Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hebben we echt make-up nodig?

Van de week zag ik voor het eerst deze prachtige video van Colbie Caillat van haar nummer Try. In dit nummer vertelt dat we ook allemaal prachtig zijn zonder make-up. En volgens begint het een trend te worden. Steeds vaker zie ik op Instagram de hashtag #nomakeup voorbij komen. Wat vinden jullie, is make-up écht nodig?

Ik vind het heerlijk om met beauty en make-up bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht ’s ochtends te vullen met make-up. Maar of ik het nodig vind, nee. Eerlijk, ik ga zelfs de helft van de week zonder make-up de straat over. Ik vind het heerlijk, gewoon geen make-up en ik maak me totaal geen zorgen over hoe ik eruit zie. Op vakantie ook, ik had alleen mascara, eyeliner, poeder en blush bij me. Heb ik dit gebruikt in 15 dagen? Misschien drie keer. Het is vakantie, heerlijk om lekker puur rond te lopen. En toen heb ik me echt verbaasd over de Engelse bezoekers van ons hotel. Die liggen aan het zwembad met hun perfect gelakte nagels, nepwimpers op en echt heel veel make-up, why?

Ik ben wel eens benieuwd, vinden jullie make-up écht nodig, of is het gewoon een heerlijke hobby van je maar kan je prima zonder?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Volgens mij gaat het nummer niet expliciet over het niet dragen van make-up maar over het hebben van een positief zelfbeeld. En dat het niet gaat om de mening van anderen.

  1. Ja dat klopt, maar daarom dragen wel veel mensen make-up omdat ze bang zijn voor de mening van anderen. Daarom vroeg ik me af hoe wij daarover denken, of je ook zonder problemen de deur uitloopt zonder make-up of dit toch wel lastig is :)

 2. Ik vind het zeker niet nodig om make-up te dragen, en ga net als jij ook vaak zat naar buiten zonder make-up. Ik voel me wel zelfverzekerder met make-up op, maar ik voel me zonder nou ook niet onzeker :)

 3. Erg mooi artikel en mooie video ook! Draag heel vaak geen make-up, ondanks dat ik juist een heel laag zelfbeeld heb. Ik ben hier heel hard aan het werken om te houden van wie ik ben maar merk dat veel mensen ongemerkt snel een oordeel geven over anderen. Voor mij geld dus dat ik mooie make-up prachtig vindt en het heerlijk vind om er mee bezig te zij. Ik vind het echter jammer dat het tegenwoordig soms zo belangrijk lijkt om er altijd perfect uit te zien en vindt het erg goed dat er ook aandacht wordt gegeven aan dat dit alles niet altijd nodig is en dit niet de werkelijkheid is.

 4. Het is zeker niet nodig om altijd make-up te dragen. Maar als je het echt graag wil moet je het gewoon doen :). Zelf draag ik niet veel make-up door mijn gevoelige huid en bril!

 5. Oh, dit is zo’n inspirerend artikel, ik zat serieus dit liedje te luisteren (eigenlijk de hele avond al) toen ik dit artikel las. Ik werd ook echt geraakt door het liedje. Ik doe ook alleen make-up op als ik het wil en als ik het leuk vind (dat vind ik). Maar af en toe ga ik ook gewoon voor puur naturel!

 6. ik vind dat nummer en de clip echt prachtig!! ik vind make-up niet nodig maar wel ontzettend leuk. Zolang ik nog gewoon zonder zorgen zonder make-up de deur uit kan vind ik het dan ook prima.

 7. Ik ga zonder problemen de deur uit zonder makeup, zeker in de zomer op hete dagen doe ik niks liever. Ik schaam me niet zonder makeup, en waarom zou ik, ik ben wie ik ben, en daaribij komt dat je er toch niks aan kunt veranderen hoe er uit ziet, of hoe je gezicht is.
  Ik draag makeup vooral omdat ik het leuk vind, maar het is geen vereiste.

 8. Het is niet nodig, ik ken genoeg mensen die ik zonder make-up er ook prachtig uit vindt zien. Zelf gebruik ik het echt als hobby, ik loop ook gewoon vaak een dag zonder make-up (vandaag toevallig).

 9. Ik vind make-up gewoon fijn en voel me er beter en mooier door. Maar je hebt het niet echt NODIG zeg maar.. :-)
  Prachtig clipje en ook een mooi liedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *