Help, welke laptop moet ik nemen?!

Volgend jaar ga ik naar het MBO (ja, ik heb de knoop doorgehakt en ga volgend jaar Communicatie en Markteting doen op het MBO en ik ga niet mijn HAVO afmaken) en dat betekend dat ik een laptop voor school nodig heb. Morgen begint er een erg leuke een aantrekkelijke actie bij de Mediamarkt, namelijk alle laptops met 10% korting, dat is altijd mooi meegenomen. Alleen nu twijfel ik tussen 2 laptops. De prachtige HP hierboven of een Asus hieronder…


Ik ben natuurlijk een meisje die gevoel heeft voor stijl en mijn oog wil natuurlijk ook wat. In kwaliteit qua inhoud van de laptops gaat het niet om want ze kunnen allebei precies hetzelfde. Alleen voor een veel mooiere HP betaal ik wel 170 euro meer.. Ik ben dus heel erg aan het twijfelen. Welke zal ik nemen. Zal ik voor de veel goedkopere gaan met een minder mooi uiterlijk en verstandig doen. Of toch 170 euro meer uitgeven en een prachtig mooie laptop op mijn bureau en school laten pronken?

31 reacties

 • Reageren
  Je buurman
  20 juli 2011

  Zet er dan op zijn minst bij om welke laptops het gaat, zo kan ik ze toch helemaal niet vergelijken! :razz:

 • Reageren
  Astrid
  20 juli 2011

  Mijn Asus heeft het na 2 jaar begeven en de klanten service is echt bagger daar dus ik zou de HP kiezen. Je moet bij een reperatie 6 weken wachten en daarna doet hij het nog steeds niet, ik weet niet hoe het bij HP zit maar ik denk wel beter.

  xx Astrid
  (veel plezier op het MBO)

 • Reageren
  Marjolein
  20 juli 2011

  Ik zou voor de HP gaan. Ik dacht dat je graag een Macbook pro wilde? Als ik jou was zou ik eerder voor een laptop gaan van Apple. (wel meer geld om uit te geven maar, het systeem werkt echt fijner).

 • Reageren
  Miranda
  20 juli 2011

  Ik heb een hp gehad, die vond ik hem wel fijn. Maar mijn accu stekker was zo kapot, de accu begaf het al erg snel. Nu heb ik een asus en die is erg fijn :D als ik jou was zou ik voor de asus gaan.

 • Reageren
  Joyce
  20 juli 2011

  Over HP heb ik veel goede verhalen gehoord, dus die is vast en zeker aan te raden. Ik gebruik zelf een Packard Bell EasyNote, een roze. Is dat niks voor jou?

 • Reageren
  Claudia
  20 juli 2011

  Geen ASUS nemen meis, echt niet. Verkoopt prullen en helpen je voor geen meter als ´t kapot is.
  Ik heb in de ICT gewerkt en in dat wereldje zijn ze gewoon berucht. Voor de HP gaan!

 • Reageren
  Carolien
  20 juli 2011

  Ik zou de HP nemen. Ik heb er zelf één, aangeraden door een informaticus!

 • Reageren
  Sabine
  20 juli 2011

  HP is over het algemeen een beter merk dan Asus. Maar je artikel is niet echt duidelijk moet ik zeggen, om welke type laptops gaat het? ;) Ik raad je aan wel verder te kijken dan alleen de buitenkant namelijk want ook al kunnen beide laptops hetzelfde, vaak zit er toch echt nog wel een (belangrijk) verschil in…

  Kan me namelijk niet voorstellen dat je € 170,- meer betaald voor ALLEEN de buitenkant :)

 • Reageren
  Marjolein
  20 juli 2011

  Geeeeeen HP! Ik kon die van mij na een jaar al afschrijven, accu kapot, adapter kapot, overal krassen enz, totaal niet geschikt om mee te nemen. Als ik jou was zou ik nu vooral kijken naar duurzaamheid, snelheid en of je ‘m makkelijk mee kunt nemen.. Ik heb na die HP een Sony gekocht, die heeft ook zo z’n gebreken maar tot nu toe ben ik daar wel blijer mee. Al is die dan misschien weer boven je budget (ik heb er 850 voor betaald namelijk, dan kun je al bijna voor een Apple gaan)..

  En wat betreft mediamarkt, kijk even bij andere laptopshops naar de prijzen. Vaak scheelt het helemaal niet veel namelijk, maar krijg je daar wel de service en bij mediamarkt niet.

 • Reageren
  Je buurman
  20 juli 2011

  Persoonlijke verhalen schiet je niet veel mee op, kan per product en gebruiker verschillen.
  Kijk eerder naar feiten:
  http://tweakers.net/nieuws/63815/hp-laptops-gaan-vaker-stuk-dan-die-van-asus-en-toshiba.html

  Is dan wel uit november 2009, er is geen recentere.

  En laat je alsjeblieft niet verleiden door het uiterlijk van de laptops.
  Kijk naar wat er in zit!

 • Reageren
  Marjolein
  20 juli 2011

  Oo ik zou gewoon die tweede nemen. Scheelt je weer geld waar je iets anders leuks van kan kopen, en ik ken twee mensen die die hebben en hij is écht wel mooi hoor!

 • Reageren
  Inge
  20 juli 2011

  Als het echt alleen om het uiterlijk gaat van de laptops en de inhoud hetzelfde is zou ik gewoon voor de goedkopere variant gaan! Je kan altijd een leuke laptop hoes nemen of zo’n laptop sticker als je hem saai vind, en het scheelt je heel veel geld waar je weer andere leuke dingen van kan kopen! Denk bijvoorbeeld aan wat ik net zei, een laptop hoes of sticker, of een leuke muis of muismat en ik weet niet wat je nodig gaat hebben voor je studie of wat je thuis al hebt, maar een externe harde schijf is ook altijd handig ;)

 • Reageren
  Jessica
  20 juli 2011

  Ik heb die van HP, de Pavilion dv7; maar mijne heeft een ander cover.
  Ik heb hem pas een maand; maar ben er wel zeer tevreden over.

  En je betaalt niet 170 euro meer enkel en alleen voor het uiterlijk.
  Ik raad je aan om je in de Media Markt zelf te laten helpen door mensen die er iets van kennen.

 • Reageren
  Keerthana
  20 juli 2011

  Hmm ik heb met beiden merken niet hele goede ervaringen, maar ik kan je Acer wel aanbevelen! Niet alleen een fijne laptop, maar Acer heeft ook een geweldige klantenservice.

 • Reageren
  judith
  20 juli 2011

  die opleiding doe ik momenteel ook! Alleen ben je daar echt een laptop voor nodig? Ik namelijk n iet. Ik zal kiezen voor een hp!

 • Reageren
  Frances
  20 juli 2011

  ik zeg hp!

 • Reageren
  Esmay
  20 juli 2011

  Ik heb zelf een Asus, maar een andere dan op de foto.
  En ik ben er zo blij mee. Maar ik ben niet zo’n technicus, dus ik denk niet dat ik je kan helpen! Gewoon in de winkeln proberen en vragen wat die laptops kunnen! Komt wel goed!

 • Reageren
  Elien
  20 juli 2011

  de HP is prachtig!!

 • Reageren
  Maris
  20 juli 2011

  Ik zou voor de HP gaan! En waarom ga je eigenlijk niet sparen voor een Macbook Pro? Die zijn zoveel mooier en stijlvoller. Er zit natuurlijk ook wel een prijskaartje aan, maar Apples zijn razendsnel (zeg ik uit eigen ervaring) en ze doen zoveel malen beter hun werk dan een Acer bijvoorbeeld. Ik zit op een grafische school en werk graag met Apples. Ik doe straks een nieuwe studie en ik moet dan ook een laptop aanschaffen en ik kies voor een Macbook Pro 13.6 inch” voor €999,-. Het is natuurlijk veel geld, maar dan heb je én een goed werkende computer én de service is top. Ik zou als ik jou was je even goed laten informeren bij de Media Markt! Ik heb bij de Media Markt mijn computer vandaan gehaald en ze gaven heel goed advies. :) Succes ermee! En wat goed van je dat je de knoop hebt doorgehakt om toch te gaan studeren op MBO! Ik weet zeker dat het je gaat lukken. Ik ook geen VMBO diploma, maar ik heb wel een MBO diploma. :)
  x

 • Reageren
  Silva
  20 juli 2011

  Ik heb echt geen flauw idee. Maar ik zou nadenken over hoe lang je met je laptop doet, en of je 170 ervoor over hebt voor een mooier uiterlijk :)

 • Reageren
  Mick
  20 juli 2011

  Ik heb al veel problemen gehad met HP, mijn zus ook…
  Mijn laptop zat in een serie waar er veel fabricatiefouten zijn gebeurd, maar HP deed er niks aan (geen terugbetaling, geen korting voor nieuwe laptop, geen terugname,…)
  Ik zal er dus ook nooit meer één kopen!

  Maar andere mensen hebben er dan weer nooit problemen mee :)

  • Reageren
   Janmaat
   28 oktober 2011

   H.P. laptop. Meest waardeloze produkt wat er bestaat. Het personeel wat er werkt is nog waardelozer. Triple S.
   Shit firma. Shit produkt. Shit medewerkers.

 • Reageren
  Snoepje
  20 juli 2011

  Hp is een betere merk !

  • Reageren
   Janmaat
   28 oktober 2011

   Ik heb vijf faxen gestuurd naar het hoofdkantoor van H.P.in u.s.a. over de jarenlange problemen met mijn laptop. Nooit een reactie.Ik had een laptop pv dv 9780 van 1100 euro. Tweemaal exstra garantie gekocht. Kosten 300 euro. Nooit heeft de laptop goed gewerkt. In drie jaar hebben ze 72 uur tel. aan de laptop gesleuteld. In juli was de garantie over en waren de problemen voor mij. Ik heb een bijl genomen en hem vernietigd. Nu ben ik ieder geval mijn 3 jaar lange fustratie kwijt. M.a.w. koop nooit van je leven een H.P.

 • Reageren
  Joany
  20 juli 2011

  Ik heb zelf in het verleden in een groothandel voor kantoor artikelen gewerkt als verkoopster computers en uit ervaring weet ik dat de klantenservice van ASUS nogal te wensen overlaat. Daar hadden wij echt regelmatig moeite mee een daardoor ook ontevreden klanten.
  Toch zou ik eerder een ASUS kopen omdat ik weet dat ze veel hogere eisen stellen aan hun onderdelen en aan de prestaties van hun computer. Dus hoewel de service slechter is, is mijn ervaring dat de prestaties beter zijn. Natuurlijk kan geen enkel merk tippen aan Apple.

 • Reageren
  Demi
  21 juli 2011

  Ik heb de HP. GE-WEL-DIG!
  hij is alleen best zwaar om mee te slepen elke dag. Ik heb hem ook voor school gekocht maar na een tijdje kreeg ik last van m’n schouders van de laptop in combo met m’n werkboeken.

  x)

 • Reageren
  Charlotte
  21 juli 2011

  Macbook Pro! €1600 met studentenkorting maar dan heb je ook wat :D
  – Crasht niet
  – Loopt niet vast
  – Nauwelijks CPU overload (ok, behalve als je net zoals ik een idioot bent en een liedje opneemt met meer dan 50 sporen zang en dan ook nog eens bijna 30 verschillende instrumenten zodat je in totaal op ongeveer 80 sporen komt… Maar als je normale dingen doet geen CPU overload!)
  – Alles is snel
  – Je kunt creatief helemaal los gaan
  – Hij is mooi
  – Hij is licht
  – En staat een appel op ^_^

 • Reageren
  gerrianne
  21 juli 2011

  Hm, lastige keus die je zou moeten maken! Ik zal voor de goedkopere kiezen! Kan je ookal weer snel andere dingen kopen. Teminste zo denk ik en zal ik het doen. :smile:

 • Reageren
  Eline
  27 juli 2011

  ik heb een laptop van HP, had een mankementje maar was rap opgelost!

 • Reageren
  Martijn de Hoog
  24 april 2013

  Hoi, ik zie dat hier al lang niet meer op gereageerd wordt, maar toch: ik probeer wat presentaties te maken die mensen helpen bij het aanschaffen van elektronische producten. Ik heb er ook één gemaakt over het kiezen van een laptop, misschien heeft iemand er nog wat aan: http://www.slideshare.net/MartijnDH87/laptop-kopen-hoe-maak-ik-een-keuze. Groetjes

 • Reageren
  Lee
  26 januari 2017

  Erg waardevolle informatie! Heb zelf een Macbook en vraag mezelf elke vakantie weer af of ik mij laptop zal meenemen haha

 • Geef een reactie