Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Super handige schoonmaaktips met citroensap

Super handige schoonmaaktips met citroensap

Laatst kreeg ik van mijn moeder de tip dat je heel gemakkelijk met citroensap de magnetron kan schoonmaken en kan ontdoen van alle vieze vetvlekken. Ik moest in het begin een beetje lachen want dacht dat het niet zou gaan werken. Maar het werkte heel goed en citroensap schijnt voor nog veel meer schoonmaakdoeleinden gebruikt te worden, ik vertel je er graag meer over.

Verwijder muffe geurtjes met citroensap

Last van muffe geurtjes in de keuken, koelkast, voorraadkast of ergens anders in huis? Vul een bakje met water en doe hier een halve citroen aan citroensap in of een vierde van een kant en klaar flesje. Laat het staan en door dit mengseltje zullen alle vieze luchtjes verdwijnen. Na een week moet je het water wel vervangen.

Apparaten ontkalken

Je kunt in de supermarkt dure middeltjes kopen om je waterkoker of koffiezetapparaat te ontkalken maar je kunt het ook heel goed met citroensap en water doen. Doe twee kopjes water en het sap van een hele citroen of een half citroenflesje erbij en laat het daarna even koken of doorlopen. Spoel hem daarna een paar keer goed door en je zult zien dat het kalk weg gaat!

Lees ook: Zo maak je je haarborstel schoon

WC schoonmaken met citroensap

Doe ruim wat citroensap in de WC en meng dit met grof (zee)zout of bakingsoda. Pak daarna de wc-borstel en schrob de wc grondig schoon. Al het vuil en aanslag gaar hierdoor weg en het ruikt ook nog eens erg lekker en fris!

Super handige schoonmaaktips met citroensap

(Combi)magnetron schoonmaken met citroensap

Doe een oud schaaltje met de helft water en de helft citroensap (mag ook uit een flesje van de supermarkt) in de magnetron en laat deze 5 minuten op vol vermogen draaien. Door het stoom van water en citroensap weekt al het vet en vuiligheid los en kun je het daarna heel gemakkelijk met een doekje afvegen, ideaal

Streeploze ramen en spiegels

Ga jij je ramen wassen? Voeg dan het sap van een citroen toe of een flinke scheut uit een flesje aan je warme water. Je zult zien dat je ramen er blinkend schoon van worden en het laat ook nog eens minder strepen achter, ideaal!

Fornhuis schoonmaken met citroensap

Heb je een vies en vettig fornuis wat stiekem al iets te lang niet schoongemaakt is en aangekoekt? Doe er wat citroensap overheen en laat het even intrekken. Neem het daarna af met een warme en vochtige vaatdoek, je zult zien dat het er zo vanaf gaat!

Lees ook: Review Dyson Cyclone V10 Absolute

Witte was bleken met citroensap

Zijn jouw witte shirtjes niet meer zo wit of hebben ze van die vieze plekken onder de oksels gekregen door het zweten? Je kunt hier een chemisch bleekmiddel voor gebruiken om deze kleding weer wit te krijgen, maar ook een citroen! Vul een teiltje met heet water en doe hier het sap van een hele verse citroen bij of een half flesje citroensap. Laat het een dag trekken en was het daarna op 30 of 40 graden. Je zult zien dat daarna je kleding weer stralend wit is!

Handen wassen met citroensap

Heb je net knoflook of uien gesneden of ergens met je handen in gezeten wat niet zo fris ruikt? Was je handen met citroensap en door het citroensap neutraliseren de geurtjes dus heb jij geen last meer van stinkende handen.

Maken jullie wel eens schoon met citroensap? Voor mij ging er een redelijk nieuwe wereld open, maar het werkt echt super goed! Ik gebruik trouwens gewoon het citroensap uit zo een flesje, lekker goedkoop en werkt ook prima!

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. ik kende ze en vind het fijner om met citroensap schoon te maken dan met chemische middeltjes al moet ik wel zeggen dat het met chemische shit sneller gaat haha. maar de magnetron word hier altijd met citroen gedaan :D

  2. Je tip voor de combimagnetron werkt niet bij alle magnetrons goed. Bij oudere modellen kunnen ze niet tegen stoom en krijg je kortsluiten waarna je een onderdeel uit je magnetron mag vervangen, weet ik uit ervaring ;).

  3. Handige tips, veel wist ik nog niet. Vooral die voor je fornuis is ideaal, aangezien die van ons echt heel oud is, en dus minder makkelijk schoon te maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *