Hebben we echt make-up nodig?

Van de week zag ik voor het eerst deze prachtige video van Colbie Caillat van haar nummer Try. In dit nummer vertelt dat we ook allemaal prachtig zijn zonder make-up. En volgens begint het een trend te worden. Steeds vaker zie ik op Instagram de hashtag #nomakeup voorbij komen. Wat vinden jullie, is make-up écht nodig?

Ik vind het heerlijk om met beauty en make-up bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht ’s ochtends te vullen met make-up. Maar of ik het nodig vind, nee. Eerlijk, ik ga zelfs de helft van de week zonder make-up de straat over. Ik vind het heerlijk, gewoon geen make-up en ik maak me totaal geen zorgen over hoe ik eruit zie. Op vakantie ook, ik had alleen mascara, eyeliner, poeder en blush bij me. Heb ik dit gebruikt in 15 dagen? Misschien drie keer. Het is vakantie, heerlijk om lekker puur rond te lopen. En toen heb ik me echt verbaasd over de Engelse bezoekers van ons hotel. Die liggen aan het zwembad met hun perfect gelakte nagels, nepwimpers op en echt heel veel make-up, why?

Ik ben wel eens benieuwd, vinden jullie make-up écht nodig, of is het gewoon een heerlijke hobby van je maar kan je prima zonder?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply
  Lien
  15 juli 2014 at 17:17

  Volgens mij gaat het nummer niet expliciet over het niet dragen van make-up maar over het hebben van een positief zelfbeeld. En dat het niet gaat om de mening van anderen.

  • Reply
   Aranka
   15 juli 2014 at 17:20

   Ja dat klopt, maar daarom dragen wel veel mensen make-up omdat ze bang zijn voor de mening van anderen. Daarom vroeg ik me af hoe wij daarover denken, of je ook zonder problemen de deur uitloopt zonder make-up of dit toch wel lastig is :)

 • Reply
  Nienke
  15 juli 2014 at 17:37

  Ik vind het zeker niet nodig om make-up te dragen, en ga net als jij ook vaak zat naar buiten zonder make-up. Ik voel me wel zelfverzekerder met make-up op, maar ik voel me zonder nou ook niet onzeker :)

 • Reply
  allsweetbeauty
  15 juli 2014 at 17:41

  Erg mooi artikel en mooie video ook! Draag heel vaak geen make-up, ondanks dat ik juist een heel laag zelfbeeld heb. Ik ben hier heel hard aan het werken om te houden van wie ik ben maar merk dat veel mensen ongemerkt snel een oordeel geven over anderen. Voor mij geld dus dat ik mooie make-up prachtig vindt en het heerlijk vind om er mee bezig te zij. Ik vind het echter jammer dat het tegenwoordig soms zo belangrijk lijkt om er altijd perfect uit te zien en vindt het erg goed dat er ook aandacht wordt gegeven aan dat dit alles niet altijd nodig is en dit niet de werkelijkheid is.

 • Reply
  Jaimy en Laura
  15 juli 2014 at 17:42

  Zo’n mooi én goed nummer! Wij hebben er vandaag ook een artikel over geschreven.

 • Reply
  mellavieee
  15 juli 2014 at 17:48

  Het is zeker niet nodig om altijd make-up te dragen. Maar als je het echt graag wil moet je het gewoon doen :). Zelf draag ik niet veel make-up door mijn gevoelige huid en bril!

 • Reply
  lovelylonnie
  15 juli 2014 at 19:34

  Ik draag sinds ik moeder ben soms geen make-up of alleen mascara, en ik vind het heerlijk! Maar ik vind het soms ook erg leuk om lekker te tutten.

 • Reply
  chucky1012
  15 juli 2014 at 20:05

  Ik doe zo vaak geen make-up op. Dat is natuurlijk ;-)

 • Reply
  klaartje
  15 juli 2014 at 20:19

  Echt een artikel van iemand die naast beauty ook hersenen heeft! super. x

 • Reply
  Anne Solveig
  15 juli 2014 at 20:19

  Hele mooie video is dit!

 • Reply
  Sylvana
  15 juli 2014 at 20:27

  Mooi filmpje

 • Reply
  Helene
  15 juli 2014 at 20:38

  Oh, dit is zo’n inspirerend artikel, ik zat serieus dit liedje te luisteren (eigenlijk de hele avond al) toen ik dit artikel las. Ik werd ook echt geraakt door het liedje. Ik doe ook alleen make-up op als ik het wil en als ik het leuk vind (dat vind ik). Maar af en toe ga ik ook gewoon voor puur naturel!

 • Reply
  pamelas
  15 juli 2014 at 21:21

  ik vind dat nummer en de clip echt prachtig!! ik vind make-up niet nodig maar wel ontzettend leuk. Zolang ik nog gewoon zonder zorgen zonder make-up de deur uit kan vind ik het dan ook prima.

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  16 juli 2014 at 11:58

  Ik ga zonder problemen de deur uit zonder makeup, zeker in de zomer op hete dagen doe ik niks liever. Ik schaam me niet zonder makeup, en waarom zou ik, ik ben wie ik ben, en daaribij komt dat je er toch niks aan kunt veranderen hoe er uit ziet, of hoe je gezicht is.
  Ik draag makeup vooral omdat ik het leuk vind, maar het is geen vereiste.

 • Reply
  Daniëlle
  16 juli 2014 at 14:06

  Het is niet nodig, ik ken genoeg mensen die ik zonder make-up er ook prachtig uit vindt zien. Zelf gebruik ik het echt als hobby, ik loop ook gewoon vaak een dag zonder make-up (vandaag toevallig).

 • Reply
  MySimplySpecial
  16 juli 2014 at 18:36

  Wat een mooi filmpje is dat toch! Ik draag zelf graag make-up, maar voel me ook helemaal prima zonder :-)

 • Reply
  smilingbeauties
  16 juli 2014 at 19:34

  Mooie video! ook ik loop de helft van de week zonder make-up. Dit was vroeger ook heel anders

 • Reply
  pinkitnl
  17 juli 2014 at 12:17

  Ik vind dit zo’n mooie clip en nummer! Ik draag een groot deel van de week geen make up :-) x

 • Reply
  Julie
  18 juli 2014 at 16:42

  Ik vind make-up gewoon fijn en voel me er beter en mooier door. Maar je hebt het niet echt NODIG zeg maar.. :-)
  Prachtig clipje en ook een mooi liedje!

 • Laat een reactie achter