Havermoutkoek met noten, banaan en chocolade

 photo Havermoutrepen6_zps72624203.png

Mueslirepen zijn tegenwoordig ontzettend populair en vaak neem ik er ook eentje mee in mijn tas voor onderweg. Maar wist je dat deze repen ook heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Ik gebruik in plaats van muesli havermout en het ziet er een beetje uit als een koek, maar als je het in reepjes snijdt heb je natuurlijk overheerlijke havermoutrepen, ik deel het recept met jullie!

 photo Havermoutrepen_zps7e6f9786.png

Wat heb je nodig?

 • 150 gram havermout
 • 70 gram pecannoten
 • 2 el honing
 • 2 el olijf olie
 • 10 walnoten
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 1 banaan
 • 1 handje smeltchocolade

Niet alles staat op de foto, maar vaak als je aan het bakken slaat bedenk je er nog allemaal ingrediënten bij die het nog lekkerder maken. We voegen geen suiker en dergelijke toe omdat de honing de repen al lekker zoet maken!

 photo Havermoutrepen1_zps39024504.png

Pak een grote beslagkom en doe hier alvast de havermout met de honing en olijfolie in.

 photo Havermoutrepen2_zpsdfa86378.png

Van te voren is het handig even de noten en abrikozen in kleine stukjes te hakken en snijden zodat je meteen verder kan met het mengsel.

 photo Havermoutrepen3_zpsae81bc98.png

Prak ook een hele banaan fijn en doe deze er ook bij

 photo Havermoutrepen4_zps9372d490.png

Dan doen we er nog een handje chocolade chips in voor de smaak. Maar deze kan je er ook uit laten als je het gezonder wil hebben. Meng alles goed door elkaar tot dat je een plakkerig mengsel hebt.

 photo Havermoutrepen5_zpsdb54419f.png

We verwarmen de oven alvast voor op 175 graden en bedekken een plat bakblik met bakpapier. Laat wel wat papier over de rand heen komen, zo kan je straks de koek er weer makkelijk uit tillen. Strijk nu het mengsel over het hele bakblik uit en druk het even aan met een lepel of vork. Als de oven heet genoeg is kan het in de oven voor ongeveer 20 minuten.

 photo Havermoutrepen8_zpsaf70f842.png

Als de oven klaar is haal je de koek uit de vorm en leg je hem even ergens neer om goed af te koelen. Je kan hem ook warm eten, maar koud vind ik hem persoonlijk lekkerder.

 photo Havermoutrepen7_zps7fc6aba2.png

Je kan de koek door middel van een scherp mes in repen snijden zodat je ze makkelijk als een lekkere en gezonde snack kan opeten!

 photo Havermoutrepen9_zps33ea261a.png

Deze reep smaakt echt fantastisch, we hadden het eigenlijk niet verwacht maar deze gaat er zeker weer snel een keer komen! Zoek je dus nog een lekkere en best wel verantwoorde snack? Dan ben je met deze havermoutkoek aan het goede adres! Je kan natuurlijk zelf ook wat ingredienten aanpassen zoals de noten, abrikozen en chocolade. Het zal vast ook erg lekker zijn met kokos of superfoods. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 januari 2015 at 07:37

  Fijn om er een recept van te zien dat het zo makkelijk is om het zelf te maken ;-)

 • Reply
  Esmée
  7 januari 2015 at 08:36

  Ah, naar zo’n recept was ik nog op zoek! Ik vind het leuk (en gezonder) om vaak mijn eigen tussendoortjes te maken en mee te nemen, en laat ik nou gek zijn op havermoutrepen! De combinatie van abrikozen en pecans lijkt me erg lekker :) x

 • Reply
  Milou
  7 januari 2015 at 08:50

  Wat een leuk recept, lijkt mij erg lekker!

 • Reply
  Margot
  7 januari 2015 at 09:02

  Het ziet er goed uit en lekker makkelijk!

 • Reply
  Beautyjuf
  7 januari 2015 at 09:11

  Oh, ik krijg hier honger van! Het recept klinkt makkelijk. Handig voor zo’n keukenprinses (ahum!) als ‘moi’ ;-)

 • Reply
  Amy
  7 januari 2015 at 09:14

  Yum!

 • Reply
  Melanie
  7 januari 2015 at 09:35

  Dat ziet er erg lekker uit! Goed recept want je kunt er ook lekker veel mee experimenteren. In plaats van chocolade kun e inderdaad ook andere lekkere dingen toevoegen. Ik denk dat ik deze ook eens ga proberen te maken!

  Fijne woensdag!
  XoXo Melanie

 • Reply
  Stephanie
  7 januari 2015 at 10:34

  Mmm lekker zeg en zo makkelijk te maken, dat had ik niet gedacht.
  Iemand enig idee hoelang je zoiets kunt bewaren? Het is natuurlijk niet de bedoeling deze verantwoorde snack helemaal in 1 keer op te eten;)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  7 januari 2015 at 11:10

  Wat een supergoed idee. Ik maakte vroeger al iets gelijkaardig, maar met appel en kaneel. Dat was heerlijk

 • Reply
  Laura
  7 januari 2015 at 11:32

  Gezond en het lijkt me heel lekker! Leuk recept :D

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  7 januari 2015 at 11:57

  Lijkt mij heerlijk! Ik maak ze ook wel eens maar dan low carb! Je kunt er alle kanten mee op.

  Heerlijk recept heb je weer gedeeld.

 • Reply
  Manon
  7 januari 2015 at 12:32

  wat een leuk en makkelijk recept zeg, ga ik zeker proberen!

 • Reply
  Manon
  7 januari 2015 at 12:46

  Dat ziet er heel lekker uit.

 • Reply
  Marjoleinee
  7 januari 2015 at 13:10

  Het ziet er echt super lekker uit!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  7 januari 2015 at 13:38

  Aaaah Aranka, jou recepten altijd eh, hmmmm! Dit is weer iets dat helemaal mijn ding is denk ik :-)

 • Reply
  Joyce - Beamingbeautynl
  7 januari 2015 at 13:48

  Dit lijkt me erg lekker! Ga het misschien van het weekend ook proberen!

 • Reply
  kieke14
  7 januari 2015 at 14:02

  Dit wil ik echt nog een keer maken! Super lekker en zo veel beter als veel andere dingen. Zeker nu ik weer wat gezonder wil gaan eten :) Bedankt voor het delen, leuk!!

 • Reply
  Johanneke
  7 januari 2015 at 14:15

  Dat ziet er lekker en gemakkelijk uit! Ik heb gisteren voor het eerst Granola gemaakt, lijkt hier wel iets op qua ingredienten. Dan weet je tenminste zeker dat er niet zoveel slechte suikerzooi in zit. Ik ga deze ook eens maken!

 • Reply
  TurksFruit
  7 januari 2015 at 14:22

  Jammer dat ik geen banaan eet, anders was dit een top recept. Helaas weet ik ook niks dat de banaan zou kunnen vervangen, haha :(

  • Reply
   Ilona
   7 januari 2015 at 17:27

   Je zou de banaan kunnen vervangen voor dadels of andere fruitsoorten die je lekker vind. Je kan natuurlijk de banaan er ook uitlaten.

 • Reply
  milou | Shimmer-pie
  7 januari 2015 at 15:03

  Hmm, wat een slim idee! En lekker! Ik ga binnekort ook zoiets maken!

 • Reply
  lonneke
  7 januari 2015 at 15:16

  ahhh dankjewel Aranka voor dit recept!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Wendy
  7 januari 2015 at 18:10

  Bedankt voor het recept. Ik heb net een variant in de oven gezet. Ik had enkel muesli, banaan, een niet gezouten notenmengeling, honing en olijfolie in huis dus ga deze mix eens testen. Spannend. Veel beter dan die chocoladekoeken die ik altijd mee naar mijn werk neem.

 • Reply
  femketje
  7 januari 2015 at 18:55

  lijkt me super lekker :D

 • Reply
  lucindainwonderland
  7 januari 2015 at 21:16

  Het is een super handig recept, want je kan zelf dingen wijzigen. Zelf ben ik niet zo’n fan van noten, dus zou er iets anders door kunnen gooien. ik vind het in ieder geval een super goed idee. xxx Lucinda

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 januari 2015 at 22:15

  Dit is echt iets voor mij, ik ben dol op dit soort dingen!

 • Reply
  Diana
  7 januari 2015 at 22:45

  Heerlijk recept weer

 • Reply
  Mariska (@DoorMariska)
  8 januari 2015 at 12:44

  Dat ziet er heerlijk uit en lijkt me ook echt lekker in die combinatie :) Wat een super mooie foto’s heb je trouwens gemaakt! is dat met je flitser en je 40mm lens ? :)

  • Reply
   Aranka
   8 januari 2015 at 14:18

   Deze foto’s heeft mijn zusje gemaakt, dus weet niet met welke lens dit is. Zal het even navragen :)

 • Reply
  Els
  31 augustus 2015 at 14:26

  Havermout is supergezond en bovendien lekker. Een overzicht van de voordelen voor de gezondheid vind je hier: http://www.zenspiratie.be/waarom-havermout-eten-een-goed-idee-is/

 • Reply
  Marina
  11 augustus 2016 at 22:05

  Ik ben onlangs begonnen met bakken van gezonde broden, koekjes enz. Zo probeer ik telkens weer andere recepten. Het ene al lekkerder dan het andere. Hopelijk kan ik deze koek of repen delen met buren en vrienden. Bedankt alleszins voor het recept.

 • Reply
  Steef
  13 maart 2017 at 23:06

  Bij mij valt het nogal uit elkaar, het mengsel was ook niet zo plakkerig als ik had verwacht.. Ik zat te denken om eenextra (halve) banaan toe te voegen, denk je dat dat helpt? Of heb je een andere tip?

 • Laat een reactie achter