scheelt wel dat je stukken minder van deze foundation nodig hebt. Ik denk dat je er dus net zo lang mee doet.

De foundation is er in drie verschillende tinten: nummer 1, 2 en 3. Ik heb de lichtste kleur gekregen en die is precies goed voor mij, alleen mocht je een hele lichte huid hebben zou je beter voor een andere foundation kunnen gaan.

HEMA Full Coverage Foundation

HEMA Full Coverage Foundation

De foundation wordt geleverd in een handig doosje met een bijbehorend sponsje en een spiegeltje in de deksel. Zo zou je hem eventueel ook gemakkelijk mee kunnen nemen en bijwerken. Zelf vind ik het handig de foundation met de vingers aan te brengen op het gezicht en daarna uit te werken met een kwast. De foundation smelt als boter wanneer het in aanmerking komt met de huid en dat is erg prettig. Om het meteen met het sponsje of kwastje aan te brengen vind ik niet heel erg prettig of makkelijk werken.

HEMA Full Coverage Foundation

De foundation heeft inderdaad een vrij goede dekking en ziet er hier wel wat licht uit, maar dat komt ook omdat mijn huid door de zon wat donkerder is geworden.

HEMA Full Coverage Foundation

Mijn gezicht zonder make-up.

HEMA Full Coverage Foundation

Mijn gezicht één laagje van de HEMA Full Coverage foundation. Zoals je ziet dekt hij best prima maar vind dit nog geen full coverage, dan moeten er echt nog wel wat laagjes bij. Ik vind het effect zo prima maar wil je echt betere dekking moeten er meedere lagen worden aangebracht en ben ik bang dat het er best onnatuurlijk uit gaat zien.

HEMA Full Coverage Foundation

En zo ziet de hele look eruit! Ik ben tevreden over het resultaat en vind het er echt wel heel erg mooi uitzien. Alleen voelt de foundation wel wat plakkerig of vettig aan. En helaas is dat met mijn huid geen goede combinatie… Na een uur liep ik er helaas letterlijk als een glimworm bij en was alle foundation al van mijn gezicht af gesmolten. Nee, dit is geen foundation die ik je kan aanraden als je een vette huid hebt. Maar ook met een droge huid lijkt mij de foundation niet erg mooi zitten.

HEMA Full Coverage Foundation

Heb je een normale huid en ben je opzoek naar een redelijk goedkope foundation die je kan opbouwen in dekking? Dan is deze foundation wellicht iets voor jou. Heb je echt een vettere huid of een hele droge huid kun je deze foundation beter skippen. De HEMA Full Coverage Foundation is te koop voor € 6,50 bij de HEMA.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Jammer dat hij jou niet goed bevalt, want ik hou wel van een beetje dekking. Ik denk ook inderdaad dat deze wat te plakkerig en vet aan gaat voelen en dat terwijl ik best een droge huid heb. Ik wil hem wel eens testen in de winkel, want qua prijs is hij best oke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *