Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hartige tonijn broodjes

Hartige tonijn broodjes

Ik ben dol op tonijn en helemaal gek op hartige hapjes. Het liefst loop ik meteen naar de broodafdeling in de supermarkt voor een saucijzenbroodje, croissant, kaasbroodje, frikandelbroodje en ga zo maar door. Maar wat er gewoon niet is of bestaat is een hartig tonijnbroodje. Dan werd het maar eens tijd om het zelf te gaan maken.

Hartige tonijn broodjes

Wat heb je nodig?

 • blikje tonijn op water
 • half kuipje kruidenroomkaas
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 tl sambal
 • 1 klein uitje
 • Italiaanse kruiden
 • geraspte kaas

Dit is genoeg voor vier broodjes, wil je er meer of minder maken, pas dan de hoeveelheden aan. Wil je dit maken voor een leuke part snack? Halveer dan de plakjes bladerdeeg en maak er kleine vierkantjes van als ze opgevouwen zijn.

Hartige tonijn broodjes

Versnipper eerst de ui en doe de tonijn, roomkaas, kruiden en sambal in een kommetje. Roer alles goed door elkaar heen. Verwarm de oven daarna voor op 220 graden.

Hartige tonijn broodjes

Ondertussen in het bladerdeeg ook ontdooid en bekleed ik het bakblik met bakpapier.

Hartige tonijn broodjes

Verdeel het tonijn mengsel over de lapjes bladerdeeg en zorg dat ik de randjes niet raak, want die moeten we nog vouwen.

Hartige tonijn broodjes

Vouw de balderdeeg lapjes dicht en druk ze samen met een vorkje.

Hartige tonijn broodjes

Besprenkel er nog wat kaas overheen en bak ze daarna af voor 25 minuten op 220 graden in de oven.

Hartige tonijn broodjes

Hartige tonijn broodjes

De hele keuken heeft zich inmiddels gevuld met de heerlijke geur van tonijn, kaas en bladerdeeg. Een erg lekkere combinatie als ik het zo ruik.

Hartige tonijn broodjes

Hartige tonijn broodjes

De vier broodjes zijn gelukt en zijn perfect voor twee personen. Twee broodjes per persoon is perfect!

Hartige tonijn broodjes

Nom, de smaak is ook perfect en niet zo saai door de sambal. Hou je van heel erg pittig, voeg dan meer toe!

Hartige tonijn broodjes

Je kunt dit recept trouwens ook perfect maken als borrelhapje. Snij dan alleen de bladerdeeg plakken door de helft en vul het op dezelfde manier.

Hartige tonijn broodjes

En dat was hem dan, eetsmakelijk! En eerlijk is eerlijk, ik vind dit veel lekkerder dan een saucijzenbroodje of een frikandelbroodje, jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

   1. Haha dat mag zeker ja! Anders houd je het afvallen ook niet vol. Alleen wel lastig altijd om het bij “een keer” te houden;-)

    Ga het zeker een keer maken! Jouw recepten zijn altijd heeerlijk!

 1. Oh nom nom dit lijkt me lekker! Vooral omdat ik altijd zelf tonijnsalade maak met een blikje (en dan met mayo) en met bladerdeeg en kaas erbij lijkt het me sowieso nóg lekkerder. Ik heb bijna de neiging om ze gelijk te gaan maken haha!

 2. Oeh lijkt me echt heel erg lekker!! Alleen heb je dit recept niet al een keer gemaakt in 2012 of lijkt het gewoon heel erg op elkaar? ;-)

 3. Jum, heerlijk! Ben helemaal into tonijn de laatste tijd (ivm mn maag gaat vis op het moment een stuk beter dan vlees)

  Deze ga ik heel snel zeker een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *