Zoek
Sluit dit zoekvak.

HelloFresh recept: zoete aardappel-wortelsoep met fetapakketjes

 photo Hello14_zps00e9d65f.png

Vorige week liet ik jullie de HelloFresh box zien, een mega doos vol met verse en lekkere ingrediënten voor vier gerechten. Vandaag laat ik jullie een recept zien met de spullen uit de HelloFresh box, namelijk de zoete aardappel-wortelsoep met fetapakketjes. Ik was heel erg benieuwd naar het recept omdat het iets is wat ik zelf niet zo snel zou maken, maar het was echt heerlijk!

 photo Hello_zps9cbbb378.png

Wat heb je nodig?

(geleverd in de box)
– 4 vellen Filodeeg
– 2 uien
– 1 rode peper
– 1,2 kg zoete aardappels
– 3 wortelen
– verse koriander
– 100 gr feta

(zelf toevoegen)
– groente boullion (1,5 liter)
– olijfolie
– peper
– zout

Dit is ruim voldoende voor vier personen.

 photo Hello1_zpsc27cb697.png

Het recept staat helemaal uitgelegd in het bijgeleverde recepten boekje. Laten we snel gaan beginnen!

 photo Hello3_zpsf931c08d.png

Eerst zet je alvast een pan op met water en daarin bouillonblokjes voor het bouillonwater.

 photo Hello2_zps25b43e1a.png

Nu gaan we alle groenten snijden, mijn moeder en ik hebben alles samen gedaan en waren wel een dik half uur bezig. Je bent dus geen 25 tot 30 minuten kwijt aan dit recept, maar wel langer. Doe trouwens alvast een scheutje olie in de soeppan en bak de uien glazig.

 photo Hello4_zps6a809d63.png

 photo Hello5_zpsc3fc285c.png

 photo Hello6_zps29cfb94a.png

Zijn de uien klaar bak dan 1 minuut de rest van de groentes mee in de pan. Let wel op dat je goed blijft roeren want anders koekt het aan op de bodem.

 photo Hello7_zps9f3c9a93.png

Heb je het één of twee minuten laten bakken, gooi dan het bouillon erbij. Dit moet nu 15 tot 20 minuten echt koken tot dat de aardappels en wortelen gaar zijn.

 photo Hello8_zps5c8efe1f.png

Ondertussen gaan we vast verder met de feta hapjes. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Kruimel de feta in een schaal helemaal fijn.

 photo Hello9_zps2d91057e.png

Voeg daarna wat peper en koriander toe aan het mengsel. Zelf zijn wij niet zo gek op pittig, dus wij hebben de peper beperkt gehouden.

 photo Hello10_zps7a58442c.png

Snij het filodeeg door midden en maak er daarna pakketjes van.

 photo Hello11_zps8a9cb1ad.png

Leg deze op een bakblik en doe ze vervolgens op 200 graden 10 minuten in de oven. Wil je ze mooi bruin? Bestrijk ze dan met wat olie, dit hebben wij niet gedaan.

 photo Hello12_zps98822cc3.png

Als de aardappelen en wortels gaat zijn kunnen we echt aan de soep beginnen. Handig was geweest als we een staafmixer hadden om alles goed te pureren maar die hebben we helaas niet. Daarom hebben we het in de blenden gedaan en dat gaat ook prima! En als je daarmee klaar bent zijn je feta hapjes ook klaar!

 photo Hello13_zpsa8f82959.png

Hmm heerlijke fetapakketjes!

 photo Hello15_zps7033fed5.png

En echt super lekkere soep! Het smaakt een beetje naar hutspot alleen dan in een heerlijke maaltijd soep vorm!

 photo Hello16_zps1a36a0db.png

Ben jij nou ook enthousiast geworden over de HelloFresh box dan kan je een box voor € 34,- bestellen. De box kan je van te voren zien op de website en dan kun je beslissen of je hem wilt hebben. Ik vind het echt een heel leuk concept. Het is iets duurder maar het is gemiddeld 10 euro per maaltijd waar jet met z’n vieren van kunt eten.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Hmm, die fetapakketjes zijn lekker! Die heb ik een hele poos geleden eens gegeten bij vrienden van ons maar daarna ben ik ze toch weer een beetje vergeten. Oh, en de soep lijkt me ook al heerlijk! Ik neem deze recepten zeker mee om eens te proberen, alleen gaat de box zelf ‘m helaas niet worden (te veel eten en te duur – ik woon maar in mijn eentje).

  2. Superhealthy! Het lijkt mij ook wel wat. Toch vind ik de box niet heel erg aantrekkelijk vanwege de prijs. Healthy food is altijd zo duur en daar baal ik van!

  3. Ik vind het er erg lekker uit zien. Die feta hapjes zouden het voor mij niet worden i.v.m. allergie, maar voor de rest jammm! Even opslaan in mijn favorieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *