Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Happy new hair!

Happy new hair!

Ik deelde het al op Instagram en Facebook, een inspiratiekleur voor mijn nieuwe coupe. Mijn haar was alweer veel te lang geworden en ik vond het gewoon niet meer mooi zitten. Ik maakte dan ook eindelijk weer eens een afspraak bij de kapper om het te laten knippen en kleuren. Omdat de herfst nu eindelijk hier is wilde ik iets warmers wat beter bij het seizoen paste. Op social media was iedereen laaien enthousiast dus met deze foto ging ik naar de kapper, dit wilde ik!

Een beetje een slecht plaatje, maar ik twijfel over deze kleur. Morgen ga ik naar de kapper en wordt mijn haar weer geverfd, dit doen of iets anders? Aanraders en tips zijn welkom! ??

Een foto die is geplaatst door Aranka Haverkamp (@byaranka) op

De conclusie van mijn kappers was al heel snel super tof, echt heel gaaf… maar… Ik was iedere dag mijn haar omdat het snel vet is en ik heb een hekel aan een onnatuurlijke uitgroei. Dit zal waarschijnlijk resulteren in dat ik een week blij was met mijn haar en het daarna er niet meer uitzag. Rood vervaagt heel snel en ook in een bepaalde kleur. Goed, enigszins teleurgesteld legde ik me er maar bij neer dat dit het niet voor mij ging worden. Of dat ik over twee weken weer een zak met geld meenam om mijn haar weer te kleuren. Toen was de keuze snel gemaakt!

Happy new hair!

En toen kwamen we weer bij blond uit, we waren het er namelijk allemaal over eens dat deze kleur mij het beste stond. Om er toch iets warms voor de herfst in te doen hebben ze mijn aanzet iets donkerder en warmer dan mijn eigen kleur geverfd en mijn punten assig blond gemaakt. Ik ben heel erg blij met resultaat en het ziet er weer fris uit mét een model.

Happy new hair!

Wat ik fijn vind aan het kortere haar is dat het veel voller en levendiger valt. Ik heb van mijzelf heel erg stijl haar wat heel fijn is, dat valt dus echt naar beneden zonder enige body. Dit korte haar kan ik nog een beetje in model brengen met droogshampoo en volumepoeder. En ik hoef er vrijwel niets aan te doen, ook niet de föhnen ofzo, ideaal!

Happy new hair!

En natuurlijk blijf ik fan van de 101 kleuren in mijn har, ik vind dat altijd heel erg mooi en speels staan. Ik ben heel erg blij met mijn haar en staat vrij klassiek. Stiekem vind ik dat ik het met mijn smallere gezicht nu beter kan hebben dan eerst, maar misschien is dat persoonlijk. Stiekem baal ik nog een beetje van het rode, maar dit is op de langere termijn beter voor mij! Wat vinden jullie, hadden jullie toch voor het rode gegaan of is dit beter?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

 1. Staat mooi zo! over dat rode: Waarom niet met henna? dan blijft het rode goed zitten en moet je heel soms even je uitgroei doen, maar daar heb je tons van opties voor. rode droogshampoo, uitgroeispray, opfriskleurtjes die ook voor je uitgroei te gebruiken zijn of met henna de uitgroei doen. Het is wel vrij pemanent dus naar blond moet je het sowieso ontkleuren, maar ach. dat moet je met chemische rode haarverf ook ;)

  1. Trouwens, wordt het niet tijd voor een nieuwe “profielfoto” aan de zijkant van je site? Op die foto kun je echt zien dat je daar nog wat kilootjes meer weegt om het zo maar even te zeggen en dat het al een wat oudere foto is. Je ziet er nu zo anders uit dan op die foto.

   Ik hoop niet dat je het verkeerd opvat, want zo bedoel ik het absoluut niet! :)

 2. Ik ben stiekem blij dat het geen rood is geworden. Denk dat blond inderdaad echt jouw kleur is. Ik vind het dan ook heel mooi staan!
  Je ziet er echt zo goed uit!! Respect voor je verloren kilo’s!

 3. Staat je goed!! Heerlijk altijd na de kapper gaan. Misschien een klein tip was leuk geweest als je before en after foto’s plaats zodat je het verschil kunt zien.

 4. Ik denk dat het rode niet zo goed matcht met je huid. De kleuren op die foto zijn wél erg mooi! Maar dit blonde staat je heel goed en is natuurlijker om te zien; volgens mij daardoor juist iets wat bij je past. Ik snap je wel; soms wil je gewoon eens wat anders. Heb ik ook geregeld gedaan maar ik keer altijd weer terug naar wat ik nu heb. Donker geverfd haar werd altijd zo snel vaal; ik bleef aan de gang met kleuren. Met mijn huidige kleur hoef ik altijd alleen maar mijn uitgroei 3 tinten op te lichten en klaar. Het koel houden doe ik met een goede zilvershampoo. Fudge clean blonde is een topper!

 5. Heel mooi kapsel! Vind deze kleur je echt heel goed staan! Misschien neem ik dit wel mee naar mijn kapper als voorbeeld als je dat goed vind.

 6. Heel mooi kapsel en de kleur staat je ook super goed. En aparte kleuren zijn inderdaad lastiger mooi te houden. Ik heb het eens paars geverfd maar toen moest ik om de 3 weken mijn haar verven anders zag het er niet uit met mijn uitgroei. Dat vond ik toch iets teveel van het goede. Maar elke keer richting de herfst begint het toch wel weer te kriebelen haha. Het blijft gewoon tof. Rood ook.

 7. Je haar is echt super leuk geworden, ook al is het niet wat je in eerste instantie van plan was. Ik vind het je goed staan blond, met een donkere aanzet. Is ook nog altijd iets wat ik een keer wil doen met mijn haar.

 8. Heel erg mooi Aranka! Ik denk dat dit beter is dan het rode hoor, dat blijft inderdaad maar even leuk. En mijn ervaring is dat als je dan later je foto’s van ‘vroeger’ terugkijkt, dat je dan denkt: ‘Hoe heb ik dat ooit mooi kunnen vinden???’ En dat heb je met deze kleur niet. Het staat je echt prachtig!!!!

 9. Ik vind deze kleurencombinatie je ontzettend mooi staan. En wat fijn dat je kapper zo eerlijk tegen je is geweest. Hebben jullie ook een spoeling overwogen? Dan heb je denk ik even plezier, en geen lasten :)

 10. Staat je goed Aranka! Ziet er fris uit! Ik denk dat rood je ook wel gestaan had, je hebt namelijk een best neutrale huidskleur. Even een opmerking op de laatste alinea, het stoort mij niet hoor, maar het viel gewoon op… er staat ”har” in plaats van ”haar”. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *