Search
Close this search box.

hannah Cleansing Clay

 photo Hannah2_zps69ac775a.png

Bij een mooie huid hoort het goed reinigen daarvan. Eigenlijk is dat gewoon de basis van een mooie huid. Reinigen doe je natuurlijk met de daarvoor bedoelde producten zoals een tonic, reinigingsmelk en andere producten. Maar wist je dat een masker een hele goede aanvulling voor het reinigen en verzorgen van de huid is. Daarom brengt hannah een heerlijke Cleansing Clay uit om de huid intensief te reinigen en te verzorgen.

 photo Hannah_zps861cf02f.png

Al een hele tijd is bekend dat klei een krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen heeft, daarom bevatten zoveel maskers klei. De formule van de hannah Cleansing Clay is samengesteld op basis van een synergetische mix van de 100% natuurlijke kleisoorten kaolien en bentoniet. Dit is een uniek masker wat zeker een aanvulling is op je reinigingsroutine!

 photo Hannah1_zps546ab481.png

De roze kleisoort Kaolien (kaolin), ook wel Chinaklei of porseleinaarde genoemd, heeft krachtige absorberende eigenschappen bij een overtollige talgafscheiding en onzuiverheden en dankt zijn kleur aan de mix van witte en rode kaoline. Deze kleisoort werkt tevens intensief verzachtend bij een droge huid. Kaolien is uitzonderlijk rijk aan mineralen, waaronder het voor het bindweefsel belangrijke mineraal silicium. De minerale poeders reinigen de huid grondig tot in de diepte, zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. Dit maakt kaolien tevens heel geschikt voor het kalmeren en verzachten van de gevoelige en geïrriteerde huid.

De formule van hannah Cleansing Clay bevat tevens Pelavie, een ingrediënt op basis van bentoniet. Dit is een natuurlijke kleisoort van vulkanische oorsprong en zeer rijk aan humuszuren. De samenstelling bevat meer dan 70 sporenelementen. Dit ingrediënt is tevens rijk aan natrium. Het heeft qua ionen een negatieve lading, terwijl gifstoffen, schadelijke bacteriën en andere onzuiverheden in de huid een positieve ionische lading hebben. Hierdoor werkt bentoniet als een krachtige, natuurlijke magneet op onzuiverheden, dankzij de bindende werking. Tegelijkertijd zorgt het voor het vrijkomen van zuurstof in de huid.  De in de formule aanwezige humuszuren hebben daarnaast een zuiverende en anti-inflammatoire werking. De hannah Cleansing Clay op basis van bentoniet kan worden gezien als een natuurlijke ‘detox-behandeling’ van de huid.

 photo Hannah2_zps69ac775a.png

De Cleansing Clay van hannah zit weer in een prachtige verpakking. De verpakking kennen we allemaal wel, want de razend populaire Touch Of Silk zit ook in deze prachtige verpakking. Zelf ben ik erg van fan deze verpakking, je kan makkelijk het masker eruit halen en ook zit er een handig spateltje bijgeleverd. Zelf vind ik het met de vingers fijner werken maar met en spateltje is het natuurlijk schoner.

 photo Hannah3_zpsb2cb3da4.png

Het masker ziet er roze en grijsachtig uit, een beetje een kleikleur – wat gek, haha -. Het masker is totaal niet wat ik had verwacht. Ik heb meerdere klei maskers maar die zijn heel zwaar en ontzettend koud op de huid. Maar dit masker is heel luchtig en zelfs bouncy. Het is net alsof je luchtig toetje op je gezicht smeert. De geur is trouwens ook erg aangenaam en een typische hannah geur. Ook dit verbaasde me, want de meeste klei maskers vind ik totaal niet lekker ruiken.

 photo Hannah4_zps2c536048.png

Voor het aanbrengen schijnt – na het lezen van andere reviews – dat je maar heel weinig masker nodig hebt. Ik had mijn gezicht gewoon goed ingesmeert, maar dit was eigenlijk al teveel. Terwijl ik niet eens veel had gebruikt. Je kan dus zeker een hele tijd doen met dit masker.

 photo Hannah6_zpsf158d6f8.png

Maar voor we het masker gaan gebruiken moet je eerst eventjes goed je huid reinigen, het is belangrijk dat je het masker op een schoon gezicht aanbrengt zodat het zich kan focussen op het vuil in de huid en niet het vuil op de huid. Dit heerlijk masker is geschikt voor alle huidtypen, dus heb je nou een hele vette of ontzettend droge huid, het kan zonder problemen worden aangebracht op de huid. Ook bij een snel geïrriteerde of gevoelige huid is de Cleansing Clay een perfecte oplossing om de huid te kalmeren, vanwege de anti-inflammatoire en verzachtende eigenschappen.

 photo Hannah7_zps2a20c7ef.png

Hier heb ik het masker aangebracht, het brengt makkelijk aan en voelt ontzettend comfortabel aan op de huid. Je laat het masker enkele minuten zitten en wast het er daarna weer af met warm water. Ik gebruik hiervoor een washand nat gemaakt met warm water, dan kan je het er ontzettend makkelijk af halen. Het masker wordt niet hard, maar trekt juist in de huid. Ik had teveel masker gebruikt dus helaas was het effect van het intrekken bij mij niet echt zichtbaar. Het masker voel je eigenlijk niet zitten op je gezicht, het gaat niet tintelen, prikken of wordt warm, daarom is het ook zo geschikt voor elk huidtype.

 photo Hannah5_zps9fded509.png

Toen ik het masker verwijderd had voelt mijn gezicht ontzettend zacht aan – dit is normaal nooit het geval na een klei masker – en voelt erg comfortabel. Ik heb niet het idee dat ik nog een dagcrème moet aanbrengen om weer een soepele huid te krijgen. De huidskleur ziet er egaler uit en de teint is zichtbaar verbeterd, dankzij de geactiveerde doorbloeding en dat zie je zeker terug.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend enthousiast ben over dit masker, het is echt heerlijk in gebruik en echt voor iedereen geschikt. Goedkoop is het niet echt, want voor deze pot van 40 ml betaal je € 31,50, maar gelukkig is het wel zuinig in gebruik. hannah is te koop in verschillende online webshops en bij beautysalons die met hannah werken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Fijn dat ie zo goed werkt! En het scheelt dat je weinig nodig hebt, dan zou ik het nog wel overwegen voor deze prijs :)

  2. Ik klinkt super goed, net zoals alle Hannah producten. Het is alleen (nog) boven mijn budget, dus voorlopig ga ik nog voor wat betaalbaardere producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *