Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Heb ik mijn dromen als klein meisje waar gemaakt?

NIVEA: niet invullen voor een ander

Vroeger had iedereen een vriendenboekje, en zo ook ik. Vooral in groep 3 en 4 was het in mijn tijd een ware hype en heb er samen met mijn moeder tientallen van andere klasgenootjes ingevuld. Tijdens het inpakken van mijn kasten kwam ik mijn vriendenboekje weer tegen en dat bracht weer herinneringen naar boven door het lezen van mijn eigen pagina, zijn mijn dromen waar geworden?

Waarschijnlijk als je mijn leeftijd hebt ken je de desbetreffende boekjes wel. Er stonden algemene vragen in maar ook vragen over de toekomst, wat je graag wilde worden, wat je dromen waren en wat je graag wilde bereiken. Ik heb met een grote lach veel pagina’s van mijn klasgenootjes terug gelezen en natuurlijk ook die van mij.

In het begin van de vriendenboekjes fase wilde ik graag zoals ieder meisje dolfijnen trainster worden. Maar al snel bedacht ik mij dat dat niets voor mij was, want ik hield helemaal niet van zwemmen. Daarna dacht ik mezelf nuttig te maken als huisarts, want ik wilde graag mensen helpen. Maar aangezien ik absoluut niet tegen bloed kon – en kan, want tegenwoordig kan ik er ook geen seconde naar kijken -, leek mij dat ook geen goede optie. Daarna wist ik dat cijfertjes misschien wel iets voor mij zouden zijn en wilde ik graag accountant worden. Ik had geen idee wat dat op dat moment inhield, maar ik hoorde dat je er goed mee kon verdienen en het leek mij wel te liggen, en daar bleef het ook een hele tijd bij.

En dat gevoel heb ik tot een hele tijd om de middelbare school ook volgehouden. Economie was echt mijn ding en kan oprecht zeggen dat ik hier ook echt goed in was. Ik snapte dat allemaal wel en zag de oplossingen en logica er wel van in. Heb op de HAVO ook mijn vakkenpakket met economie (E&M) gekozen en vond dit echt leuk. Toen ik me aan het oriënteren was voor een HBO studie leek het me toch leuker de marketing kant op te gaan om mijn creatieve – die tegenwoordig behoorlijk ondergesneeuwd is – kant met het economische te combineren en schreef me in voor de studie commerciële economie. Helaas heeft dat nooit iets mogen worden aangezien ik onverwachts mijn HAVO niet haalde. Maar dat is een ander verhaal.

Het creatieve heb ik van mijn moeder en daar was ik vroeger ook veel mee bezig. Ik maakte veel dingen, vooral met de familie van mijn moeder. Mijn oma schildert en heb daar als kind ik weet niet hoeveel waterverf tekeningen gemaakt. Mijn moeder is extreem handig en knutselde de mooiste dingen in elkaar en dat wilde ik ook. Samen met mijn tante maakten we eigen kaartjes en priegelden we met fimo klei.

Als ik terug kijk in mijn vriendenboekje was mijn favoriete vak ook altijd handenarbeid, omdat ik hier eigenlijk ook best goed in was. Ik denk dat ik toch een tik van mijn moeder heb meegekregen. Soms vind ik het jammer dat ik daar tegenwoordig niets meer mee doe. Vroeger was ik enorm creatief en maakte de mooiste dingen. Als 13 jarige kon ik bizar goed photoshoppen en tegenwoordig snap ik er geen zak meer van. Ik was een kei in creatieve dingen bedenken en tegenwoordig is dat een beetje weggeëbd.

Of ik mijn dromen als klein meisje heb waargemaakt weet ik niet, maar ik weet wel dat ik gelukkig ben met wat ik nu doe. Als ik mijn blog niet had was ik zeker weer naar school gegaan en daar toch het commerciële economie papiertje scoren. En wat mijn grote droom dan nog steeds is en al vanaf de middelbare school is grote campagnes voor grote bedrijven bedenken. Ik mag ze nu uitvoeren voor de grote bedrijven wat ik ontzettend bijzonder en gaaf vind, maar ooit hoop ik ze zelf te kunnen bedenken en daar dan mijn kennis en creativiteit in te stoppen. Dan heb ik mijn droom echt waargemaakt.

En ooit, mocht het bloggen niet meer toereikend zijn hoop ik dat het handvatten heeft geboden om mijn droom te verwezenlijken. Maar voorlopig blijf ik lekker door bloggen want ik vind het veel te leuk om niet te doen.

Hebben jullie vroeger vriendenboekjes gehad of ingevuld en wat vulden jullie in bij je toekomstplannen en is daar zoveel jaar later iets van waar geworden? Ik ben heel erg benieuwd!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Wat een ontzettend orgineel onderwerp…..zo leuk.
  Ik heb er idd heel heel heel veel ingevuld, voor 3 van mijn kids.
  Laatst zat ik er weer eentje te lezen.
  Bij ons wilde echt alle meisjes altijd prinses of zeemeermin worden.
  Tot nu toe is het nog niemand van de schrijfstertjes gelukt…

 2. Leuk om te lezen! Ik herinner mij de vriendenboekjes van vroeger ook zeker nog wel. Bijna iedereen wilde dolfijnentrainer worden haha. Zelf wilde ik altijd heel veel tegelijk worden, maar vooral zangeres, actrice en schrijfster stonden lang op mijn lijstje, dus eigenlijk allemaal creatieve dingen. Ik moet ook toegeven dat ik nog steeds echt houd van het creëren van iets nieuws, ook in het onderwijs waar ik nu mee bezig ben, vind ik dat heel erg leuk. Boeken schrijven wil ik nog steeds, dus dat gaat hopelijk nog eens gebeuren :)

 3. Ik schreef denk ik het vaakst “uitvinder”. Nu ben ik ingenieur dus dat komt nog redelijk in de buurt. Al stond er denk ik ook al wel eens kapster, dat was bij ons dan het cliché :-)

 4. Je kan ook altijd nog gaan studeren. Je kan gewoon een 21 plus toets doen. Bloggen vind ik trouwens ook heel creatief. Al die artikelen die je schrijft!

 5. leuk om te lezen en blijf jij maar voorlopig lekker bloggen want vind je blogs maar al te leuk om te lezen :D en och die vriendenboekjes hahaha tig van gehad en ik wilde altijd juf worden of secretaresse, nou beiden eigenlijk niet, nou ja ben de secretaresse van onze bedrijven gedeeltelijk dus er is toch iets uit gekomen

 6. Erg leuk om te lezen wat je vroeger wilde worden :) ik was ook heel erg creatief, maar meer in tekenen. Ik tekende bijvoorbeeld een sticker na op een A4 formaat, alleen ben ik de map met al die tekeningen kwijtgeraakt :( zo zonde!

 7. Lieve Aranka…. een blog succesvol onderhouden en er financieel aan te kunnen verdienen, zegt mij juist dat je nog steeds creatief en commercieel bezig bent. Je hebt gewoon je eigen bedrijf en merk By Aranka. Dus hoezo ondergesneeuwd?

  Ik wilde graag zo’n persoon worden die hotels ed. ging keuren voor de reisgidsen. Leek mij heerlijk, altijd op vakantie. En dan reizen bedenken voor de klanten. Het is er nooit van gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *