HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil_zpstkz9uaiw.png

Als ik op vakantie ga of een weekendje weg neem ik geen hele stash aan reinigingsproducten mee. Vaak kies ik dan voor reinigingsdoekjes of handige pads. Omdat mijn oogmake-up remover op was en ik dacht dat ik nog wel wat had was dat niet zo. Behalve deze pads van de HEMA met olie. Ik besloot deze dus maar te gaan gebruiken, kon ik meteen testen of deze een aanrader zijn om mee op vakantie te nemen of niet.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil1_zpsc5xnwbab.png

Reinigende pads vind ik altijd heel erg verschillen. De kwaliteit, de werking, de zachtheid van het watje. Geen enkele pad is hetzelfde en het is dus vaak wel even zoeken naar wat fijn is. Zelf ben ik er toch achter gekomen dat de Demak’Up pads toch het aller beste zijn. Maar deze van de HEMA had ik nog niet eerder geprobeerd. De verpakking ziet er simpel maar toch doeltreffend uit. Een plastic doosje met een draaidop met daar in 100 pads doordrenkt met olie. Ideaal dus om je oogmake-up mee te verwijderen.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil2_zpsmxf4tmb8.png

Na ik weet niet hoeveel mislukte foto’s omdat Mila het ook wel erg interessant vond, heb ik Mila toch nog een kleine rol gegeven, haha. Het doosje heeft een inhoud van 100 katoenen pads die gedrenkt zijn in een minerale olie met vitamine E. Ook bevatten de pads geen parfum. Het belooft op een milde wijze alle make-up te verwijderen van je gezicht, zelfs waterproof moet geen enkel probleem zijn. Klinkt goed niet?

Ik zal nog even de twee ingrediënten noemen die er in zitten: Paraffinum Liquidum & Tocopheryl Acetate.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil3_zpswc4q1vw3.png

De verpakking is prima, ziet er wat saai en minimalistisch uit maar dat vind ik ook wel weer bij de HEMA passen. Het is clean en je huid moet ook clean worden dus dat is prima! Het dopje is makkelijk open te draaien maar met het dicht draaien moet je toch wel even oppassen dat het goed recht gaat. Als hij namelijk niet goed dicht zit kunnen de pads uitdrogen en dat wil je natuurlijk niet.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil4_zpstcdrsvay.png

De inhoud ziet er prima uit, een stapeltje met hele dunne en vrij kleine pads. Het nadeel vind ik altijd wel van die vrij smalle verpakkingen dat je de laatste pads er erg lastig uit krijgt. Door de olie willen ze ook nog wel eens blijven plakken dus super handig is het niet.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil5_zpsiktvammy.png

Het eerste wat me opvalt aan de pads is dat ze ontzettend klein en dun zijn. Niet echt een formaat waar je gemakkelijk je make-up er mee vanaf kan halen. En dat is het in de praktijk ook niet, maar daar meer over. De pads zijn ook ontzettend dun waardoor je niet echt hou vast hebt, mede ook door het formaat.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil6_zps3j387jcq.png

Het is verschillend hoe de pads doordrenkt zijn met olie. De eerste paar waren zo goed als droog en verder worden ze steeds natter. Een tipje is daarom om de verpakking op zijn kop te bewaren, zo trekt de olie ook weer naar de bovenste pads.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil7_zpskpwrmjhy.png

Maar hoe zijn de pads in het gebruik? Eerlijk? Ik vind ze niet fijn, ze zijn echt heel erg van olie en het laat echt een hele vette laag achter op de huid. De pads zijn te klein om je ogen goed mee schoon te maken dus je hebt er twee per oog nodig. Omdat de pads zo dun zijn nemen ze het vuil ook niet echt op en smeer je het vooral lekker uit. Je ogen dus na reinigingen is echt een must, anders zijn ze ontzettend vet en zie je er uit als een panda. Wel weekt het je make-up goed los, dat dan weer wel.

 photo HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil1_zpsc5xnwbab.png

Of ik deze pads weer opnieuw zal kopen? Nee, dat niet. Of ik ze zal aanraden voor mee op vakantie? Nee, dat ook niet. Vooral omdat je daarna nog weer een ander reinigend product nodig hebt om de olieachtige pandalaag van je ogen te halen. Voor thuis gebruik in combinatie met andere producten? Ja, dat wel. Maar aan de andere kant, ik ken fijnere producten. Je kunt ze natuurlijk kopen bij de HEMA voor € 1,99.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reply
  Femke
  9 juli 2015 at 06:38

  Ik zal dit product niet zo snel gaan proberen.. olie werkt vaka niet bij mij tenzij het natuurlijke 100% kokosolie is!

 • Reply
  Manon
  9 juli 2015 at 06:55

  Ah jammer dat ze niet zo fijn werken! ik had het eerst anders verwacht :).
  Nouja, zo is me weer een miskoop voorkomen door de eerlijke review.

 • Reply
  Ceetje
  9 juli 2015 at 07:03

  Heel veel mensen vinden deze pads heerlijk. Zelf gebruik ik ze liever niet voor mijn ogen, maar vind ze ideaal voor longlasting lipstick te verwijderen.

 • Reply
  Laura Steenks
  9 juli 2015 at 07:59

  Wat jammer zeg, voor op vakantie leek me dit dus ideaal. Maar dat wordt hem dus niet. Fijne review heb je geschreven en leuk dat Mila ook even te zien is. :)

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  9 juli 2015 at 08:01

  Ik koop echt nog van die remover pads, gewoon omdat ik ze niet zo fijn vind. Jammer dat deze dat maar weer bewijzen..
  Liefs, Iris

 • Reply
  Stephanie
  9 juli 2015 at 08:55

  Ik vind deze juist erg fijn! Ze halen erg goed de make-up van mijn ogen af en daarna moet ik sowieso nog mijn foundation etc afhalen en gebruik ik daarvoor de facewash en dan is meteen de olie van je ogen af.
  Ik heb ook wel eens van deze pads gehad van Kruidvat merk en die halen de oogmake up er helemaal niet af! Ik gebruik deze van de Hema al jaren eigenlijk. Ik weet ook zelf niet welke dan nog beter zijn:)
  In principe heb je zon olielaag nodig lijkt me om het er goed af te krijgen, tenminste je moet het sowieso bij elk product altijd na wassen met water of facewash etc.

  • Reply
   Stephanie
   9 juli 2015 at 08:58

   Ze hebben trouwens sindskort de pads verkleind bij de Hema, dat is wel jammer ja…

 • Reply
  beautifulday4makeup
  9 juli 2015 at 09:04

  Hihi ik vind het een superschattig accent: het pootje van Mila. Dat mag je nog doen hoor van mij ;)

 • Reply
  Saartje
  9 juli 2015 at 09:48

  Ah het ziet er zo fijn uit jammer dat het zo tegenvalt, te veel olie in een product vind ik ook nooit fijn, ik gebruik dan altijd een 2 fase product met olie en tonic.

 • Reply
  Sofie
  9 juli 2015 at 10:30

  Balen dat de pads tegenvallen, dat had ik niet verwacht

 • Reply
  Sjess
  9 juli 2015 at 10:42

  Ik vind dit soort pads afschuwelijk, ze zijn veel te vet en laten echt zo’n olielaagje achter op je ogen >.<

 • Reply
  Margot
  9 juli 2015 at 10:48

  Wat jammer dat ze zo tegenvallen!

 • Reply
  Fatiha
  9 juli 2015 at 11:14

  Wat fijn dat je gewoon lekker eerlijk bent. Zo weten we waar we aan toe zijn.

  p.s. wat een lieve foto van je katje

 • Reply
  Kirsten
  9 juli 2015 at 11:31

  Ik heb zo’n product van hema ook al eens geprobeerd maar ze zijn heel erg van de olie inderdaad! Erg jammer want het gevoel na gebruik is niet prettig.

 • Reply
  Anita
  9 juli 2015 at 13:17

  Ik vind pads met olie vaak niet fijn, gebruik liever pads met lotion!

 • Reply
  Naomi
  9 juli 2015 at 15:28

  aa jammer, was nog opzoek naar zoiets!

  x

 • Reply
  chucky1012
  9 juli 2015 at 16:52

  Jammer dat dit tegenvalt.
  Ik zou ze nu niet kopen.
  Fijne en duidelijke review.

 • Reply
  Nicole
  9 juli 2015 at 17:08

  Hmm niet helemaal overtuigd nee. Opzich leek het me nog handig voor op vakantie, maar als je daarna alsnog een ander product nodig hebt is het toch niet zo practisch.

 • Reply
  me
  9 juli 2015 at 21:50

  Oliepads zullen niet snel uitdrogen hoor, olie droogt niet zomaar op. ;)

 • Reply
  Andréa
  9 juli 2015 at 22:17

  Ik vind de figurantenrol van Mila vooral heel erg leuk! Jammer dat de pads niet echt werken :(
  x

 • Reply
  Caitlyn
  10 juli 2015 at 17:07

  Ik neem op reis meestal een kleine verpakking van micellair water mee, veel handiger en neemt ook niet zo veel plaats in beslag :)
  xx

 • Reply
  Elisabeth
  11 juli 2015 at 12:39

  Nooit de ogen met olie reinigen, kan zich gaan nestelen achter de oogbol.

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  14 juli 2015 at 10:51

  Ik vreesde er al voor dat ze een vet olielaagje zouden achterlaten .. Jammer, het zag er me wel handig uit om in mijn koffer te steken :) Liefs! x

 • Laat een reactie achter