hannah Cleansing Clay

 photo Hannah2_zps69ac775a.png

Bij een mooie huid hoort het goed reinigen daarvan. Eigenlijk is dat gewoon de basis van een mooie huid. Reinigen doe je natuurlijk met de daarvoor bedoelde producten zoals een tonic, reinigingsmelk en andere producten. Maar wist je dat een masker een hele goede aanvulling voor het reinigen en verzorgen van de huid is. Daarom brengt hannah een heerlijke Cleansing Clay uit om de huid intensief te reinigen en te verzorgen.

 photo Hannah_zps861cf02f.png

Al een hele tijd is bekend dat klei een krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen heeft, daarom bevatten zoveel maskers klei. De formule van de hannah Cleansing Clay is samengesteld op basis van een synergetische mix van de 100% natuurlijke kleisoorten kaolien en bentoniet. Dit is een uniek masker wat zeker een aanvulling is op je reinigingsroutine!

 photo Hannah1_zps546ab481.png

De roze kleisoort Kaolien (kaolin), ook wel Chinaklei of porseleinaarde genoemd, heeft krachtige absorberende eigenschappen bij een overtollige talgafscheiding en onzuiverheden en dankt zijn kleur aan de mix van witte en rode kaoline. Deze kleisoort werkt tevens intensief verzachtend bij een droge huid. Kaolien is uitzonderlijk rijk aan mineralen, waaronder het voor het bindweefsel belangrijke mineraal silicium. De minerale poeders reinigen de huid grondig tot in de diepte, zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. Dit maakt kaolien tevens heel geschikt voor het kalmeren en verzachten van de gevoelige en geïrriteerde huid.

De formule van hannah Cleansing Clay bevat tevens Pelavie, een ingrediënt op basis van bentoniet. Dit is een natuurlijke kleisoort van vulkanische oorsprong en zeer rijk aan humuszuren. De samenstelling bevat meer dan 70 sporenelementen. Dit ingrediënt is tevens rijk aan natrium. Het heeft qua ionen een negatieve lading, terwijl gifstoffen, schadelijke bacteriën en andere onzuiverheden in de huid een positieve ionische lading hebben. Hierdoor werkt bentoniet als een krachtige, natuurlijke magneet op onzuiverheden, dankzij de bindende werking. Tegelijkertijd zorgt het voor het vrijkomen van zuurstof in de huid.  De in de formule aanwezige humuszuren hebben daarnaast een zuiverende en anti-inflammatoire werking. De hannah Cleansing Clay op basis van bentoniet kan worden gezien als een natuurlijke ‘detox-behandeling’ van de huid.

 photo Hannah2_zps69ac775a.png

De Cleansing Clay van hannah zit weer in een prachtige verpakking. De verpakking kennen we allemaal wel, want de razend populaire Touch Of Silk zit ook in deze prachtige verpakking. Zelf ben ik erg van fan deze verpakking, je kan makkelijk het masker eruit halen en ook zit er een handig spateltje bijgeleverd. Zelf vind ik het met de vingers fijner werken maar met en spateltje is het natuurlijk schoner.

 photo Hannah3_zpsb2cb3da4.png

Het masker ziet er roze en grijsachtig uit, een beetje een kleikleur – wat gek, haha -. Het masker is totaal niet wat ik had verwacht. Ik heb meerdere klei maskers maar die zijn heel zwaar en ontzettend koud op de huid. Maar dit masker is heel luchtig en zelfs bouncy. Het is net alsof je luchtig toetje op je gezicht smeert. De geur is trouwens ook erg aangenaam en een typische hannah geur. Ook dit verbaasde me, want de meeste klei maskers vind ik totaal niet lekker ruiken.

 photo Hannah4_zps2c536048.png

Voor het aanbrengen schijnt – na het lezen van andere reviews – dat je maar heel weinig masker nodig hebt. Ik had mijn gezicht gewoon goed ingesmeert, maar dit was eigenlijk al teveel. Terwijl ik niet eens veel had gebruikt. Je kan dus zeker een hele tijd doen met dit masker.

 photo Hannah6_zpsf158d6f8.png

Maar voor we het masker gaan gebruiken moet je eerst eventjes goed je huid reinigen, het is belangrijk dat je het masker op een schoon gezicht aanbrengt zodat het zich kan focussen op het vuil in de huid en niet het vuil op de huid. Dit heerlijk masker is geschikt voor alle huidtypen, dus heb je nou een hele vette of ontzettend droge huid, het kan zonder problemen worden aangebracht op de huid. Ook bij een snel geïrriteerde of gevoelige huid is de Cleansing Clay een perfecte oplossing om de huid te kalmeren, vanwege de anti-inflammatoire en verzachtende eigenschappen.

 photo Hannah7_zps2a20c7ef.png

Hier heb ik het masker aangebracht, het brengt makkelijk aan en voelt ontzettend comfortabel aan op de huid. Je laat het masker enkele minuten zitten en wast het er daarna weer af met warm water. Ik gebruik hiervoor een washand nat gemaakt met warm water, dan kan je het er ontzettend makkelijk af halen. Het masker wordt niet hard, maar trekt juist in de huid. Ik had teveel masker gebruikt dus helaas was het effect van het intrekken bij mij niet echt zichtbaar. Het masker voel je eigenlijk niet zitten op je gezicht, het gaat niet tintelen, prikken of wordt warm, daarom is het ook zo geschikt voor elk huidtype.

 photo Hannah5_zps9fded509.png

Toen ik het masker verwijderd had voelt mijn gezicht ontzettend zacht aan – dit is normaal nooit het geval na een klei masker – en voelt erg comfortabel. Ik heb niet het idee dat ik nog een dagcrème moet aanbrengen om weer een soepele huid te krijgen. De huidskleur ziet er egaler uit en de teint is zichtbaar verbeterd, dankzij de geactiveerde doorbloeding en dat zie je zeker terug.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend enthousiast ben over dit masker, het is echt heerlijk in gebruik en echt voor iedereen geschikt. Goedkoop is het niet echt, want voor deze pot van 40 ml betaal je € 31,50, maar gelukkig is het wel zuinig in gebruik. hannah is te koop in verschillende online webshops en bij beautysalons die met hannah werken.

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  Kimberley
  7 oktober 2013 at 10:48

  Fijn dat ie zo goed werkt! En het scheelt dat je weinig nodig hebt, dan zou ik het nog wel overwegen voor deze prijs :)

 • Reply
  femketje
  7 oktober 2013 at 11:08

  oehh klinkt awesome! :D ik zou die ook nog wel eens willen scoren!

 • Reply
  Eline
  7 oktober 2013 at 11:09

  Klinkt heel erg goed!

 • Reply
  Aranka's Passies
  7 oktober 2013 at 11:23

  Oh dat klinkt wel goed! Ik gebruik eigenlijk nooit kleimaskers, dus wist ook niet dat je huid er normaal niet zacht na voelt. Gek eigenlijk!

 • Reply
  Beau
  7 oktober 2013 at 11:28

  Hannah is zo’n fijn merk! :)

 • Reply
  Sofie
  7 oktober 2013 at 11:29

  Fijn masker!

 • Reply
  Syl
  7 oktober 2013 at 11:35

  lijkt me een fijne masker maar mij te prijzig.

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  7 oktober 2013 at 11:39

  Klinkt goed, jammer dat hij zo prijzig is.

 • Reply
  Marissa
  7 oktober 2013 at 11:59

  Ik klinkt super goed, net zoals alle Hannah producten. Het is alleen (nog) boven mijn budget, dus voorlopig ga ik nog voor wat betaalbaardere producten.

 • Reply
  Kimberly
  7 oktober 2013 at 12:07

  Hannah heeft echt mijn hart gestolen wat betreft huidverzorging! Ik wil deze ook nog heel graag proberen :-) hij lijkt me echt heerlijk!

 • Reply
  jitskestout
  7 oktober 2013 at 12:10

  Klinkt goed maar ik vind het wel erg duur!

 • Reply
  MySimplySpecial
  7 oktober 2013 at 12:34

  Klinkt goed en mooie verpakking inderdaad!

 • Reply
  beautyxtherapy
  7 oktober 2013 at 12:41

  Hannah vind ik een heel fijn merk maar deze kende ik nog niet!

 • Reply
  Joyce
  7 oktober 2013 at 13:25

  Klinkt erg goed! Ik wil denk ik toch eens iets van Hannah gaan proberen, ik hoor zoveel positiefs erover.

 • Reply
  daisybeautyglow
  7 oktober 2013 at 14:12

  Klinkt echt super goed.

 • Reply
  lonnie101
  7 oktober 2013 at 14:30

  Hij klinkt fijn!

 • Reply
  inspiredbylifee
  7 oktober 2013 at 14:41

  Klinkt erg goed om te gebruiken. Ik vind het alleen wat te duur!

  Liefs http://www.inspiiredbylife.blogspot.nl

 • Reply
  Charile
  7 oktober 2013 at 14:47

  Klinkt super!

 • Reply
  Myrna
  7 oktober 2013 at 15:02

  Dit masker lijkt mij heerlijk! Ben zelf ook wel steeds nieuwsgieriger aan het worden naar de producten van Hannah!

 • Reply
  beautybysandra
  7 oktober 2013 at 15:09

  Het lijkt me een heerlijk product. Al vind ik hem wel echt prijzig.

 • Reply
  Hester
  7 oktober 2013 at 15:43

  Aardig aan de prijs, maar lijkt me wel een heel fijn masker!

 • Reply
  nathalie
  7 oktober 2013 at 19:05

  Klinkt goed!

 • Reply
  Axelle
  7 oktober 2013 at 20:21

  wauw dat masker klinkt superfijn!

 • Reply
  Kelly
  7 oktober 2013 at 20:53

  Ziet er bijzonder uit.

 • Laat een reactie achter