Search
Close this search box.

Healthy Drink: Vita Coco

 photo Vita_zps98e5569d.png

Dit drankje heb ik al zo vaak bij anderen voorbij zien komen, Vita Coco! Ik was hier echt heel erg benieuwd naar maar had het eigenlijk nog nooit in een supermarkt voorbij zien komen. Vita Coco is een ontzettend gezond drankje dat veel celebs en sporters graag drinken. Het is 100% natuurlijk, bevat geen vet en is gewoon heerlijk verfrissend.

 photo Vita1_zps0f79fb25.png

Vita Coco is in 2004 opgericht door twee vrienden. Vita Coco is gebaseerd op 100 % natuurlijk kokoswater en zo smaakt het dus ook. Het kokoswater dat gebruikt wordt door Vita Coco komt van jonge groene kokosnoten en zit boordevol met kalium en essentiële elektrolyten – dit is een soort van mengsel met ionen -. Het bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen en is niet geproduceerd uit een concentraat. Het is dus echt natuurlijk, daarom vinden mensen het net zo lekker en smaken als verse kokosmelk uit een kokosnoot met een rietje.

 photo Vita2_zps2130d3a8.png

Vita Coco is er in zes verschillende smaken te krijgen. De originele kokosnoot water, met ananas, met sinaasappel, met acai bessen en granaatappel, met perzik en met passievrucht. Ik testte de originele uit en die met ananas en sinaasappel.

 photo Vita4_zps179fd989.png

De voedingswaarden van het product, zien er goed en gezond uit!

 photo Vita3_zpsa78f67a2.png

Wat vond ik van de drankjes? Laat ik eerst even zeggen dat ik fan ben van kokos, ik vind het echt heerlijk! Ik had wel zin in een licht en fris drankje dus nam enthousiast een slok. Ik zal je er ook eventjes bij vertellen dat ik nog nooit vers kokosnootsap heb gehad dus ik had geen idee hoe het smaakte. Maar toch vond ik de originele versie echt niet lekker, eigenlijk gewoon zo vies dat ik mijn glas niet eens leeg kreeg. Ik dacht serieus dat ik de enige was omdat dit drankje zo ontzettend populair is. Maar gelukkig kwam ik er al snel achter dat veel meer mensen het niet lekker vonden. Ik begon eigenlijk met tegenzin aan de varianten met een smaakje maar die waren wel te drinken. Het zal niet mijn favoriete drinken worden maar ze zijn wel prima te doen. Tipje, ze zijn wel verfrissender uit de koelkast!

Ook hoor ik dat heel veel mensen het gebruiken voor smoothies, dat vind ik wel een goed en gezond idee!

 photo Vita5_zps6652de0d.png

De Vita Coco is te koop bij verschillende verkooppunten zoals de Albert Heijn, De Tuinen, Gezond & Wel, Vitaminestore en de Total. Ze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 330 ml, 500 ml en 1 liter. Een verpakking kost ongeveer € 1,69 per stuk. Ik ben wel benieuwd of ik de enige ben die het niet zo lekker vind of hier allemaal die hard Vita Coco fans zijn.

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Stiekem ben ik erg benieuwd hoe die Coconut&Pineapple variant smaakt, want die combinatie vind ik normaal gesproken echt heerlijk! Wel jammer dat je de drankjes niet zo lekker vindt :(

 2. ik zou wel eend die met perzik en granaatappel willen proberen. maar als ik eerlijk ben denk ik ook niet dat ik heel erg fan word van deze drankjes. ik vind het wel goed dat het helemaal niet duur is! want meestal zijn juist de ongezonde dingen goedkoop en de gezonde dingen duur.

 3. Je verteld dat ze hetzelfde smaken als “vers” kokoswater. Het kan zijn dat er geen toevoegingen zijn maar het smaakt absoluut niet hetzelfde! Dit smaakt veel chemischer maar dat kan vast ook komen door de verpakking..

 4. Mmmmm ik ben een tropische verrassing en hou hier van! Ik gebruik nl in diverse recepten kokosmelk, kokosnoot al dan niet geraspt etc..Het kokoswater is zo gezond maar ik drink het zomers vers. ;-)

 5. Ik had hier ook heel veel van verwacht, maar de eerste slok viel mij enorm tegen. Echt niet mijn ding, ik ben meer van zoet. In een smoothie doen is wel een goed idee!

 6. Ik heb het pakket ook ontvangen en ben erg benieuwd naar de smaak! Ze liggen jammer genoeg nog steeds onaangeroerd in de koelkast. Op de een of andere manier zie ik erg tegen de smaak op nu ik reviews ervan lees, terwijl ik heel erg van kokos houd :)

 7. Ik ben wel benieuwd hoe het smaakt nu. Maar weet je wat, volgens mij is gewoon water nog altijd het gezondste drankje :-)

 8. Ik had echt precies hetzelfde. Hoge verwachtingen en ik verwachtte een kokossmaak. Het is vooral de “snotachtige” structuur die het vies maakt. Niet mijn ding ook. Door een smoothie is wel een goed idee!

 9. Ik ben DOL op kokos!, ik heb dit drankje recentelijk bij De Tuinen gekocht en geproefd en ik vond het niet lekker. Wellicht wel in een smoothie, toch maar een tweede kans geven.

 10. Hoi Aranka,

  Leuk artikel over Vita Coco! Jammer dat je de naturel variant niet zo lekker vindt. Bij kokoswater verwachten veel mensen de smaak van geraspte kokos, bounty of kokosmelk. Deze producten worden gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot met veel toegevoegde suikers (waardoor dus veel mensen het lekker vinden). Kokoswater komt daarentegen rechtstreeks uit de jonge groene kokosnoot waardoor het puur natuur is en het veel gezonde voedingsstoffen zoals kalium bevat. Een veel gezonder alternatief dus! Ik kan je de pineapple variant aanraden om te starten met het drinken van kokoswater, je moet immers wennen aan de smaak. Voor de mensen die interesse hebben? Vita Coco is o,a, te koop bij AH, Marqt, Gezond & Wel en De Tuinen.

  Groetjes het Vita Coco Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *