Hema BB Cream

 photo HemaBB_zps5cca1ca3.png

We gaan gewoon door met het testen van de BB Creams, dit keer een nieuwe van de Hema die sinds vorige week in de winkel ligt. Ik vind het echt leuk dat de budget merken nu ook met hun BB Creams komen, want sommige zijn echt verrassend goed zoals die van Miss Sporty! Is dit ook een holy grail voor een paar euro?

 photo HemaBB1_zps49097889.png

Als eerst heeft Hema wel iets uniek’s, ze hebben namelijk de eerste BB Cream voor de donkere huid (nummer 04, niet op de foto). Volgens Hema heeft nog geen ander merk dat die je gewoon in de winkel kan kopen. Goed nieuws dus voor de meiden met een donkere huid die ook een BB Cream willen gaan gebruiken. Voor de rest zijn er nog drie lichtere kleuren waarbij de 01 echt een goede lichte kleur is. Bedankt Hema dat je naar onze gebeden luistert en een mooie lichte BB Cream uitbrengt.

De BB Cream wordt verrijkt met de Vitamine A, C en E die goed zijn voor de opbouw van de huid, stevigheid van de huid en anti-age. Wel zit er in deze BB Cream tot in tegenstelling die van Miss Sporty van SPF 15. Natuurlijk belooft het de huid te hydrateren, mat te maken en oneffenheden te camoufleren.

 photo HemaBB3_zpsac692c6e.png

Wat ik hierboven al vertelde word op de verpakking nog een keer herhaald. Wel is deze verpakking iets kleiner dan de andere BB Creams, deze bevat namelijk maar 25 ml in plaats van het gebruikelijke 30 ml.

 photo HemaBB4_zps46739129.png

Wat me wel meteen opvalt als ik de dop van het product afdraai is het handige kleine tuutje waar het product uit komt. Handig, want zo kan je het makkelijk en hygiënisch aanbrengen op de huid. Voor de rest is de structuur van de BB Cream helemaal goed, niet te dun maar ook zeker niet te dik.

 photo HemaBB5_zpsd33a125e.png

Links nummer 3 en rechts nummer 1, de kleuren verschillen behoorlijk van elkaar!

 photo HemaBB6_zps81756012.png

Zoals je hier misschien al wel een beetje kan zien zijn de BB Creams niet echt heel erg dekkend, maar dat zie je zometeen wel terug op de full-face foto’s.

 photo HemaBB7_zps3980d131.png

Zonder make-up op.

 photo HemaBB8_zpsbc3714bc.png

Met een laagje Hema BB Cream in de lichtste kleur. Zoals je kan zien is die echt licht en is hij misschien wel een tikkeltje te licht voor mij. De BB Cream heeft een matige tot transparante dekking want je ziet mijn roodheid op de wangen en vlekjes er dwars doorheen. Het is alleen iets vervaagd, maar zeker niet gecamoufleerd. De BB Cream zit voor de rest wel heel natuurlijk op mijn huid. Jammer vind ik wel dat de BB Cream gedurende de dag heel erg vettig aan blijft voelen, daar ben ik niet echt weg van.

 photo HemabBB2_zps9cef6f32.png

Al met al vind ik het niet echt een geweldige BB Cream, hij dekt nauwelijks en voelt vettig aan op de huid. Dat zijn wel dingen die ik echt niet prettig vind en hem dus in de kast laat liggen. Wel heeft het een goede lichte kleur en een donkere. Mocht je hem toch willen proberen kan dat prima, want hij kost maar € 4,00 en is vanaf nu bij elke Hema met een beautyschap te koop.

Dit vind je misschien ook leuk

49 reacties

 • Reply
  Manon
  19 april 2013 at 07:04

  Jammer dat hij niet zo heel erg prettig aanvoelt, dat had ik wel gehoopt van een BB cream. Wel vind ik dat de dekking er mooi uitziet op de foto!

 • Reply
  Laura
  19 april 2013 at 07:05

  Goed van de kleuren, maar jammer van de werking. Ach, er zijn al zo veel BB creams die niet perfect zijn.

 • Reply
  Kimberly
  19 april 2013 at 07:08

  Wel fijn dat het een hele licht kleur is, maar wel jammer dat die niet heel perfect werkt

 • Reply
  Sofie
  19 april 2013 at 07:11

  Jammer dat hij tegenvalt! Ik had er wel iets meer van verwacht eerlijk gezegd :(

 • Reply
  Kelly caresse
  19 april 2013 at 07:16

  Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar de hema bb cream en ga m zelf kopen om te voelen en te zien wat ik ervan vind, hij is ook lekker budgetproof!

 • Reply
  Ingeborg
  19 april 2013 at 07:21

  Ik heb hem zelf ook, maar vind hem toch minder tegenvallen dan hoe jij het hier beschrijft.

 • Reply
  Hester
  19 april 2013 at 07:27

  Hij is niet duur en klinkt op zich redelijk, alleen de dekking had wel iets meer gemogen en dat is toch wel belangrijk! En in de zin ‘Wat ik hierboven al vertelde word op de verpakking …’ is het ‘wordt’.

 • Reply
  simplyevelien
  19 april 2013 at 07:32

  Jammer van de dekking! Maar misschien is het wel iets voor dames die een klein beetje dekking willen om alleen hun kleur een beetje op te frissen.
  Fijn dat er wel steeds meer lichte kleuren op de markt komen!

 • Reply
  Kelly
  19 april 2013 at 07:45

  Ik sla hem over denk ik.

 • Reply
  Milou - LounaBeauty
  19 april 2013 at 07:46

  Oeee ik ben ook niet echt van de vettige bbcreams !! De dekking daar kan ik nog wel meeleven, maar alleen dat plak hoofd houdt me al tegen helaas. :)

 • Reply
  iscreambeauty
  19 april 2013 at 08:01

  Jammer dat deze BBcream tegenvalt! Ik gebruik zelf altijd die van Garnier, die is voor mijn huid het fijnst.

 • Reply
  Macblogster
  19 april 2013 at 08:08

  Ik gebruik een moisturizing ‘foundation’ van Etos. Die is ook niet heel erg dekkend maar maakt mijn huid net iets egaler als ik er moe uitzie. Roodheid zie je er ook doorheen, maar dit is te ondervangen door een likje concealer. Ik zie het als een soort CC cream, vergelijkbaar met de MAC cosmetics variant die tevens voor een gezondere gloed zorgt. Misschien moet je deze BB creams van de Hema ook zo zien?

 • Reply
  Esther
  19 april 2013 at 08:14

  Ik zie nooit een verschil bij wel of geen bb cream of foundation bij jou..

  • Reply
   Aranka
   19 april 2013 at 08:37

   Daar kan ik helaas ook niks aan doen :(

 • Reply
  iscreambeauty
  19 april 2013 at 08:16

  Jammer dat deze BBcream tegenvalt! Ik gebruik zelf altijd die van Garnier, die is voor mijn huid het fijnst

 • Reply
  Mandy
  19 april 2013 at 08:16

  Jammer! want ik was nog op zoek naar een lichte bb cream

 • Reply
  Kimberly
  19 april 2013 at 08:23

  Oei, wat jammer! Ik had er eerlijk gezegd best veel van verwacht. De dekking op de foto ziet er eigenlijk best goed uit!

 • Reply
  femketje
  19 april 2013 at 08:26

  ben wel blij dat er echt een super lichte tussen zit! zie je niet vaak XD

 • Reply
  beautytalk
  19 april 2013 at 08:27

  Ik ga toch nog steeds die van miss sporty eens proberen
  Eefje

 • Reply
  milou |Shimmer-Pie
  19 april 2013 at 08:28

  jammer, dat hij het niet zo goed doet! Ik laat hem denk ik ook maar liggen! Ik ben heel erg tevreden over de catrice bb cream!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  19 april 2013 at 08:55

  Misschien dat ik hem zelf toch ook nog wel eens test! Ik vind alleen de tube echt niet mooi… Als je dat vergelijkt met die van Miss Sporty (:

  • Reply
   Motara
   14 december 2015 at 15:11

   Ik zou hem zeker testen. Ik vind deze BB Cream van de Hema heel fijn. Daar waar ik onzuiverheden of rode plekjes heb breng ik de crème gewoon iets dikker aan. Ik vind de crème een heel mooi natuurlijk effect geven, licht matterend maar zeker niet vet. Ik gebruik kleur 02, een hele mooie natuurlijke lichte kleur.
   Ik heb een zeer gevoelige huid maar kan de crème goed verdragen. Ik vind het echt een ontzettend goede natuurlijk uitziende BB Cream voor een zeer aantrekkelijke prijs.

 • Reply
  Marjet
  19 april 2013 at 09:45

  Jammer hoor. Maar wel fijn dat er een hele lichte tussen zit, voor sommige meiden! :)

 • Reply
  Chantal
  19 april 2013 at 10:20

  Jammer dat hij niet goed werkt, ik sla hen dan ook lekker over

 • Reply
  edithmeijer
  19 april 2013 at 10:31

  Jammer dat hij zo tegenvalt!

 • Reply
  Meer
  19 april 2013 at 11:02

  Oh wellicht dat ik deze toch ga proberen! Ik wil echt maar een tikkeltje dekking (heb geen vlekjes/puistjes) om m’n gezicht frisser te laten ogen en de lichte kleur bevalt me!! Eerst die van miss sporty proberen en dan deze als die niet bevalt!!

 • Reply
  lisanneleeft
  19 april 2013 at 11:07

  Jammer joh, dat je hem niet fijn vindt! Het was in theorie de perfecte bb cream, fijn licht en lekker budgetproof, maar helaas :P
  Blijft hij ook vettig als je hem afpoedert?

 • Reply
  miladylike
  19 april 2013 at 11:13

  Ik had toch wat meer verwacht, maar in ieder geval wel fijn van de lichte kleur!

 • Reply
  charlotte
  19 april 2013 at 12:10

  Fijn dat die wel in een lichte kleur komt maar dan wel weer jammer dat het zo vettig aanvoelt de hele tijd. Ik twijfel nog een beetje of ik deze wel wil gaan proberen.

 • Reply
  Danielle
  19 april 2013 at 12:13

  Goeie review maar ik had er wat meer van verwacht

 • Reply
  xxxcharr
  19 april 2013 at 13:09

  Fijne review!
  balen dat die zo tegen valt en vettig aan voelt.
  die lichte kleur ziet er wel goed uit.

 • Reply
  Lin
  19 april 2013 at 13:09

  Jammer dat hij zo vettig is en blijft..

 • Reply
  Evelien - http://www.ohfashion.nl
  19 april 2013 at 13:21

  Jammer dat de dekking niet zo goed is! Ik zoek toch vaak een wat meer dekkende BB cream of foundation. Fijne review wel!

 • Reply
  Kirsten
  19 april 2013 at 14:31

  Jammer dat je niet helemaal tevreden bent, maar het is wel een voordeel dat er een keer een ‘echt’ lichte tint is.

 • Reply
  beamingbeauty
  19 april 2013 at 15:40

  Jammer dat het tegenvalt

 • Reply
  Jana
  19 april 2013 at 17:51

  Deze klinkt niet zo super :) x

 • Reply
  Myrthe
  19 april 2013 at 18:08

  Jammer dat die wat tegenvalt, ik had er wel meer van verwacht. Wel fijn dat het zo’n lichte tint is, want ik denk dat die wel past bij mijn huidskleur!

 • Reply
  Bianca
  19 april 2013 at 18:23

  Jammer dat die tegenvalt en de kleuren zo verschillen.

 • Reply
  Bo
  19 april 2013 at 18:42

  Jammer dat ‘ie niet zo super is! Wel fijn dat er zo’n lichte tint is, want die kan ik haast nooit vinden. Ik denk dat ik ‘m toch maar eens probeer.. Who knows.

 • Reply
  Nannick
  19 april 2013 at 19:18

  Ik dacht aah yes een lichte BB Cream, maar als ‘ie vettig is sla ik hem liever over ;d

 • Reply
  justjaxelle
  19 april 2013 at 19:43

  jammer! misschien is kleur 2 beter voor jou ?

 • Reply
  Jhemyla
  19 april 2013 at 20:26

  mmm deze laat ik maar liggen! Heb gisteren de BB cream van Vichy gekocht. Hij is wel duur maar zo fijn!! En had 7 euro korting.

 • Reply
  Anne Solveig
  19 april 2013 at 21:08

  Zooo, de donkere is wel heel donker! Ik sla ‘m over denk ik.

 • Reply
  Keytothefuture
  19 april 2013 at 21:14

  Helaaaas!

 • Reply
  Jessica
  20 april 2013 at 11:37

  Ik gebruik zelf nooit BB Cream of foundation maar ik moet zeggen dat ik deze ook niet heel fijn vind klinken… Jammer dat hij niet goed dekt!

 • Reply
  Manuelle
  30 mei 2013 at 20:42

  Hallo damens!
  Ik ben zelf een jonge meid met een donkere huid en ik heb vandaag mijn BB cream 04 bij de Hema gehaald. Zoals Aranka ook al schrijft, is het vinden van een goedkope BB cream niet te doen voor de donkere ladies en zelfs de ‘duurdere’merken bieden (althans waar ik ben gaan kijken) niet veel. Ik moet zeggen dat hij wel goed mengt met mijn huid alleen is hij mij iets te rood.

 • Reply
  Lijn
  6 juli 2013 at 21:08

  Vind ‘m super! Kleur (ik heb de lichtste) is zo mooi! Prachtige fris roze ondertoon. Bij mij is ie helemaal niet vettig dus misschien maakt het nog uit wat voor huid iemand heeft. Mijn huid is droog. Hij blijft goed zitten ook! Rouge hecht er ook prettig aan. Heb er een warme, klamme dag lang mee gedaan..:-) En dat voor 4 euro. Ik ben blij!

 • Reply
  De Vois
  16 oktober 2013 at 11:29

  Het allerbeste resultaat geeft een klodder Sperti op je bek!

 • Reply
  Monique
  5 januari 2016 at 11:04

  Ik gebruik de HEMA BB Cream kleur 02 en deze is perfect voor mijn lichte huid. Hij geeft een zeer natuurlijke dekking en is gemakkelijk aan te brengen. Daar waar wat meer dekking nodig is breng ik de crème gewoon wat dikker aan. Ik gebruik een lichte vochtinbrengende gel eronder en wat poeder om te matteren. Ik ben zeer tevreden over het mooie en natuurlijke resultaat. Een prima en zeer betaalbare BB Cream!

 • Laat een reactie achter