Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ik geef het toe, ik ben een waardeloze huisvrouw

Toegegeven: ik ben een waardeloze huisvrouw

Ik schaam me er bijna voor om dit te zeggen, maar het is gewoon zo, ik ben een waardeloze huisvrouw. Schoonmaken, poetsen en opruimen, het is gewoon niet mijn ding en zal dan ook nooit Miep Kraak of Tippi Wan genoemd worden. Eerlijk is eerlijk, van het huishouden maak ik vaak een potje… Gelukkig schiet Helpling mij tegenwoordig te hulp!

Goed, ik maak er huis geen ‘Hoe schoon is jouw huis’ taferelen van, maar ik geef toe dat het hier vaak best wel smerig is en sommige plekken wel iets eerder een schoonmaakbeurt hadden kunnen gebruiken. Ik stofzuig vaak, doe de was netjes en ruim op, maak de wc’s schoon maar de klusjes zoals de badkamer schoonmaken, dweilen, de ramen lappen, afstoffen en dat soort dingen blijven vaak liggen. Zelf stoor ik me er niet echt aan, maar als er dan mensen langs komen zorg ik wel dat het gedaan wordt. Af en toe komen mijn ouders hier en zijn ze op plekken bezig met klussen waar ik een tijdje niet geweest ben en zeggen ze ‘Aranka, je moet je schamen’, oeps.

En het krankzinnige is nog, ik ben vrijwel altijd thuis dus ik zou al die klusjes tussendoor kunnen doen, maar ik doe het niet of heb er gewoon geen zin in. Gelukkig komt mijn moeder mij af en toe helpen en dan maken we samen flink schoon, maar zonder haar gebeurt dat eigenlijk nooit, oeps. Nu weet ik dat meerdere vrienden van ons een schoonmaakster hebben en dat klonk mij stiekem als muziek in de oren.

Online via Helpling zochten we een schoonmaakhulp en dit systeem is super makkelijk! Helpling is een platform is waarop huishoudelijke hulpen en huishoudens gekoppeld worden aan elkaar. Je vult je postcode in, de data wanneer jij wil dat er schoongemaakt wordt en hoe vaak (eenmalig, een keer per week of per twee weken). Hierna worden er schoonmaakhulpen gezocht die matchen met jouw eisen en kun je ze selecteren en uitnodigingen. Fijn is aan Helpling dat je recensies en reviews kan lezen over de schoonmaakhulpen, gemakkelijk online kan betalen en niet via via hoeft te zoeken.

Ik kreeg super snel een match met een schoonmaakster en een week later stond ze op de stoep met haar spullen om hier 3 uur schoon te maken. Ik moet eerlijk toegeven, vond het best een beetje spannend de eerste keer. Iemand is in jouw huis bezig, zit aan al je spullen (want het moet toch schoon) en je denkt al snel ‘wat zou ze wel niet denken van al dat stof en dergelijke’.

Al snel was ik gerust gesteld. Ik vertelde haar wat ik graag gedaan wilde hebben. Namelijk de kamer afstoffen, ramen lappen, beide verdiepingen zuigen en dweilen en de badkamer een flinke poetsbeurt geven. Geen probleem voor haar, ze wilde een kopje koffie, dat zette ik voor haar klaar en ze ging meteen grondig aan de slag. Het leek me ook zo akward om erbij te gaan zitten dus ik vertrok naar zolder om zelf lekker aan het werk te gaan.

En ik moet je vertellen, ik vond het echt ontzettend fijn. In de uren dat zij hier bezig is geweest heb ik lekker gewerkt en rond 12 uur was ze klaar en stapte ik in een schoon huis, ideaal! Alles rook fris en was gedaan, heerlijk. Het is even een dingetje het vertrouwen in je huis aan iemand anders te geven, maar dat went ook wel weer.

Jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de schoonmaakkunsten en wellicht het meest naar mijn beschamende vieze foto’s, dus hierbij de voor en na foto’s!

Toegegeven: ik ben een waardeloze huisvrouw
Toegegeven: ik ben een waardeloze huisvrouw
Toegegeven: ik ben een waardeloze huisvrouw
Toegegeven: ik ben een waardeloze huisvrouw

Als ik deze foto’s zie word ik gewoon blij. Geen vieze vloer mee, geen lagen stof in de badkamer en de douchekabine is ook weer fris schoon (we hebben een oude douche die door de vorige eigenaren ook niet echt goed is onderhouden dus veel dingen willen niet meer schoon, we zijn hard aan het sparen voor een nieuwe badkamer).

Ervaring Helpling

Ondanks dat ik het in het begin een beetje ongemakkelijk vond, vind ik het heerlijk dat ik nu zonder moeite een schoon huis heb! En je snapt het wel, ik wil dit eigenlijk altijd wel, heerlijk. Ik betaalde via Helpling € 50,- voor 3 uur schoonmaak voor een eenmalige dienst. Een eenmalige dienst is wel een stuk duurder dan dat je wekelijks of per week iemand laat komen, maar ik wilde het eerst ervaren hoe het zou bevallen. Gelukkig beviel het heel erg goed!

Ben jij nou net zoals ik of kun je wel wat hulp in de huishouding gebruiken omdat jullie beiden veel aan het werk zijn? Dan is Helpling een ideaal platform om een hulp in de huishouding te zoeken. Je vult je postcode en tijd in en selecteert je hulp naar keuze. Daarna moet de hulp je aanvraag accepteren en komt hij of zij langs op de afgesproken tijden, ideaal.

Mijn ervaring met Helpling is dus erg positief, het is een fijn platform dat werkt. Ook kun je voorafgaand met je hulp chatten om je behoeftes en dergelijke aan te geven. Het is natuurlijk wel afwachten of de schoonmaakhulp ook goed schoonmaakt of niet, maar je kunt recensies over de schoonmaakhulp lezen en kijken hoe vaak ze al geboekt zijn, dus dat geeft wel een reëel beeld van de hulp.

Hoe gaat het bij jullie in het huishouden? Ben je iemand die het altijd heel netjes en schoon houdt, geen tijd heeft of net zoals mij er niet zoveel zin in heeft. En hebben jullie een schoonmaakster of doen jullie het zelf? Heb het idee dat tegenwoordig heel erg veel mensen hulp in de huishouding hebben.

Dit is een betaalde samenwerking met Helpling

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Zo fijn en wat ziet het er zo netjes en heel schoon uit.
  Ik heb dit weleens gezien.
  Ook in de buurlanden is dit helemaal in trek….
  Ik vind het erg handig dat men op de website namen en foto’s kan zien met direct de prijzen p.u..

  Xoxo

 2. Wat handig zeg! Ik heb er ook een hekel aan maar ik kan ook weer niet tegen troep dus ik doe het vaste prik 1x per week, en dan 2-3x per week nog stofzuigen. Over drie maanden gaan wij verhuizen naar een groot huis en daar zie ik wel een beetje tegenop, haha! Geen idee waar ik de tijd vandaan moet halen om dat helemaal schoon te maken.

 3. Super handige app! Een schoonmaakster lijkt mij heerlijk, echt luxe. Mijn vriend en ik werken beide fulltime dus schoonmaken schiet er soms nog wel bij in. Doordeweeks doe ik de afwas, het toilet en stofzuigen. In het weekend vaak de was, badkamer en andere grote klussen.

 4. oh nee hier word elke dag het huis gestofzuigd en gedweild en alles word afgenomen!! gebeurd dat niet dan voel ik mij gewoon vies in mijn eigen huis!! door de weeks doe ik het en op zondag doet hubby alles een keer

 5. Wat handig! Ik werk ook veel vanuit huis, dus vind het niet erg om af en toe iets tussendoor te doen. Dan kan ik gelijk mijn hoofd een beetje leegmaken. Alleen ik ben veel te perfectionistisch in het schoonmaken van de badkamer, dus ben soms wel eens nieuwsgierig hoe lang iemand anders hierover zou doen haha.

 6. Lekker reclame maken. Zal me niks verbazen als je zelf bij dat bedrijf in dienst bent hahahahaha hoe duidelijk wil je het hebben.

 7. Erg handig! Weet je toevallig ook wat het dan kost als je wekelijks iemand voor 2 of 3 zou willen? Want ik vind €50 voor 3 uur inderdaad wel prijzig. Maar ik snap heel goed dat je het eerst even wil testen, dat had ik ook gedaan hoor! ?

  1. Dan is het wel iets goedkoper, maar de schoonmaakster of schoonmaker kan zelf zijn of haar prijs bepalen en dan doet Helpling er nog een fee bij op. Maar weet dat schoonmaken zwart ook al snel 15 euro per uur kost dus heel veel duurder is het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *