Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Havermoutkoek met noten, banaan en chocolade

 photo Havermoutrepen6_zps72624203.png

Mueslirepen zijn tegenwoordig ontzettend populair en vaak neem ik er ook eentje mee in mijn tas voor onderweg. Maar wist je dat deze repen ook heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Ik gebruik in plaats van muesli havermout en het ziet er een beetje uit als een koek, maar als je het in reepjes snijdt heb je natuurlijk overheerlijke havermoutrepen, ik deel het recept met jullie!

 photo Havermoutrepen_zps7e6f9786.png

Wat heb je nodig voor de havermoutkoek?

 • 150 gram havermout
 • 70 gram pecannoten
 • 2 el honing
 • 2 el olijf olie
 • 10 walnoten
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 1 banaan
 • 1 handje smeltchocolade

Niet alles staat op de foto, maar vaak als je aan het bakken slaat bedenk je er nog allemaal ingrediënten bij die het nog lekkerder maken. We voegen geen suiker en dergelijke toe omdat de honing de repen al lekker zoet maken!

 photo Havermoutrepen1_zps39024504.png

Havermoutkoek, hoe maak je die?

Pak een grote beslagkom en doe hier alvast de havermout met de honing en olijfolie in.

 photo Havermoutrepen2_zpsdfa86378.png

Van te voren is het handig even de noten en abrikozen in kleine stukjes te hakken en snijden zodat je meteen verder kan met het mengsel.

 photo Havermoutrepen3_zpsae81bc98.png

Prak ook een hele banaan fijn en doe deze er ook bij

 photo Havermoutrepen4_zps9372d490.png

Dan doen we er nog een handje chocolade chips in voor de smaak. Maar deze kan je er ook uit laten als je het gezonder wil hebben. Meng alles goed door elkaar tot dat je een plakkerig mengsel hebt.

 photo Havermoutrepen5_zpsdb54419f.png

We verwarmen de oven alvast voor op 175 graden en bedekken een plat bakblik met bakpapier. Laat wel wat papier over de rand heen komen, zo kan je straks de koek er weer makkelijk uit tillen. Strijk nu het mengsel over het hele bakblik uit en druk het even aan met een lepel of vork. Als de oven heet genoeg is kan het in de oven voor ongeveer 20 minuten.

 photo Havermoutrepen8_zpsaf70f842.png

Als de oven klaar is haal je de koek uit de vorm en leg je hem even ergens neer om goed af te koelen. Je kan hem ook warm eten, maar koud vind ik hem persoonlijk lekkerder.

Je kan de koek door middel van een scherp mes in repen snijden zodat je ze makkelijk als een lekkere en gezonde snack kan opeten!

 photo Havermoutrepen7_zps7fc6aba2.png
Havermoutkoek met noten, banaan en chocolade

Havermoutkoek met noten, banaan en chocolade

Wil je een gezonde maar lekkere snack maken? Wat dacht je van deze havermoutkoek met noten, banaan en chocolade. Het is super simpel om te maken, maar wel heel erg lekker en voedzaam. Je kunt het een aantal dagen bewaren dus het is ook ideaal om als snack mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

 • 150 gram havermout
 • 70 gram pecannoten
 • 10 walnoten
 • 5 gedroogde abrikozen
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 handje smelt chocolade (druppels)

Instructies
 

 • Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
 • Snij de noten en abrikozen in kleine stukjes en doe deze in een kom.
 • Voeg hier ook de havermout, olijfolie, honing en chocolade aan toe.
 • Prak een banaan en voeg deze ook toe aan het mengsel. Roer het mengsel goed door.
 • Bak een plat bakvorm en bekleed deze met bakpapier zodat de koek straks niet aan de bakvorm vast plakt.
 • Stort de mix voor de havermoutkoek in het bekleedde bakblik en duw dit met de bolle kant van de lepel plat.
 • Bak vervolgens de havermoutkoek voor 20 minuten af in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
 photo Havermoutrepen9_zps33ea261a.png

Deze reep smaakt echt fantastisch, we hadden het eigenlijk niet verwacht maar deze gaat er zeker weer snel een keer komen! Zoek je dus nog een lekkere en best wel verantwoorde snack? Dan ben je met deze havermoutkoek aan het goede adres! Je kan natuurlijk zelf ook wat ingredienten aanpassen zoals de noten, abrikozen en chocolade. Het zal vast ook erg lekker zijn met kokos of superfoods. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

 1. Ah, naar zo’n recept was ik nog op zoek! Ik vind het leuk (en gezonder) om vaak mijn eigen tussendoortjes te maken en mee te nemen, en laat ik nou gek zijn op havermoutrepen! De combinatie van abrikozen en pecans lijkt me erg lekker :) x

 2. Dat ziet er erg lekker uit! Goed recept want je kunt er ook lekker veel mee experimenteren. In plaats van chocolade kun e inderdaad ook andere lekkere dingen toevoegen. Ik denk dat ik deze ook eens ga proberen te maken!

  Fijne woensdag!
  XoXo Melanie

 3. Mmm lekker zeg en zo makkelijk te maken, dat had ik niet gedacht.
  Iemand enig idee hoelang je zoiets kunt bewaren? Het is natuurlijk niet de bedoeling deze verantwoorde snack helemaal in 1 keer op te eten;)

 4. Dit wil ik echt nog een keer maken! Super lekker en zo veel beter als veel andere dingen. Zeker nu ik weer wat gezonder wil gaan eten :) Bedankt voor het delen, leuk!!

 5. Dat ziet er lekker en gemakkelijk uit! Ik heb gisteren voor het eerst Granola gemaakt, lijkt hier wel iets op qua ingredienten. Dan weet je tenminste zeker dat er niet zoveel slechte suikerzooi in zit. Ik ga deze ook eens maken!

  1. Je zou de banaan kunnen vervangen voor dadels of andere fruitsoorten die je lekker vind. Je kan natuurlijk de banaan er ook uitlaten.

 6. Bedankt voor het recept. Ik heb net een variant in de oven gezet. Ik had enkel muesli, banaan, een niet gezouten notenmengeling, honing en olijfolie in huis dus ga deze mix eens testen. Spannend. Veel beter dan die chocoladekoeken die ik altijd mee naar mijn werk neem.

 7. Het is een super handig recept, want je kan zelf dingen wijzigen. Zelf ben ik niet zo’n fan van noten, dus zou er iets anders door kunnen gooien. ik vind het in ieder geval een super goed idee. xxx Lucinda

 8. Ik ben onlangs begonnen met bakken van gezonde broden, koekjes enz. Zo probeer ik telkens weer andere recepten. Het ene al lekkerder dan het andere. Hopelijk kan ik deze koek of repen delen met buren en vrienden. Bedankt alleszins voor het recept.

 9. Bij mij valt het nogal uit elkaar, het mengsel was ook niet zo plakkerig als ik had verwacht.. Ik zat te denken om eenextra (halve) banaan toe te voegen, denk je dat dat helpt? Of heb je een andere tip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *