Ik ben dol op tonijn en helemaal gek op hartige hapjes. Het liefst loop ik meteen naar de broodafdeling in de supermarkt voor een saucijzenbroodje, croissant, kaasbroodje, frikandelbroodje en ga zo maar door. Maar wat er gewoon niet is of bestaat is een hartig tonijnbroodje. Dan werd het maar eens tijd om het zelf te gaan maken.
Wat heb je nodig?
- blikje tonijn op water
- half kuipje kruidenroomkaas
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 tl sambal
- 1 klein uitje
- Italiaanse kruiden
- geraspte kaas
Dit is genoeg voor vier broodjes, wil je er meer of minder maken, pas dan de hoeveelheden aan. Wil je dit maken voor een leuke part snack? Halveer dan de plakjes bladerdeeg en maak er kleine vierkantjes van als ze opgevouwen zijn.
Versnipper eerst de ui en doe de tonijn, roomkaas, kruiden en sambal in een kommetje. Roer alles goed door elkaar heen. Verwarm de oven daarna voor op 220 graden.
Ondertussen in het bladerdeeg ook ontdooid en bekleed ik het bakblik met bakpapier.
Verdeel het tonijn mengsel over de lapjes bladerdeeg en zorg dat ik de randjes niet raak, want die moeten we nog vouwen.
Vouw de balderdeeg lapjes dicht en druk ze samen met een vorkje.
Besprenkel er nog wat kaas overheen en bak ze daarna af voor 25 minuten op 220 graden in de oven.
De hele keuken heeft zich inmiddels gevuld met de heerlijke geur van tonijn, kaas en bladerdeeg. Een erg lekkere combinatie als ik het zo ruik.
De vier broodjes zijn gelukt en zijn perfect voor twee personen. Twee broodjes per persoon is perfect!
Nom, de smaak is ook perfect en niet zo saai door de sambal. Hou je van heel erg pittig, voeg dan meer toe!
Je kunt dit recept trouwens ook perfect maken als borrelhapje. Snij dan alleen de bladerdeeg plakken door de helft en vul het op dezelfde manier.
En dat was hem dan, eetsmakelijk! En eerlijk is eerlijk, ik vind dit veel lekkerder dan een saucijzenbroodje of een frikandelbroodje, jullie?
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
18 reacties
Tessa
20 april 2016 at 15:06Ah wat een geweldig idee! En het ziet er ZO goed uit.
Lekker creatief bezig Aranka!
x
chucky1012
20 april 2016 at 15:12Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit ;-)
Leuke foto’s.
Joyce - LemonyLifenl
20 april 2016 at 15:48Oh dit lijkt me echt heerlijk! Binnenkort eens uitproberen!
Stephanie
20 april 2016 at 15:56Mmmm. Dit ga ik zeker maken!! Heerlijk.
Zitten er alleen niet veel calorieën in Aranka?? :)
Varenka W
20 april 2016 at 17:25Er zit vooral veel liefde in :-)
Geniet er van !
Aranka
20 april 2016 at 18:21Héél veel calorieën, maar voor een keer mag dat best toch?
Stephanie
20 april 2016 at 20:32Haha dat mag zeker ja! Anders houd je het afvallen ook niet vol. Alleen wel lastig altijd om het bij “een keer” te houden;-)
Ga het zeker een keer maken! Jouw recepten zijn altijd heeerlijk!
Jamey - Beauty Unboxing
20 april 2016 at 16:45oh heeerlijk! en niet eens moeilijk!
Marjolein
20 april 2016 at 17:19Ben benieuwd hoe dit smaakt, het lijkt me heel lekker!
Anouk
20 april 2016 at 18:46Hartige broodjes met tonijn bestaan zeker wel! Empañadas bijvoorbeeld.
Lekker recept!
Maaike
20 april 2016 at 19:07Oh nom nom dit lijkt me lekker! Vooral omdat ik altijd zelf tonijnsalade maak met een blikje (en dan met mayo) en met bladerdeeg en kaas erbij lijkt het me sowieso nóg lekkerder. Ik heb bijna de neiging om ze gelijk te gaan maken haha!
femketje
20 april 2016 at 21:57oehh die zien er super lekker uit :D
Kelly
20 april 2016 at 22:41Hmm ziet er lekker uit!
Lindsey Beljaars
21 april 2016 at 09:10Wat ziet dit er heerlijk uit!
Henriette
21 april 2016 at 14:22Oeh lijkt me echt heel erg lekker!! Alleen heb je dit recept niet al een keer gemaakt in 2012 of lijkt het gewoon heel erg op elkaar? ;-)
Roxanne
21 april 2016 at 23:30Damn, deze lijken me heerlijk!
Victoria
27 april 2016 at 12:36Jum, heerlijk! Ben helemaal into tonijn de laatste tijd (ivm mn maag gaat vis op het moment een stuk beter dan vlees)
Deze ga ik heel snel zeker een keer maken!
Yoeki
2 december 2018 at 13:37Hartstikke lekker en snel gemaakt. Staat hier nu regelmatig als lunch op tafel. Bedankt voor het recept.