Search
Close this search box.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Het merk Helena Rubinstein heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, eigenlijk ken ik het merk alleen van de prachtige mascara verpakkingen. Je weet wel, met die prachtige verpakkingen met kant en vilt, prachtig! Maar eigenlijk blijft het voor mij alleen bij kijken, ik heb er nog nooit iets van gekocht en eigenlijk trok het me voor de rest ook niet echt behalve die prachtige verpakking. Onlangs kreeg ik mijn eerste Helena Rubinstein mascara op een event en was eigenlijk meteen heel erg benieuwd naar de werking.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Even een korte introductie over het merk wie er net zoals ik nog niet zo bekend mee is. In 1902 opent Helena Rubinstein haar eerste schoonheidsinstituut in Melbourne. In enkele jaren verovert ze Europa en de Verenigde Staten en blijft ze uitpakken met innovaties als opleidingen voor beautyconsulentes, een matterend poeder en een wangenrood. In 1939 presenteert ze de eerste waterproof mascara, in 1958 gevolgd door de eerste automatische mascara. Mascara-Matic, later omgedoopt tot Long Lash, blijft tot op heden een topper van het merk. En nog steeds is het merk echt bekend om hun prachtige en goede mascara’s. Daar ben ik natuurlijk erg benieuwd naar.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

De mascara’s van de lijn Lash Queen zijn iconisch volgens het merk, gebeeldhouwde pareltjes en echte juweeltjes. Volgens het merk mag je zelfs spreken van cultobjecten, wat ik misschien een beetje ver vind gaan. Volume, intensiteit, welving, definitie, lengte, de mascara’s van Helena Rubinstein doen het allemaal en met de nodige zorg en veel respect. Dat klinkt natuurlijk wel weer goed en dat willen we dan ook graag!

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

De mascara heeft een hele waslijst aan ingrediënten. Over speciale ingrediënten hoor ik het merk niet meteen, maar ik zie genoeg voedende en verzachtende dingen voorbij komen zoals bijenwas, jojoba-olie en ga zo maar door. Ook zegt het merk de wimpers niet alleen mooier te maken, maar het ook echt te verzorgen.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Maar wat is nou precies de werking van deze mascara? De zachte gelformule geeft de wimpers al bij de eerste applicatie extra kracht door een serum met prokeratine en Ceramide R vrij te geven. Beide bestanddelen, die erg populair zijn in de haarverzorging, worden voor het eerst in een mascara van Helena Rubinstein gebruikt. Aan de oppervlakte herstelt de prokeratine de beschadigde en verzwakte plekjes. En het Ceramide R werkt in de diepte: het beschermt en maakt de wimpers glad waardoor ze compacter en mooier ogen. Het is dus niet even een mascara die alleen lengte en volume belooft, nee deze mascara doet echt wat met je wimpers moeten we het merk geloven.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Toen ik het doosje open maakte hoopte ik heel erg op zo een mooie of luxe verpakking met kant, vilt of zelfs met een panterprintje. Maar volgens mij is dit de minst mooie mascara van het merk, dus stiekem was ik lichtelijk teleurgesteld. Maar goed, om de huls gaat het natuurlijk niet, en wees eerlijk, het is zeker niet de lelijkste in zijn soort. Ook voelt de huls ontzettend luxe aan want hij is gehuld in aluminium. Het zwarte in de huls wordt bedoeld als het zwart van de mascara die intens zwart moet zijn.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Als we de mascara open maken zie ik als eerste een prachtig dun borsteltje met best wat mascara. Ik vrees ook dat deze mascara niet heel zuinig in gebruik is en dan is een mascara met maar 7 ml vrij snel op gok ik. Als je goed kijkt zie je dat de borstel de vorm heeft van een soort spiraal.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Het gepatenteerde helixvormige borsteltje omhult de wimpers helemaal met een laagje masacara. Bij elke dip in de verpakking nemen de 360 haartjes van het borsteltje de juiste hoeveelheid mascara op om de wimpers door en door te voeden en langer te maken zonder ze te verzwaren. Met een paar keer aanbrengen moet je al het gewenste resultaat hebben, je hoeft dus niet eeuwen te borstelen. Laten we dat maar snel gaan uittesten.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Mijn wimpers zonder mascara.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Mijn wimpers met de Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Het is waar, je hoeft echt maar een paar keer de mascara door je wimpers heen te halen en het zit al perfect. Doordat de borstel rijk gevuld is met mascara krijg je dat natuurlijk ook sneller voor elkaar. Het borsteltje werkt prettig en het maakt mijn wimpers echt langer en voller. Ik ben enthousiast op het eerste gezicht. Mijn wimpers voelen gedurende de dag ook zacht en comfortabel aan en verliezen geen krul. Qua houdbaarheid is de mascara ook prima in orde want ik kan er de hele dag mee rondlopen zonder dat hij gaat uitlopen of afbrokkelt. Verwijderen gaat trouwens super simpel met een remover en je hoeft niet eens te boenen.

Helena Rubinstein Wonder Blacks Lash Queen Mascara

Ik snap wel waarom het merk bekend staat om haar mascara’s. Als ik af moet gaan op deze mascara kan ik eigenlijk alleen maar enthousiast zijn. Helaas valt Helena Rubinstein niet in het rijtje Catrice, MUA of L’Oréal, je moet de prijzen echt met andere high end merken vergelijken. Niet zo gek, want het is natuurlijk ook een high end merk wat je eigenlijk is alles wel terug ziet. Voor deze mascara betaal je dan ook maar liefst € 35,01 en Helena Rubinstein is exclusief te koop bij ICI Paris XL en in de webshop natuurlijk. Zijn jullie bekend met de mascara’s van dit merk en wat zijn jullie ervaringen? Ik wil eigenlijk altijd die nog met kant en vilt proberen, voor de mooie huls.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Heel mooi resultaat, ik gebruik al jaren dezelfde mascara.Misschien dat ik toch een keertje switch om deze te proberen!

 2. Ik heb nu een maandje de Feline mascara van HR,die met de tijgerprint. Eerlijk gezegd vind ik hem niet heel bijzonder. Hij werd me aangeraden door de verkoopster bij ici paris toen ik om advies vroeg.

  Voor mij is het een ‘niet weer’.
  Max Factor Masterpiece daarentegen vind ik super en Le Volume van Chanel vind ik wel heel fijn.

  Het is ook maar net wat je in een mascara zoekt natuurlijk!

 3. Ik had het niet verwacht maar wauw wat een effect! En inderdaad, de verpakkingen van de mascara’s zijn altijd zo mooi!

 4. Ja ik heb al meerdere HR mascara’s versleten (ook die met die prachtige huls) en ze hebben me nog nooit teleur gesteld. Net als de rest van HR producten trouwens.
  Het is idd high end en daar betaal je ook voor, maar de kwaliteit is ontzettend goed en het ziet er ook altijd zo mooi chique uit.

 5. Vind jou reviews van mascara altijd zo fijn! Hebben dezelfde soort wimpers en ‘eisen’ want ook ik heb last van een vette huid en sommige stempelen als een gek!

 6. Ik kende het merk niet maar dit lijkt mij echt een fijne mascara die niet alleen een mooi effect geeft maar ook nog eens lekker verzorgend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *