Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Haricots verts met spek uit de oven of airfryer

Haricots Verts met spek uit de oven of airfryer

Als iets een simpel recept is, dan zijn het wel haricots verts met spek uit de oven of airfryer. Ik vind het altijd super lekker om dit te eten, maar ik maak het eigenlijk alleen met speciale gelegenheden zoals kerst of pasen. Zonde, want het is zo makkelijk om zelf vers te maken. Het kan ook eigenlijk niet mislukken. Ik deel het ‘recept’ of eigenlijk meer de baktijden, want een recept is het niet echt te noemen.

Haricots Verts met spek uit de oven of airfryer

Haricots verts met spek uit de oven of airfryer

Ik vind haricots verts met spek echt een gouden combinatie. Eerst maakte ik dit altijd in de oven, maar je kunt het ook heel gemakkelijk in de airfryer maken.
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 27 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse haricots verts
  • 150 gram ontbijtspek
  • zout

Instructies
 

  • Dop eerst te bonen en breng ze met water aan de kook. Laat ze even 5 minuten doorkoken en haal ze daarna van het vuur. 
  • Spoel ze met koud water af zodat je ze kan beetpakken. Pak daarna een stuk of wat boontjes (hoe groot jij de pakketjes wil hebben) en rol deze in een plakje spek. 
  • Kruid ze daarna nog met je favoriete kruiden. Ik gebruik niets omdat de spek van zichzelf ook al erg zout is.

Oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de haricots verts in een ovenschaal en bak deze gedurende 16 minuten af op 200 graden.

Airfryer

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Leg de haricots verts in het mandje of op een bakplaat en bak ze af gedurende 5 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Haricots Verts met spek uit de oven of airfryer

Haricots verts met spek in de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de haricots verts in een ovenschaal en bak deze gedurende 16 minuten af op 200 graden.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Haricots verts met spek in de airfyer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Leg de haricots verts in het mandje of op een bakplaat en bak ze af gedurende 5 minuten.

Haricots Verts met spek uit de oven of airfryer

En klaar zijn je haricots verts met spek uit de oven of airfryer, ik zou zeggen eet smakelijk en kind kan de was doen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *